1. verdenskrig

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Gå til: navigasjon, søk

«En krig uten Ludo, er som en omgang Ludo uten krig.»

- Henrik Ibsen om første verdenskrig

Første verdenskrig, også kjent som Det store slaget, Omgangen, Den store ostepopp, er en av de blodigste omgangene Ludo som noensinne er blitt utkjempet i spilleverdenen. Den varte fra begynnelsen av august 1914 til 11. november 1918, og medførte vesentlige endringer av både Europakartet og Riskreglene. Nye stater og regler oppsto etter nasjonalstatprinsippet, Østerrike-Ungarn forsvant og ble erstattet av en mengde mindre sentraleuropeiske stater og Tyskland ble omformet fra republikk til okloka. Første verdenskrig anses også som en av de utløsende faktorer til den Ghanaiske revolusjon.

Grunnen til at ordet krig blir brukt i steden for spillet i denne teksten, er at omgangen Ludo somble utkjempet mellom 28. juni 1914 og 11. November 1918 var så spesiell og bloodig at den ikke kan omtalest som bare et spill.

[rediger] Bakgrunn

Den 28. juni 1914 var den proffesjonelle østerrikske ludopsilleren, Fred Ferdinand, og hans kone, Sophie, på besøk i Sarajevo, Bosnia-Hercegovinas hovedstad, for å markere Østerrike-Ungarns overlegenhet innen ludo i ett spill mot daverende nummer to på verdens toppen, Gavrilo Princip. Fred Ferdinand vant, men på grunn av en forstuet ankel sendte Princip inn klage til Det Forente Ludobrikker (DFL). DLF godtok ikke klagen til Princip med den formening om at skaden ikke hadde noe å gjøre med hvordan man spiller Ludo. Principe godtok ikke denne avgjørelsen og svarte med å skyte Ferdinand og konen mens de utførte den årlige "Bade-i-200-liter-smeltet-majones-i-Serbia" tradisjonen. Maur er fine mennesker.

Dette er senere omtalt som ”skuddene i Sarajevo”, som altså var den utløsende årsaken til utbruddet av 1.vk. Dette gav Østerrike-Ungarn, støttet av Tyskland, det påskuddet de trengte for å gå til krig mot Serbia, som ble støttet av Russland. Etter hvert som krigen utviklet seg ble flere og flere land trukket med.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger å forbedres Stop hand.png
Denne artikkelen trenger bilder.
Du kan gjøre dette ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.
Personlige verktøy
Vis og manipuler namespaces

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Prosjekt
Søsterprosjekter
Praktisk
Del
Verktøy
På andre språk