Alta

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Steamroller.JPG Stop hand transparent.gif DENNE ARTIKKELEN BØR KJØRES OVER AV EN DAMPVEIVALS!!! Stop hand transparent.gif
Av og til er fundamentet for en artikkel så kav råttent og dårlig at det eneste fornuftige å gjøre er å rive ned alt sammen og starte om igjen fra bunnen. Med andre ord: skriv om denne artikkelen – den er i så dårlig stand at du kan greit se bort fra det som allerede er her hvis du vil.
Vær tøff og GJØR DET!!!


Alta
Auuuu tuuuuwah ala
[[Bilde:Alta.jpg|150px]]
(byvåpen)
«skidoo! Yamaha e bæst!»
300px
Land Norge
Fylke Russland
Innbyggertall 20000 (eller det e nu det dæm tror dæm e)
Offisielt språk ikke sånn søring men du vet sånn alta
Styreform SMP
Ordfører Ho nilsen
Varaordfører Ho dær deilige kvinnfolke
Bystatus år 1450

«Hallo, Vadsø!»

- Forvirret rockeband på konsert i Alta

Alta (Finnmark) er en gammel metropol som har eksistert i minst 200 år. Byens befolkning har i mange år produsert bergkunst like ved byens museum. Dette arbeidet er imidlertid nå avsluttet etter at UNESCO førte opp kunsten i sitt verdensarvregisterer, i den tro at "kunsten" er 6500 år gammel. Alta var tidligere kjent for Alta-aksjonen "La Elva Leve", der politifolk fra nær og fjern kom til Alta for å sette barn på bygdas fertile kvinner. Som kjent førte ikke aksjonen frem og Alta fikk sin første turistattraksjon.

Etter denne tid begynte Alta og vokse seg større, da fant byplanleggerne i bygda ut at man trengte mange nye rundkjøringer, særlig på Elvebakken, hvor det er rundt 40-50 rundkjøringer, og et sentrum på en av bygdas bærmyrer, nå kjent som "city" på folkemunne. På city kan du finne store kjøpesentre og klesbutikker som fører forrige års mote. Du kan også finne et og annet gatekjøkken som serverer dressing med "tilbehør".


Slik er de

Bossekoppingene er glade i hamburgere. På Esso får man kjøpt kjempegode hamburgere til en rimelig penge. Av denne grunn har Bossekoppingan lagt litt ekstra på seg i det siste, spesielt han der som bor i det kvite huset ved siden av Bunnpris. Nylig har det kommet et helt eget solstudio til Bossekop, dette er et tiltak for å holde de borte fra Alta Sentrum. Det er også i Bossekopp alle gangsterne i Alta bor. De liker å bole seg og ha størst muskler av alle. Når de ikke tenker på boling, prøver de og få samlet inn de tretten kronene det koster og ta bussen til sentrum så de kan dra til Kom.inn og skryte over hvor mye de tok i benkpress i går. De går også på barbiedop, men det fornekter de helt. De eier ikke klesstil, de ser ut som en regnbue når de kommer gående. De fleste homofile bor også i Bossekop. De egner seg ihvertfall ikke på noen fotballbane, Bossekops herrelag tapte så og si alle kampene i 2.divisjon i år (2009). BUL's guttelag gjør det niiiifst bra, å for å nevne det gjør jentene til BUL det også ganske så bra.

Midtbakkingene; de som bor i bakken midt mellom Sodoma og Gomorrah, Bossekop og Kronstad, helvete og avgrunnen. Mellom barken og veden er det oftest trangt, også i dette tilfellet, alle på Midtbakken har fått juling av de som bor på alle andre sider av bakken. Blåøyde fra fødselen av. Digger Alta IF og litt BUL, siste mest for sikkerhets skyld. Tidlig på moped, men nervøse i trafikken og klarer aldri trimme opp til nivå, kompenserer med nedoverbakke i alle retninger og skyver forslåtte hjem, da gjerne frastjålet speil og bensin. Veslevoksne og hovne i voksen alder, sannsynlig som resultat av banken i barndommen og fraskilte og/eller forfyllede foreldre. Lette på tråden, men tunge i steget. Ingen oppvokst på Midtbakken bor der etter fylte 21, oftest kan man finne de kjønnsmodne voksne på Plata, NTNU eller Blå rock cafe. Enkelte konvertitter finnes fortsatt i lokalsamfunnet, felles for disse er at habitt og dialekt er klonet til sitt nye miljø, Kronstad/Bossekop/Aronnes med Alta IF, i svært sjeldne tilfeller også Rafsbotn. Attraksjoner: Komsa skole (norges første skole i pastell), Komsatoppen (norges første topp som het Komsa), Komsakulturen (norges første og sannsynligvis eneste Komsakultur), Komsakua (norges første ku som pratet nord-norsk (4 vitner hørte og sverger på at kua sa "Kom")). Severdigheter: Komsa, S-laget (nå Coop gul). Historie: Slaget i Bekoskogen (1987-1989, 0-4). Galgeberget (begrodd berg, tidligere med galge, kjent for halshugging (1795) og krøkebær (1985)). Kjente personer: Eyvind Molde (NRK journalist), Marjonilas (pølsebodentusiast, kjent for sitatet: p*le ræva 50 krona, men han betalte aldri), Rektor Per Rapp (rapp rektor) Beliggenhet: Nære alt, men ingen tør dra dit

Gakorianeran er naboene til Bossekoppingan. I Gakori ligger Altas spiseplass; Alta Bistro, og den lille gule boksen som kronstingene mener e herming etter "lille". De to gatekjøkkenene er to plasser hvor de selger alt det man ber de om, inkludert rottekjøtt mm.. Der henger alle de som ikke kan lage mat selv, pluss de gakorianeran har feil på mopeden sin og dermed ikke kan kjøre til "lille".

Hjemmeluft Homoa der adrian og bjørn står å rongke værandre. Men det ikke bare skrullinga som onnanerer hverandre det er også en gjeng med 04 som tar dingdong stikk hver jevla kveld bare for å skryte om at en "gern" man jaget dem gjennom skogen og sa a han skulle "drepe" dem.

Kronstingan er også ordentlige folk, men de herjer ikke like vilt som Øveraltingan selvom de av og til har en tendens til det. De har fulgt opp arven med pologensere i snart 40år, og den begynner vel snart og bli litt gammel. Kronstingan bruker også Tommy hjelm og en spesiell type flipp de er villig til og betale masse penger for. Så de kan se stilige ut når de steiler opp midtstripa. Kronstingan er også ganske innavla, og for det meste er det dyseletikere eller barn med AD/HD der. På pizzarestauranten Milano har de også en egen pizza som heter "Kronstad". Men som regel spiser de taco eller på Det Lille Kjøkken, også kalt for lille. På Kronstad er det en skam og pynte seg og har du bling i øret blir du fort stemplet som homo. Guttene på Kronstad er så homofob at de ikke gir hverandre en klem engang. Sånn i tillfelle de er homo. Disse kjennes forøvrig igjen på bunaden sin, som består av kæps (caps), pologenser (hvit), scooterjakke (Sinisalo, Arctic Cat osv.), klompa/tresko (sorte) eller crocs, ullsokker (også i syden), slitt stillongs (også i syden), adidas-bukse. Dette gjelder både den mannlige og kvinnelige versjonen, selv om jentenee ofte bruker skjørt (og ullsokker) istedet for bukser. Der er mange Læstadianera på Kronstad, og det er grunnen til at en del av jentene bruker skjørt. Ofte hørt når kjerringa foreslår sydentur: "Syden? Æ kan væll faen ligge i fjæra hær jæmme!". Hvis de ikke er på Kronstad, er de på sightseeing utenfor Shell på Ællbakken. Flesteparten kjører græmasjiin (gravemaskin), akkompagnert av dansebandmusikk. Alle er i slekt med hverandre. For å sitere en kjent Kronsting; Svein Ove. Her er et av de svarene du kan forvente når du fornærmer en Kronsting

"Ka faen sa du akkurat om meg, din lille skit? Du skal vite æ har trimma mopeden som helvete, og æ har knødd over 300 bossinga. Æ e trent i pizzasteiking og æ kan steike en pizza på et bål. Du e ikke nåkka anna til mæ enn en anna bossing. Æ skal knø deg som helvete med hagla som æ kan skyte en rein med fra 300 meter, merk mine faens ord. Tror du du kan komme vekk fra meg å si sånt skit til meg over internettet? Tenk igjen, drittsekk. Mens vi snakke kontakte æ mitt hemmelige nettverk av polti over hele Kronstad, og din IP blir funnet så gjør deg klar til stormen. Stormen som skyve vekk den patetiske lille lappen du kalle dørmatta di. Æ kan være over alt, når som helst. Og æ kan trimme mopeden di over 700 gang kjappere, og det e bare med skiftnøkkelen. Ikke bare e æ trent i kunsten av å knø dæ med knyttnæven, men æ har tilgang til hele arsenalet av Alta skyteklubb og æ skal bruke alt av det til å hviske ut den støgge ræva di av Kronstad, din lille hestkuk. Hvis du bare visste kor jævla rekt du blir nu etter din "smarte" kommentar, kanskje du ville holdt kjæft. Men du kunne ikke, du gjore ikke det og nu betale du prisen. Æ skal skite motorolje over hele dæ, og du skal drukne i det. Du e død for helvete, lille skitunge."

Aronnesingan er tøffe og råe (tror dem i hvertfall, egentlig er dem en gjeng med "faggets"). Der ligger også Alta's idrettspark. Aronnesingan er derfor store idrettsstjerner. De kan løpe 300 metern på noen få sekunder. Alle som bor på Aronnes driver med en eller annen form for rus. De fleste driver med hasj, og spiller på Altas beste lag som heter "Altasporty IF". Aronnesingan er også det støggeste folkeslaget i hele Alta. Aronnes er også kjent som Finnmarks Red Light District. Her får du kjøpt horer, sprit og narkotika til en billig penge. På Aronnes må du aldri la sykkelen din stå ute i helga fordi da blir den garantert "lånt". Aronessingan er også kalt bygdas skam. Kjent ordtak på Aronnes;"driter i alt og driter i alle".. Mens mesteparten av Alta-folket tror det er kyr og sauer som lager drittlukta som siver opp til Sentrum Aveny, er sannheten at det er de råtne innvandrene deres som stinker. Derfor arrangeres Aronnesrocken (eller Aronnes Spy&Pul) hvert år, for det blir enkelt å kaste ut innvandrene. Aronnesingan er flink å lage sitt eget brygg, eller kjent som heimkok. De er også grei og snill hvis du betaler dem penger for sykkeln. Det er også at kjent faktum at Adolf Titler saltet jorda før tyskerne dro så alle som bor der nå er salty "faggets".

thomasbakkingan er de som dyrker innavl i alta mens de sitter å polerer av rusten av chopperne deres.


Cityfolket Er som regel de som lever på trygd og må som 40 åringer ringe hjem til mor for å få penger til tobakk. De fleste av dem bor på Barila, her bommer de sigarettpapir. Her har vår tidligere stasminister Kjell Magne Bondevik vært, man han ble meget upopulær da han sa at denne byen var den styggeste han hadde vært i, og han har vært på mange slagmarker i utlandet. Dem har satt opp mange gråe byggeklosser, og det ligner veldig på Alnabru. Bakken er ennå noen dager til ordfører, noe som har gått i arv da hans far, bestefar, oldefar, tipp tipp tipp oldefar har vært det samme. Men han får nå snart sparken for at han ikke har klart å stjele sykehuset fra nabobyen Hammerfest. Det verste med denne innavla delen av Alta er Myrbakken, en patetisk liten gate med sånn 5 hus. I Myrbakken bor det ordentlige gniera som ikke har bygd nytt hus siden krigen, maling gidd dem heller ikke betale for. Politikeran i Alta har prøvd forgjeves å fjerne de råtne gnieran for å bygge vei her. City-Gangsteran Citygangsteran e de som enthen sitter på uno eller eventyrlig, de har hatt en hard oppvækst og skryter over hvor mange gang mora mista (Drefsa) de i bakken og hvor mange de har banka. De har et spesielt naturtalent i snusbomming, og jointlignene rullings. (( Hvordan man ser en city-G)) Du vet du ser dem når de sitter på eventyrlig og hiver snus på hverandre og klærne de har på. De har på seg flatcaps som det står LA eller andre gangster ting, de går også med buksene langt nedanfor knærne og de har på seg nike sko fra 2012. Tverrelvdalingan Ofte bare kalt "dalingan", er et godt innavlet folk. De er vokst opp på surmelk, og av den grunnen vet de alltid alt om alle. Sladrete, hevngjerrige, gjerrige og skadefrydende, er ord som fint beskriver dalingan. Men det er ikke bare dårlige ting å si om dalingan, en daling trår alltid til når han trengs, og han har alltid en god historie på lur, selv om den heller ofte handler om andre folk og de "merksnodige" ting de måtte ha gjort eller sagt. Dalen er en bygd innad i bygda. De har egen skole og en liten butikk, noe de trives godt med. Når du vil kjenne kuskitlukta rive deg i nesehårene, dra en tur til Tverrelvdalen.

I Nerskogen, eller Lille Chicago som det også blir kalt, er 90% av befolkningen Læstadianere. Det finnes noen få andre personer der, disse er enten sterkt alkoholiserte eller Jonassinger, (som oftest er Jonassinger sterkt alkoholiserte. ) Puskas har også holdt til i Lille Chicago i sine yngere dager. De som bor på Nerskogen lukter veldig vondt, men likavel bor det hele 8 mennesker der, og 49 kyr. PS: Noen Jonassinger migrerte til Tverrelvdalen, og de fleste Læstadianerene flyktet til Kronstad - NewGeneration av Nerskogen er defor sterkt påvirket av crappy filmer som High School Musical. De få "normale" er asosiale som følge av å leve i et samfunn uten intelligent liv.

Amtmannsnes, så kalt "Nesse er den rikeste plassen i Alta. De har litt bråk der av å til men ellers går alt som det skal der. Det er så tett at åpner du en dør vill hele Nesse høre det.


Kaiskurianere Er som regel de som gjør minst ut av seg, men siden Kaiskuru ligger så nært Kronstad så har mange kaiskurianere fått fjert i nesen fra Kronstad. Så da blir noen få kaiskurianere (hobby)kronstinger. De som ikke blir (hobby)kronstinger hater kronstingene for alle slappingene i Kaiskuri hører kronstingene kjøre på sin voonvitti (Yamaha) DT (en slags sykkel med motor også kjent som lettsykkel). I Kaiskuri er det masse busskuri, for at dem skal kunne pisse i. De er også veldig gode på å gå på ski oppe på toppene i kaiskuru.

Rassbotninger Rassbotningene er fra Rassbotn, nær Rassdalen ovenfor Rassvannet. På lørdager samles til på Rasshuset (deres felles utedass hvor de spiller komlingfotball), hvor alle slåss med hverandre etter å ha styrtet minst 2 flasker hjembrent fra Mellagården. Etterpå spiller de komlingfotball som ble produsert på utedassen dagen før. Vinneren får dra til sentral-Alta og slåss i kebabkøen, og hvis denne ender vel, får han ta med seg kebab til de andre. Ofte hørt på Rassbotn stadion: "Ser dåkker ikke bålln, har dåkker markarin i øyyan!"

Periferien Talvik (gml norsk "talg vic" den som har talg i hårviken) Mistet kommunestatus og selvtillit i 1964 under det store kommuneslaget. Heretter kalt KS. Talvikværingene var rasende da storkommunen stjal bygda og innlemmet seg, det gjorde slik at ordføreren tok fra dem strømmen, og nå må dem også betale for å besøke byen.

Periferien Kåfjord (gml norsk "Kaa fjard" kåt i fjøset) Etter folketellingen i 1835 bodde det her 635 mennesker, 9 fjærkre og 213 horebukker, dette ikke inklusive de 64 latsabber. Levde av fiske og svømmeopplæring, padling og cruice. Døde mennesker ble ofte begravet på kierkegaarden, men det finnes beviser for hjemmebegravelser før kjøleskapets tid. Dette medførte ofte syfilis og andre uheldige, og smittsomme likplyndingssymptomer. I senere tid har også denne fjord fått tilført oppdrettsfiske. Dog lever tradisjonene ved like. Vel bekomme.

Periferien Kråknes (gml norsk "Krak nas" nebb) Etter folketellingen i 2009 bodde det her en telemontør, hans hustru, deres talløse barn og en gris. De eide flere auskar, 2 roringer, en halvhest og en walkie talkie. Ingen horebukker i nabolaget, men Kåfjord er jo ikke lange veien.

Periferien Melsvik (gml norsk "Melh svick" stjålet mel) Selveste ingenting. En unødvendig dump i vegen mellom Alta og Talg vic. Dog og tross alt, her bor sjæler. Hytteboere, rikfolk fra de urbane strøk, har inntatt dette skjønne, men odørfylte stedet.

Periferien Langfjordbotn (gml norsk "Lang fjord botn" lang fjord botn) Forutsigbar bygd uten bruforbindelse med fastlandet eller virkeligheten. Jordbruk, fiske og narkotoikaomsetning er primærnæring. Kjent for "blubben", en geysir som til forvæksling kan se ut som en spyende kalv, også kjent for S-laget som på 70 tallet bidro til en heldig utvikling i kroppsvekt (MSW) og diabetes (DIAB). Nå fraflyttet, men noen ildsjeler selger fortsatt harsjish ved det nedlagte samvirkelaget.

Kultur

Hver fredag samles Altafolk fra bygdas stammesamfunn for å nyte alkohol og andre rusmidler samt slåssing. Inntaket av alkohol og rusmidler skjer som oftest i en privatbolig før de så går ut rundt 01.00 på natta for 2 timer slåssing. Hvis det skulle være folk utenbys fra så vil de få føle alle stammenes agressivitet på dette tidspunkt. Alta folkene er lett gjenkjennelig da alle går i grønne dresser fra Felleskjøpet.


På den annen side er altaværingene veldig lojale og trofaste mot sine firbente venner som sier møfra 0500 til 1800 når barne tv begynner. da finner alle de som ikke har eget navn, frem foreldrenes PCèr og skriver mye stygt om nabobyen for de er så misunnlige på den flotte byen over fjellet.

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!