Forskjell mellom versjoner av «Stiftemaskin»

Hopp til navigering Hopp til søk
(...)
m (Tilbakestilte endring av 85.164.252.249 (diskusjon) til siste versjon av Rody45)
[[Image:Stiftemaskin0stiftemaskin.jpg|thumb|left|NåtidensTypisk stiftemaskin1800-talls utgave, med en knott som man skal trykke på.]]
Stiftemaskinen er et gammelt redskap, som ifølge [[Husfliden]] på [[Gol]] allerede var tatt i bruk på midten av [[1800-tallet]]. Da uvisst til hvilket bruk, og sakte men sikkert spredte denne redskapen seg til resten av [[Norge]] og havnet, som de fleste [[nyttige gjenstander|unyttige]] redskaper på et og annet kontor. De tidligste utgavene var av rent metall, malt i en klar farge så man ikke skulle miste den blandt [[blyant]]er og [[sokk]]er på [[kontor]]et. Man kan fort kjenne igjen en gammel utgave da den som oftes har mistet store deler av lakken. Og kjenner du til eldre utgaver av stiftemaskinen,Ønsker riksantikvaren å komme i kontakt med deg[http://www.riksantikvaren.no/].
Noe ikke mange vet, er at stiftemaskinen egentlig er ett tortureringsredskap.
Stiftemaskinen er laget og oppfunnet av [[MacGyver]]. Han hadde tenkt å selge den til [[Hitler]]. Men siden den ble bearbeidet så sent, ble dette aldri en suksess.
[[MacGyver]] visste ikke hva han da skulle gjøre med stiftemaskinen, han hadde ikke bruk for den. Så han solgte den til høystbydende.
 
== Design ==
Stiftemaskinen ble da brukt til det den var skapt for, torturering. Det er det ikke mange som vet om. Og de som faktisk ble torturert med denne gjenstanden, er nok ikke i live nå. De har i hvertfall ikke gitt livstegn fra seg.
[[Image:stiftemaskinny.jpg|thumb||riht|Typisk tidlig 1900-talls utgave, laget i morsomme farger og fasonger.]]
Stiftemaskinen hadde funnet sin plass, på kontoret. Som en nyttig medhjelper for å stifte sammen ark, derfra navnet: stiftemaskin.
Enkelte bruker også stiftemaskinen som ett tortureringsredskap, husfliden vil ikke si noe om denne saken.
 
[[Kategori:Nyttige gjenstander]]
==Stiftemaskinen i dag==
[[Kategori:Artikler der MacGyver ikke er nevnt]]
Nå for tiden brukes stiftemaskinen til... ingenting. Eller som [[pynt]] på de ellers så tomme kontorene. Enkelte [[brødhoder]] bruker også stiftemaskinen til å holde to (eller flere) ark sammen. Dette var vi jo så heldig at [[Christian Michelsen]] fant opp [[bindersen]] til.
 
 
''Om det fortsatt er noen som bruker stiftemaskinen som ett tortureringsredskap, er det ingen som vet..''