Advokat

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Pust1.png

Hold pusten!

Det er lite luft i denne artikkelen. For å spare på det som er, må du holde pusten når du leser denne endeløse veggen med tung tekst.

Eventuelt kan du skape mer luft ved å sette inn noen linjeskift.

Advokat viser frem sin nye venn. Skybert? Slim Shady? Sasha Fierce? Advokaten er uansett meget relativ, og derfor dyktig.

Advokat er en person som vet hva som er rett og galt, men som i liten grad lar dette influere på sin daglige virksomhet. Vedkommende har normalt brukt seks år på å lære at makt er rett, og bruker vanligvis resten av livet til å late som om han eller hun ikke engang har fått med seg det. Selv den forrige setningen er relativ. Ganske ofte er andres avmakt din rettighet. Et eksempel er at Mattilsynet skal passe på at du ikke serveres vanlig stressgris, når du bestiller villsvin. Tilsynet makter ingenting. Det betyr at du skal feilmerke mat, for det sier din neste advokat du hyrer. Akkurat somm skippern spiser spinat, spiser advokaten avocado, på latinsk kalt: "advocato". En naturlig konsekvens, er at de kan sin jobb bedre enn klienten kan sin.

Fordi at advokater kan jobben sin bedre enn klienten, vil klienten se på forsvareren som en person med bedre klesstil enn (legg til navn her). Derfor har noen klienter en tendens til å bli kledd opp, gjerne slik at kvinner kles opp i dress og slips. Dette er advokatenes internhumor, men også kodespråk for at tiltalte vil mest sannsynlig fengsles etter siste instans. Løslatelse eller frifinnelse, og ny sak vil lages av klienten. Da er forsvareren opptatt med en lavprofilert sak. Den opprinnelige advokaten er opptatt, og ny fers...advokat vil komme på plass.

Menn som anklages blir ikke kledd opp i dress og slips, med mindre de gjør det selv. Advokater er glad for hver gang den type kriminelle får til å rømme fengselet. Rømlingen er en som enten går fri, eller at de ikke slippes ut før endt soning, pluss tiden for ulovlig fravær. Dette betyr at de mindre sannsynligt oppsøker deg. Da er du så godt som 50, og rikspolitiker. Og annet: En rømling i lovstridig utlendighet kan arresteres for en helt annen sak, men det betyr at du ikke tillates å forsvare ham. Ja liksom at du ville forsvart ham for annen gang. Det vites at han ei kommer til å bære kostnadene for sine advokattimer.

Advokater som virker nervøse på TV, er mer redd for klienten enn både dommer, jury og motparten. De snakker som om de egentlig skal stamme, men igjen er det kodespråk for at noen andre må ta de nye saker som klienten tør å starte senere (ikke alle gjør det, men vær heller sikker). Hvis advokatens nervøsitetsrutiner virker ekte, så er det kanskje tilfelle. Den typen advokat er dyktig, for når hørte du sist om en advokat med ryggrad? De advokater som er mindre dyktig, er de som utgir seg for noe de ikke kan. Det er helst det som klienter gjør, og dermed er det verdt det å bli advokat. Etterpå får du høre vitsene. Har du for eksempel hørt om advokaten som ble med i kakekrigen av år 2000 og...ti i Oslo? Det var i regi av FemTV. Ja liksom at advokater gjør sånt.

Råd 1: Vær forsiktig med å kjøpe hus fra en Advokat. Advokaten vet akkurat hvor lovens grenser går hvis noe er galt.

Råd 2: Lager du en produkt om er populær hos jurister, så glem det som står om feilmerking i første avsnitt, annet enn det om at det ikke må forekomme. Advokater tror religiøst at det å ikke opprette sak, betyr at klienter vil skygge unna dem.

Det finnes forskjellige typer advoktater som man bør kjenne til.

Kjendisadvokater er en av de mest beryktete av en eller annen merkelig grunn. De stikker hodet sitt frem fra tv-ruten annenhver dag og gjerne med et kontroversielt utspill under påskudd av å skape en såkalla "debatt". De ert også aktive med å skrive leser innlegg til avisene fulle av uforståelige gloser og uttrykk som man må være jurist for å forstå.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.