Arbeiderpartiet

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Det Kongelige Norske Arbeiderparti

KGL AP.png

Leder {{{leder}}}
Partisekretær {{{partisekretær}}}
Grunnlagt 1887, Arendal
Hovedkvarter Ukjent
Ansatte Jens Stoltenberg, Trond Giske og Knut Storberget
Antall medlemmer Flesteparten ufrivillige
Ideologi Pyramidespill
Syndikalisme
Tilknytta ARK, LO
Nettsted aявeideярaятieт.no

«Je vil itte!»

- Sylvia Brustad (AP) om sitt eget parti

«Vi står på kanten av stupet. Nå er det på tide å ta et stort skritt framover!»

- Arbeiderpartiet i krisetider

«De er jo både for og mot EU, innvandring og skatt. Det stemmer godt med det jeg vil.»

- AP-velger om AP

«Jeg drømte noe helt for jævligt!»

- Erna om hun de kaller Jette

«Arbeiderpartiet seirer alltid, så lenge alle de andre partiene ikke finnes»

- {{{2}}}

«Ofte er det presidenter, Stats-menn og kvinner som får Nobels ettertraktede fredspris, men ikke i år.»

- Jarle vil at du stemmer AP

Arbeiderpartiets hovedkontor under et politisk-religiøst ritual.
Logoen til Arbeiderpartiet.
AP-kvinne.
Den tidligere lederen av Arbeiderpartiet var Apen Julius, men partiet ledes nå Av Jeиs StoltenБeяg.

Arbeiderpartiet (også kjent som Apepartiet eller Apenes Parti, også markedsført under navnet LO) er en norsk mafiaorganisasjon stiftet i Arendal i 1887 ved sammenslåingen av organisasjonene «Arbeider» og «Partiet». Partiets første leder var Marcus Thrane, det er usikkert om Thrane selv noen sinne var klar over at han satt som leder for Arbeiderpartiet fra 1887 til sin død i 1890. Nåværende leder er Apen Julius fra Dyreparken i Kristiansand. Partiet hadde ikke noe partiprogram, men ble dannet som en protestbevegelse etter at Stortingets vedtak i 1885 som nedla forbud mot alle former for arbeid i Norge. Arbeiderpartiets møter kan lett bli forsvekslet med et barneselskap, på grunn av det sterke båndet til jugendforeningen deres, AUF.

I dag ledes Arbeiderpartiet av Johan Sætre, mest kjent for oppfinnelser som Drutteluren samt prompeputen Signe. Nestleder er Helga Pedersen.

Folkevalgte fra Arbeiderpartiet er kjent for å sitte lenge av gangen. Faktisk ble Henning Myrvang valgt til ordfører i Sør-Odal mens bestefaren hans fortsatt var til sjøs i Sør-Amerika og faren hans ikke en gang var påtenkt. Andre eksempler på dette er Einar Gerhardsen (norsk statsminister 1789-1968, ble valgt inn etter den franske revolusjonen) og Gro Harlem Brundtland (statsminister 1945-2028). Arbeiderpartiet hadde i sin tid Norges lengstsittende ordfører, men da han ble reinkarnert for fjerde gang var han lei av oppstyret og stifta bygdeliste. Norges eldste mann, Haakon Lie, er medlem av Arbeiderpartiet. Lie er for øvrig gift med Wenche Foss, som tilfeldigvis er Norges eldste kvinne (131 år). De har et felles barn; Kristoffer Schau (78 år)

Historie[rediger]

Oppstarten[rediger]

Det var i 1887 organisasjonene «Arbeider» og «Partiet» slo seg sammen til Arbeiderpartiet. Marcus Thrane uttalte den gang på radikal fjøsmål følgende, til stor applaus:

«Danna partia skal kjempe for ei stat der fellesskapa står i midta!»

- Marcus Thrane

Thomas Edison prøvde på den tida ut sin lydopptaker og forfulgte Thrane hjem. Thrane hadde ingen anelse om hva Edison holdt i handa og uttalte det som skulle skape den første i ei lang rekke av arbeiderpartiskandaler:

«Jævla idiot, kan du ikke legge bort dan tinga. Jeg er opptatt med å tenke ut åssan jeg skal lure dan norske folka i morga når jeg taler om å øke skatta. Du skjønner, ei gang i framtida skal Arbeiderpartia bygge metalltråder festa til master i Hardanger. Da trenger vi å øke skatta!»

- Marcus Thrane

For å få spilt av opptaket måtte Edison finne opp platespilleren, som var ferdig i 1890. Da han frigjorde sitt opptak for folket, oppstod skandale og masseflukt til sofaen. Thrane måtte gå av og dager seinere blei han oppdaga av tilfeldig forbipasserende på gata. Det skulle vise seg at han hadde tatt en overdose rosekålstuing med den hensikt å forlate denne verdenen. Ny leder i partiet var Gro Harlem Brundtland, som satt med makta i partiet helt til Thorbjørn Jagland tok over i 1991.

Det tørner for Gro[rediger]

Med Brundtland som leder, blei partiet innmeldt i Den tredje internasjonale før de tok makta i 1938. I 1940 var infrastrukturen så elendig i landet at Tyskland så seg nødt til å gripe inn. De bygde veier og tog, men rakk bare å rydde unna plassen for det som skulle bli Finnmark Futuristiske Luftputeby (FFL). I 1945 viste det seg at tyskerne hadde onde hensikter og Brundtland viste dem døra ut. Hun så på dette som så flaut at hun gikk inn i depresjon fra 8. mai til 5. november. I denne perioden gikk hun fra dør til dør og solgte kokte agurker, derav navnet agurktid. Seinere skulle det vise seg at minst 53,4 % av agurkene var tilsatt salt, karbonsyre, uranylperoksid og svovelhexaflorid.

Dautida[rediger]

Den 5. november 1945 var Brundtland igjen klar til å styre landet og utviste MacGyver, som i agurktida hadde vært president. Hun lovte at nå skulle landet bygges videre der tyskerne slapp, men stort mye skjedde egentlig ikke. I 1963 måtte Arbeiderpartiet gi fra seg makta til Kristelig Folkeparti etter å ha innført momsen. Med den nye lederen Thorbjørn Jagland i 1991, tok Arbeiderpartiet igjen makta og innførte fargefjernsynet så snart KrF var ute av regjeringslokalet.

Mer bråk[rediger]

I 2002 blei Jagland bura inne i USA etter å ha talt til daværende president Bush:

«Vi stænd æt di kant åff de stjup ænn møst teik æ bigg stepp fråntover såu vi nått falls dåwn inn itt. Ju ar de best bra man inn de håul verden.»

- Thorbjørn Jagland til George W. Bush

Fornærma etter å ha blitt kalt the best bra man, fikk Bush satt denne gale mannen bak lås og slå. Nye tider venta for partiet da Jens Stoltenberg fikk ta over etter stein, saks, papir med seg sjøl. Det norske folket var på den tida svært misfornøyde med at «I» styrte og i 2005 vant Arbeiderpartiet makta ved hjelp av hydrogensulfidframkalt narkose. Etter valgdagen var omme var 43 619 personer bekrefta døde av hydrogensulfidforgiftning. Disse viste seg seinere å være importerte fra Polen, Somalia og Litauen på falskt pass med den ene hensikt å stemme Arbeiderpartiet. I anledning 110-årsdagen til partiets første skandale, bestemte statsminister Jens Stoltenberg i 2010 at digre master med tråd imellom skulle bygges opp i Hardanger og økte så skattenivået til 99,5 % for alle som ikke satt i regjering. Hans medarbeidere i regjeringa skjønte ikke hvorfor, men etter en liten alvorsprat bak lukka dører, godtok regjeringspartnerne Stalinistisk Valgrestriksjonsparti og Senterpartiet forslaget.

Politisk plattform[rediger]

Hovedtrekkene i Arbeiderpartiets politikk er:

 • Hovedvekt på å arbeide fremfor å jobbe
 • Alle har rett til å være uføretrygdet
 • Komplekse og detaljrike regelverk sikrer økt arbeid i privat og offentlig sektor ( helst offentlig)
 • Innføring av 40 timers dagen
 • Gi bort milliarder av oljekroner og andre avgifter til andre land for å virke generøse, dette sikrer apene toppjobber i f.eks. FN (WHO)
 • Legge til rette for at man kan arbeide og sove samtidig
 • Kalle den feite kjærringa Bruntland for «landsmoder». Brunta er i realiteten en landsmorder og en landsviker.
 • Tidligere landsmødre (ikke -fedre!) slipper å betale skatt eller sykehusforsikring. Den som er i mot er faktisk IDIOT!
 • Synge gamle sanger om igjen
 • Utbredt korrupsjon i alle samfunnslag, for å sikre seg makten i all evighet. Amen.
 • Rappe FrPs 10 år gamle idéer
 • Skaffe tilbake alle nedskrivelsene som ble stjålet fra dem av svart-hvittreligionen den mørke dagen i 1912.
 • Sylte brun-sei på nasjonaldagen. Dette for å gå knagre tider i møte.
 • Nikkedukker gis ny og forsterket betydning
 • Storberget, samt AP ønsker et felles nødnummer. Det er bare fordi Mads Gilbert er beint imot.
 • Det er viktig ikke å overselge prestasjoner og fremstille ting på en annen måte enn det som er realitetene, for da vil Trond Giske gå fem på igjen.
 • Apropos Trond Giske, ikke noe irriterer ham mer enn idrettstjerner som reiser til Latvia for å spille poker. Selv ikke de stadige sportssendingene til NRK.
 • OL TIL OSLO. Den som sier imot, får ikke se Hotel Cæsar. Gitt at svaret ble nei, så får ingen andre lov.
Om et år eller ti, oppdager du at du ikke får se den serien. Du er (per definisjon) straffet!!!
 • David Cameron meldte seg i en konkurranse for å få lov å kjøre stridsvogn. Dette likte ikke Jonas Gahr Støre. Han er bøs for han ikke skal få lov å kjøre stridsvogn.
 • LoVeSe til alle norske kommuner som ikke har en fotballag i Tippeligaen. Bergensere får ikke, men liker å se Oslofolk være pottesure fordi de heller ikke får.
 • Ifølge Jonas Gahr Støre er det avgjørende at «......gjennom en langvarig byggeprosess, og kunne i 2017 åpne......økte kapasiteten betraktelig. I tillegg var servicetilbudet kraftig utvidet og forbedret. Alt for å gi....bedre tilbud underveis. Dette prosjektet fikk ringvirkninger i hele landet, ved at kapasiteten og trafikken kunne økes.....knytte hele Norge sammen gjennom å tilrettelegge for et best mulig.....Dette var utgangspunktet kampanjen som.....Oslo-området har en verdi for hele landet....nærmere hverandre.» GK tok utgangspunkt i den talen, og tildelte Støre prisen for årets tåkefyrste. Pølse-Hansen får ikke den prisen.

Lite kjente fakta om Arbeiderpartiet[rediger]

I årevis har man prøvd å finne ut av Arbeiderpartiets hemmeligheter, men uten hell. Siste påfunn var å bruke denne formelen, gjøre om talla fra DEC til HEX og dekode tegn for tegn:

Arbeiderpartiet er blitt svært upopulære i USA etter at Ammoniumperklorat (Ap) eksploderte på en fabrikk i nærheten av Las Vegas.

Dessverre hjalp ikke dette heller, men ivrige ikkepedianeres interessante snoking har funnet fram ei rekke ulike, men spennende fakta - de fleste fra svært pålitelige kilder:

 • Reiulf Steen ble oppdratt av Titten Tei
 • Arbeiderpartiets politiske program er uendret siden 1921
 • For å bli medlem av Arbeiderpartiet må man kunne yste nøkkelost
 • Er ikke lengre et parti "for folk flest" eller tidligere arbeideryrker, men spesialiserer seg på å skaffe goder for den stadig voksende massen med byråkrater uten relevant kompetanse.
 • Jens Stoltenberg spiller hovedrollen i propagandafilmen "Fleskeberget" som handler om hvordan Arbeiderpartiet i alle år har sørget for å innføre korrupsjon i Norge.
 • Jesusbarnet gråter hver gang noen stemmer på Arbeiderpartiet
 • Partisekretær Martin Koldbrann er utpreget intelligent og veloppdragen og kan fise finlands nasjonalsang i Ess-dur.
 • I 1987 fikk Gro Harlem Brundtland snøen til å forsvinne. Snøen kom tilbake for noen få år siden, men har ikke vært særlig stabil før vinteren 2008.
 • Mullah Krekar vil stemme på arbeiderpartiet. Sammen med Ari Behn utgjør de "Den nye Yak-melken"
 • Høyere enn statsministeren i rang er OverStatsministeren. Den som sist hadde dette vervet var Gerd-Liv Valla. Hun fikk ikke skli på kjellerlemmen da Lillemor (Stoltenberg) ikke ville leke med henne mer, for som det heter i sangen "Du fåkke leke mer i våres gård".
 • Valla fikk Tarjej Vesaas debutantpris for novellesamlingen «Usympatisk? Jeg?». Hun er i dag stipendiat i selvrettferdig litteratur ved universitetet på Fræna.
 • Odd Eriksen er tiltenkt vervet som barteminister i neste Regjering. Dette for å sikre ham et fagfelt han virkelig behersker.
 • Den 24. oktober 2008 vedtok Arbeiderpartiets Landsstyremøte å innføre Finanskrisen 2007-2009 for å unngå å miste makta neste stortingsvalg
 • Arbeiderpartiet er medlem av Den kommunistiske internasjonale
 • Jens Stoltenberg er rusa på Ari Behn og snøvler mer en H&M Kongen.
 • På Gymnaset var Jens Stoltenberg ett år i Canada. Han fikk vite at problemer løser seg ved å nistirre på...i en innsjø. Funker dette, er det Norge som er Canada i Europa.
 • Jens Stoltenberg tør ikke gå med langermet innenfor kortermet. Han tror det kan avsløre hans fortid i Canada. (ja liksom)
 • Selv idag skrønes det at Rigmor Aaserud var en moderniseringsminister. Det var istedenfor Mr. Garrison, og han hadde en ubegrenset tro på Digipost.
 • Det passet bra for han som skrev det forrige punktet, for han fikk dopingen som egentlig skulle ha gått til en canadisk Lacrossespiller. Han som skriver dette avsnittet har store muskler, mens canadieren er kurert for en allergi mot 8 mm nedbør. Tror ikke han hadde det problemet.
 • Ingen krav for medlemmer å vite om canadisk lacrosse, men dette kan vites: En av spillerne på Rimouski Ou In’Coeurs har ikke dopet seg. Det laget taper neste kampen.
 • Nå iløpet av siste uke i mai 2013 er Rigmor Åsrud i flere intervjuer angående regjeringskvartalet. I smug, kommer hun til å blåse opp størrelsen på Digipost....Hvem eier Digipost?
 • Støre ser på Hotel Cæsar hver dag, for det skylder vi (du også) de som har nedlagt mye arbeid, og det som har vært løpet her.
 • Freddy de Ruiter skal skrive bok om seriøse bedrifter som driver telesalg. Forlaget har bestemt at boken skal inneholde en bok om det faktum at MTV viste musikkvideoer, samt en bok om folk fra Karlsøy som slåsst mot Hitler, og sist en bok om kalvinister som vil bli pave. Alt dette i en bok som kommer neste år.
 • Hvis du ikke kjøper denne, var du en av dem som ikke tok vaksine i 2009, din usoledariske kødd !!!
 • Hun derre AP damen fra Egersund har laget en sport som hun er god på: Få Martin Kolberg til å se ut som en høyrevinger. Bare synd at Hadja Tajik kan det bedre.
 • Den sistnevnte personen har en gjev utdanning. Spør du henne om hennes voteringer, betyr det følgelig at både De, Demselv, og Deres person mangler en gjev utdanning.
 • Det forrige punktet ble formidlet i to setninger. Her er en ny en: Sophie Elise kan Hadia Tajiks jobb utmerket, for det går ut på å fremstille Støre som en retorisk geni.
 • Jens hadde Kjetil Try som rådgiver. Offisielt visste du det ei. Reelt sett, trodde Jens at du ikke visste. Jagland ville ha Jens skulle tro sånt sprøyt.
Enda et ukjent faktum: Har du partiboken i orden kan du erklære en farkost for å være på utrykking. Bare husk den røde ringen.
 • I 2005 fikk Kjetil Try greie på at Nobelprisen er en (fremtidig) antiklimaks. Han klarte formidle det til hele AP utenom Jens. Ellers skulle Nobelprisen deles ut kvartalvis.
 • Skavlan lovet å stille AP mindre pikante spørsmål, men det var forutsatt at flere Nobelprisvinnere dukket opp.
 • Apropos forrige punkt, så har ikke Jagland humor......vær grei nok til at du enda tror på det. Ler han sist, lat som om du er overrasket. Altså: Jagland har egentlig humor, med det vet du ikke.
 • Fikk du SMS, var ikke den sendt ut med tillatelse av Hadja Tajik. Det var Sophie Elise som gav tillatelsen.
 • Også vennene til Tron Giske skal få svi. Dette inkluderer Skavlan.. Derfor skal Nobelprisen deles ut kvartalvis, og det er Skavlan som får mindre kontakt med noen C-kjendiser. Ingen mer Skavlan etter Nyttpånytt.
 • Hadde Simpsons vært norsk, skulle Kolberg være skoleinspektør, og Støre er rektor. Hvis Trond Giske blir borgermester var det etter ønske av Bartholomæus Simonsen. Hans rolle innehaes av Sveinung Rotevatn. Den som kan spansk blir EU-minister. Mæland er Lionel Hutz. Trygve M. S. Vedum driver tegneseriebutikk for to grunner. De er viktig i distriktene, og videosjapper er det ikke.
 • Man vet at Hadja Tajik har tatt til orde for å avetablere kongehuset, og aldri snakket pent om Iran. Om noen i AP gjør begge de to tingene, blir dette en hemmelighet, for det er en sykdomstegn.
 • FRP har det problemet. Det er fortsatt slik at AP medlemmer ikke skal snakke pent om Iran og prøve å avetablere kongehuset samtidig. Velg en eller ingen av de to handlinger.
 • FRP’re tror på å gjøre de to ting samtidig. Valgfrihet er et dusteopplegg.
 • I 2018 brast en demning i Bergen. De lokale AP politikerne er stolte over det, men er daglig oppfordret for å ikke la folk vite de er stolt. Holder man kjeft om det, blir man lovet nye karrieremuligheter.
 • Uker før hendelsen av det forrige avsnittet, annonserte Harald Schjelderup at han skal inn i det sentrale delen av Arbeiderpartiet, og Bjarne Håkon Hansen tok et hint. Bjarne var kompetent nok til å vite at slikt er en forbannelse mot AP. Han plantet Schjelderup inn i Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB).
 • Britene har overhuset. Frankrike har Academie Francaise. Brussel har EU parlamentet. Nobelinstituttet er desverre som bibelen: ingen ledig plass. Man går heller inn i BOB.
 • TV2 er forkastelig, og skal knuses. Strategien er at Trond Giske snakker pent om kanalen, og NRK vet om det på forhånd.
 • I 2019 arrangerte AP en lukket konkurranse om hvem som mest ligner en dørselger. Roger Valhammer vant førstepremien: ordførerposten i Bergen.
 • Om det ryktes at AP drifter Ikkepedia, er det kotyme (vanlig oppførsel) å ikke rette på det, for egentlig er det Dagbladet. Dagbladet er kjapt ute på å rette opp forsiden hver gang de latterliggjøres på Ikkepedia. Dagbladet har per skrivende stund et problem med siden. Problemet er nok konstruert.
 • Selv ikke Hanne Bjurstrøm vet at hun har en tvillingsøster. Tvillingsøsteren spiser ofte sushi. Wasabien gnir hun i øynene, og sier at hun ikke merker noe. Hanne Bjurstrøm blunker fem ganger i sekundet hver gang NRK intervjuer hun.
 • De (meget få) gangene Anniken Huitfeldt klarer å svare på spørsmålet er de gangene AP har et problem: Hanne Bjurstrøm.
 • De lenger oppe i Arbeiderpartiet har lært seg navnet på hun som er fylkesordfører i Nordland. Hun er medlem av Senterpartiet, men det vet ikke de SP medlemmene som er i Oslo. Dette kan brukes mot Senterpartiet, men helst før Erna gjør det.
 • Har du problemer med leiligheten du fikk av Stortinget? Da er du medlem i KrF. Istedenfor skal du si: « Forbløffende mange tror meningene til politiske kommentatorer gir gjenskinn i medienes politiske dekning, og sauser de to litt sammen. Jeg spurte min far, og han forsto heller ikke forskjellen. »
 • En bartender fra Trondheim lover at hun stemmer Arbeiderpartiet. Jonas klarte bare litt å skjule sin begeistring. På en annen radiokanal forteller hun oss andre at hun skal stemme rødgrønt. Når ble bartendere til tobakksbaroner?


Norske partier du ikke vil stemme på (selv om du er gammel nok), fra venstre til høyre

Venstre | Kristelig Folkeparti | Unge Høyre | AKP | Rødt | RV | Arbeiderpartiet | Norsk Kommunistiske Parti| AUF | Fremskrittspartiet | Renskrittspartiet | Hitlerjugend | Natur og Ungdom | Anders Langes Parti | Martin Kortes Parti | Det Liberale Folkepartiet | Liberalistene | Pensjonistpartiets Ungdom | Sosialistisk Ungdom | Surrealistisk Ungdom | Rød Ungdom | NRK | Pensjonistpartiet | Unge Venstre | Ottar | SV | Senterpartiet | Senterungdommen | Sosialistisk Høyreparti | Det Norske Damp Partiet | Demokratene | Sofademokratene | Kystpartiet | Piratpartiet | Andre | Miljøpartiet De Grønne | Det politiske parti | Høyre