Forskjell mellom versjoner av «Stiftemaskin»

Hopp til navigering Hopp til søk
[[Image:stiftemaskin.jpg|thumb|Typisk 1800-talls utgave, med en knott som man skal trykke på.]]
Hvis du tar kvadratroten delt på radiusen til en stiftemaskin, får du et ypperlig torturredskap.
Stiftemaskinen er et gammelt redskap, som ifølge [[Husfliden]] på [[Gol]] allerede var tatt i bruk på midten av [[1800-tallet]]. Da uvisst til hvilket bruk, og sakte men sikkert spredte denne redskapen seg til resten av [[Norge]] og havnet, som de fleste [[nyttige gjenstander|unyttige]] redskaper på et og annet kontor. De tidligste utgavene var av rent metall, malt i en klar farge så man ikke skulle miste den blandt [[blyant]]er og [[sokk]]er på [[kontor]]et. Man kan fort kjenne igjen en gammel utgave da den som oftes har mistet store deler av lakken. Og kjenner du til eldre utgaver av stiftemaskinen,Ønsker riksantikvaren å komme i kontakt med deg[http://www.riksantikvaren.no/].
Stiftemaskinen ble opprinnelig oppfunnet av MacGyver. Han ville selge den til Hitler, men siden den ble bearbeidet så sent ble dette aldri en suksess.
I dag brukes stiftemaskinen til... ingenting, eller pynt på de som regel tomme kontorene.
Men enkelte brødhoder har misforstått bruksområdet til dette dertil egnede redskapet. De bruker den til blant annet en sånn idiotisk ting som å holde to (eller flere) ark sammen. Dette var vi jo så heldig at Christian Michelsen fant opp bindersen til.
 
== Design ==
Enkelte bruker også stiftemaskinen som ett tortureringsredskap, men det var det kanskje ikke så mange som visste.
[[Image:stiftemaskinny.jpg|thumb|Typisk tidlig 1900-talls utgave, laget i morsomme farger og fasonger.]]
For de som faktisk har blitt torturert med denne pyntegjenstanden, er visst ikke i live ennå.
Stiftemaskinen hadde funnet sin plass, på kontoret. Som en nyttig medhjelper for å stifte sammen ark, derfra navnet: stiftemaskin.
Enkelte bruker også stiftemaskinen som ett tortureringsredskap, menhusfliden detvil varikke detsi kanskjenoe ikkeom denne mange som visstesaken.
 
[[Kategori:ArtiklerNyttige som må forbedresgjenstander]]
[[Kategori:Artikler der MacGyver ikke er nevnt]]