Antenne

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

En antenne (italiensk appendiabiti twistedi betyr egentlig forvridd kleshenger) er noe man kan sende radiosignaler og delvis også TV-signaler med. Man bruker disse rare metallgreiene til enten å sende, eller å motta signaler. Dette ble brukt daglig inntil satellittene ble regelrett skutt opp,da ble da erstattet av paraboler (eller pornopanner som de ble kalt på folkemunne) av de med noenlunde krav til teknisk kvalitet på signalene. I den senere tid har Staten besluttet at signaler også i framtida kan fremsendes via antenner, og har dannet noe de kaller RiksTV. Et eksempel på noe som trenger en antenne er en Radio. Det finnes både store og små antenner. Eksempelvis er store antenner flere meter høye, og det finnes små som er nærmest usynlige. De førstnevnte paraboler er også for antenner å regne, skjønt Bergensere bruker dem også gjerne som paraply i utrengsmål.

Antenne.jpg

Antennetyper[rediger]

Bordantenner[rediger]

En bordantenne er en antenne man kan sette på et bord. Å lage en bordantenne er relativt enkelt. Det du trenger, er noen kleshengere, et bord, en tang og gaffateip. Man tar kleshengerne, og kjører over dem med bil, for så og rette de litt ut, og klippe dem i mange deler. Så teiper man dem sammen, samme måte MacGyver ville gjort. Hvis den faller fra hverandre, har man brukt for lite gaffa. Da de ser ut som et typisk norsk juletre, bare i sølvgrå farge, er du ferdig, og skrur den fast i radioen. Dessverre kan denne typen antenne ikke brukes til noe som helst fornuftig formål, bortsett fra å antenne diverse brennbare ting.

Pinneantenner[rediger]

En såkalt pinneantenne er en kleshenger som er rettet ut. Man tar langsiden av kleshengeren, og setter den rett fast i radioen. Et typisk fenomen er å vri denne antennen alle mulige og umulige vinkler, for å unngå en skurrelyd som tegn på dårlig mottak for radiosignaler. Dessverre til ingen nytte.

Store antenner[rediger]

En stor antenne er det bare MacGyver, Supermann, Skanska og andre lignende entreprenører som kan lage. Det anbefales og holde seg unna disse, da disse er veldige dyre greier. De største antennene sender radiosignaler for ulike distributører, som er de folka som tjener penger på at folk ikke kan bruke sine egne antenner.

Andre typer[rediger]

De finnes også flere nye antennetyper. Disse er enda hemmeligstemplet, og ethvert forsøk på å lage kopier blir straffet med steining. Se parabol.


Se også[rediger]