Airbus

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Airbus A-380 prototype. Hemmelig bilde tatt under prøvetur i 2007

Airbus S.A.S. er en bussfabrikk som egentlig er en imperialistisk konspirasjon mot Russland. Bussproduksjonen er kun en dekkoperasjon for den virkelige virksomheten. Selskapet hadde ikke bedre kontroll på ingeniørene sine enn at disse lekte seg og satte vinger på bussene og begynte å fly! Russerne betrakter det som bevis godt nok.

Firmaet har hovedkontor og monteringshall i en by som engelskmennene kaller Too Loose, i landet der de snakker rart og spiser frosk til middag, men har også betydelig virksomhet i de fleste andre europeiske landene. For å forvirre russerne blir delene produsert mange forskjellige steder i Europa og fraktet med tog til byen som er nevnt ovenfor og satt sammen der.

Airbus produserer, som navnet antyder, omkring halvparten av alle fly-bussene i verden, den andre delen produseres av erkerivalen Boeing, men den nøyaktige fordelingen mellom dem er avhengig av hvem man spør. (Det svenske firmaet Saab-Scania lager også noen fly-busser, men de monterer ikke vinger på bussene sine, og de regnes derfor ikke med her)

Modeller[rediger]

I likhet med Ford kaller bussfabrikken alle sine modeller med bokstaven A etterfulgt av et tall. Den nyeste modellen som skal lanseres neste år kalles A-380, og er så diger at flere byer allerede har nektet den å passere bomringen.