Donald Duck

Fra Ikkepedia
Revisjon per 17. mai 2007 kl. 23:08 av Bart Homer (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Donald Duck''', (født 54. september 1865 i Hamburg) er en norsk fribryter. ==Barndom== Duck ble født med norske foreldre i Hamburg i Tyskland. Foreldrene het Egi...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Donald Duck, (født 54. september 1865 i Hamburg) er en norsk fribryter.

Barndom

Duck ble født med norske foreldre i Hamburg i Tyskland. Foreldrene het Egil og Sandra. Familien Duck hadde store økonomiske problemer. Av denne grunn gikk Donald rundt med overdelen til en matros-dress, men foreldrene hans hadde ikke råd til bukser, slik at han måtte gå rundt naken.

I 1869 flyttet familien Duck til Andeby, som er en by med ca. 850.000 innbyggere som ligger i Telemark. Grunnen til at familien flyttet nettopp hit var at far Egil hadde en bror som bodde i byen. Broren Skrue McDuck hadde flyttet til Andeby fra Klondike i Kina hvor han hadde jobbet som mannlig stripper for kvinnene som lette etter gull. Etter 14 års arbeid hadde McDuck endelig tjent nok til å kunne slå seg til ro. Pengene han hadde tjent som stripper invisterte han i aksjer i Norsk Hydro og Hitler AS. Han tjente etterhvert store penger på disse aksjene.

I 1878 begynte Donald på skolen. Her begynte han i samme klasse som sin fetter Anton som hadde flyttet til Andeby fra New York. Disse to ble straks bestevenner. Donald og Anton drev til stadighet lærerne til vannvidd siden de brukte sine mobiltelefoner til å ringe til hverandre i timene selv om de satt ved samme pult.

Vennskapet mellom Donald og Anton ble satt på prøve i 1889 da de to fetterne hadde begynt i 5. klasse. En ung dame med navn Dolly Duck hadde nemlig begynt i parallelklassen. Dolly var en nydelig ung jente på 123 cm og 112 kilo. Både Donald og Anton ble forelsket i henne. Dessverre for de to fetterne viste det seg at Dolly var lesbisk, og hun innledet et forhold til den mye eldre Klara Ku.

Etter dette ble forholdet mellom de to fetterne veldig anspent. Det ble ikke bedre av at Anton til stadighet vant penger i det store lotteriet som ble arrangert i Andeby hver måned.

I 1898 var Donald endelig ferdig på skolen 17 år gammel. Han ble uteksaminert med strålende karakterer, og fikk tilbud om stipend til å gå på den prestisjetunge skolen Kornelius Kvakk Katedralskole. Donald var imidlertid skolelei og bestemte seg for å jobbe hos sin onkel Skrue. Han fikk jobb som potetskreller på en restaurant hans onkel nettopp hadde startet.

Voksen alder

Han fortsatte å jobbe i restauranten frem til 1917, da han dro til Russland på ferie. Her traff han en ung mann med navn Vladimir Lenin som drev med tilverking av sandaler. Donald ble så interressert i sandaltilverkingen at han tok en 7 års sandal utdannelse i Sibir. Som nyutdannet sandaltilverker dro han tilbake til Andeby hvor han startet forretningen Donalds Sandaler. Butikken gikk strålende og han kjøpte sin første bil i 1935. På den tiden fikk man skilt som viste hvor mange som hadde kjøpt bil. Onkel Skrue, som var den første i Andeby til å ha bil fikk dermed nummer 1. Donald fikk nummer 313.

I 1939 ble Donald vervet til millitæret siden Andeby var gått til det skritt å erklære krig mot resten av verden. Borgermesteren i Andeby, Josef Stalin, hadde nemlig bestemt at de ikke lenger kunne akseptere at resten av verden brukte blyanter i skolen. Kulepenner skulle være det eneste som var tillatt. Andeby invaderte blant annet Mexico, Jomfruøyene og Palestina. Donald ble stasjonert i Mexico, og var med på en rekke angrep, blant annet på en fabrikk som produserte bærbare PC'er. I Mexico møtte Donald en ung kvinne med navn Minni Mus som arbeidet på feltsykehuset til Andeby-troppene. Donald og Minni fant tonen umiddelbart, og de bestemte å gifte seg så straks krigen var over. I 1944 innså borgermester Stalin at resten av verden ikke ville godta å bruke kulepenner i skolen. I tillegg hadde Andeby styrkene gått på enorme tap av soldater og begynte dermed forhandlinger om kapitulasjon. 8. mai 1945 var endelig krigen over og Donald og Minni kunne endelig gifte seg.

Bryllupet sto 32. oktober samme år. Forloveren til Donald var en kamerat han hadde møtt under krigen, nemlig Mikke Mus. Dolly valgte sin kusine Karita Bekkemellem som sin forlover. Bryllupet hadde 1.200 gjester og varte i 4 hele dager til ende.

Lykken ble ikke langvarig for Donald. I 1946 begynte han å få mistanker om at Minni hadde forelsket seg i en annen. Donald hyret en ung detektiv med navn Fiks som skulle overvåke Minni. Mistanken viste seg dessverre å holde stikk. Minni hadde innledet et forhold til Mikke. Skilsmissen var et faktum 13. september 1946.

I 1957 døde Donalds søster Astrid og hennes ektemann Vidkun Quisling i en tragisk togulykke, og Donald måtte dermed ta seg av sine nevøer Ole, Dole og Doffen. Donald hadde jo en sukksessfull butikk, så han fikk bygget et 470 kvadratmeters hus til seg og nevøene. I 1975 begynte butikken å gå dårligere og dårligere ettersom folk ikke lenger ville bruke sandaler, men kun platåsko. I 1977 hadde ikke Donald noe valg enn å erklære seg personlig konkurs. Donald og nevøene måtte flytte inn i kjelleren til onkel Skrue. Donald måtte gå tilbake til stillingen som potetskreller.

I 1981 ble det arrangert et fribrytingstevne i Andeby, og Donald og nevøene dro for å se på. Under forestillingen ble tilskuerne spurt om noen kunne tenke seg å gå i ringen mot superstjernen Hulk Hogan mot 1.000 kroner. Donald som var i konstant pengemangel godtok utfordringen og steg inn i ringen. Hogan banket Donald opp etter alle kunstens regler, men han klarte ikke å få skuldrene til Donald ned på matta i de tre sekundene som trengtes for å vinne kampen. Donald fikk tak i en stol som Ole hev inn i ringen. Han slo Hogan 5 ganger i hodet mens Doffen distraherte dommeren. Hogan gikk i bakken, og Donald vant kampen og ble dermed den nye fribrytermesteren.

Lederne i fribryterorganisasjone ble så imponert at han fikk kontrakt med dem. Donald har jobbet som fribryter frem til dags dato. Han bryter nå under navnet Den Nakne Anden.