Anglifisering

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Anglifisering er et uttrykk for nordmenns økende mindreverdighetsfølelse og forsøk på å bli en like stor del av verdenssamfunnet som f.eks. de store fantastiske landene USA, Russland og Kina. Anglifisering henger i tråd med amerikanisering, som startet med de Rørende Tjueåra og ble enda mer forsterket ved Børskrækken (eng. crack (kokain), inntas intravenøst gjennom neseborene), et sterkt narkotikum mange tror paralyserte det norske folk for all framtid.


Historie[rediger]

Norsk Språkråd innså i 1970-årene at ikke engang "söta bror" Sverige forsto vårt innviklede språk, og ville modernisere det ved å ta inn opprinnelige engelske ord og gjøre dem til våre egne. I all hemmelighet anbefalte de et forvirret Danmark å gjøre det samme. Ingen forstår dansker. Det skal nevnes at danskene smilte og nikket; ikke de heller forsto hva det kjære språkrådet vårt sa, trass i deres nette anglifiserte og slaitly (eng.slightly) narkotikaberusede språkrådordvalg. Molboene har dermed ikke gjort noe med saken.

Bak lukkede dører, scenetepper og i egenspikrede kister inngikk Norsk Språkråd en pakt med djevelen om å legge det norske språk i ruiner (som om ikke Ivar Aasen hadde gjort nok), og satte i gang en omfattende forandring av det gamle norske. I dag ser vi store forandringer i form av groteske ordtranseomformeringer. Enkelte vil hevde at norsk vil bli like sært som innlandsskotskog da er det likevel ingen som vil forstå oss.


Følger[rediger]

Følger åff a devvelåpment æs dett, vil bli a Svein Krogstad-/Petter Solberg-inglisj, og a nu djenereisjn åff a uforståelig folk vidd a længuedje dætt vil gå under æs flåpp. Kånklusjn: Nu Quisling?


Eksempler på anglifisering:[rediger]

- Anglifisering (etter de første bosettende nomader i området vi i våre dager kaller England, vi ville bli som dem og tok inn ordet. I dag bor det ikke lenger anglikanernomader i England, derimot bor det mange engelskmenn der.)

- Jus (eng. Juice)

- Lettjus (eng. Light Juice)

- Koka (eng. Coke (kokain))

- Google (eng. opprinnelig å se, norsk; søke på nettet på den internasjonale søkesiden Google

- Ikkepedia (eng. Wikipedia)

- Bårding (eng. boarding. Å bårde flyet i geiten (eng. gate))

- Pøbb (eng. Pub; brunt utested med høyt alkoholkonsum blant bill. mrk. gutt 57 og bill. mrk. kosejente 40)