Downs syndrom

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Gresshoppe med Downs Syndrom.

Downs Syndrom (på norsk; Nedover Syndrom) er en sykdom som gjør bæreren immun mot å løfte hodet, altså bæreren kan bare se rett ned. Derav navnet. Dersom du har denne sykdommen ser du annerledes ut enn alle andre, og du er allergisk mot eple-frø, mandelkjerner og gulrot-skrell. Dette sees på som en skam av mange.

Downs syndrom i hverdagen

Downs syndrom, eller Downs om man skal fatte seg i korthet, er ingen lett lidelse å hanskes med. Da bæreren kun kan se rett ned, må det meste tilrettelegges for at nevnte person skal ha det bra. Det positive med syndromet, er at vedkommende lett får i seg mat, men om dette fordøyes like godt som hos andre, vet man ikke riktig sikkert ennå. Forskere eksperimenterer med dette ved å henge opp ned i tråder over et lengre tidsrom. I samarbeid med bulimikere har man kommet frem til at is fordøyes lettere enn sjokolade, men at det dessverre også har lett for å komme opp igjen. Mange med Downs utvikler derfor også bulimi, helt ufrivillig naturligvis.

Misbruk

I det norske wannabe-gangster-fjortis miljøet, så forekommer det ofte at man sier at noen "er føkka". Dette betyr at "noen" har Nedover Syndrom, selv om de egentlig ikke har det, for disse sårende-wannabe-gangster-fjortisene sier det bare for å være kule. Altså, for å bli en kul-sårende-wannabe-gangster-fjortis må du si at andre er "føkka".