Alv

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Alver er et folkeslag som ble funnet opp av Julenissen slik at de kunne lage våpen for ham. han solgte senere oppfinnelsen til en mann ved navn JRR Tolk. Han solgte sener alvene tilbake til Nissefar etter å ha skrevet en håndbok i alvehold, Alvenes Herre. I boka forklarte han julenissen kunne holde alvene som slaver på nordpolen. Vi vet at Roald Amundsen bevist ungikk å besøke nordpolen da han i 1911 bestemte seg for å heller dra til sydpolen, hvor han tok livet av Scott. Siden Scott var Alvenes venn og forkjemper drepte de Amundsen 20 år senere og fikk det til å se ut som en flyulykke. Navnet alver kommer fra det pre-prussiskanske ordet Gdlfer(stum g og d). Ordet har i senere tid utviklet seg til den versonen vi kjenner i dag.

Antall[rediger]

Det finnes ett ukjent antall alver på jorden, men hvis man beregner etter anntall julegaver i omløp hver jul må det finnes mellom 1000 og 100 000 000 000 alver. Man vet lite om alvenes levetid. Selv om de i teorien kan de leve evig, blir de ferreste eldre en 250 år på grunn av slavearbeidet julenissen tvinger dem til å utføre daglig på julenissens verksted.

Utseende[rediger]

De aller fleste alver ville sagt at utseende ikke er viktig, det er det på innsiden som teller. Det kunne de spart seg siden se ser jævlig bra ut.

Hvor finner man alver[rediger]

Hovedsakelig på nordpolen, men de er også oppservert i de "dype" britiske skoger. Etter ett vellykket alveopprør i 1749 flyktet alvene som slapp unna til finmark der de giftet seg med samer og andre fattige barn. Noen dro også til sydpolen og begynte å tillbe liket av Scott.

eo:Elfo