Artenes opprinnelse

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Lette du etter fantasyboka med samme navn? Let i Ikkioteket og se om du finner den.

Artene opprant en gang tidlig i middelalderen, eller steinalderen som det ble kalt den gangen. Mange bibelske og historiske personer hadde en finger med i spillet, og alt kan nå vitenskaplig underbygges og dokumenteres. Hadde det ikke vært for artene, hadde vi mest sansynlig ikke vært her i dag. I løpet av de syv dagene opprinnelsen foregikk, viste store personligheter sitt sanne ansikt.


Adam og kvanteskummet[rediger]

Adam klipper plenen i Edens hage.

Det hele begynte i en hage langt borte, hvor Adam hadde fått i oppgave av Gud å være gartner. I en spesiel del av hagen vokste det et kvanteskumtre. Dette treet hadde Adam streng beskjed om å holde seg unna. Gud selv var meget glad i kvanteskum, og mislikte at det ble mindre til Ham. Kvanteskum kan også være veldig ustabilt, slik at man bør alltid bruke nødvendig værneutstyr når man håndterer det, siden det ved den minste skjeve påvirkning, fort kan skapes et nytt univers.

Så var det en kveld at det var faktisk Eva som hadde lyst på kvanteskum, og maste og maste på Adam om ikke han kunne fikse noe. Adam ga seg til slutt (som vanlig). Ved kvanteskumtreet så Adam en slange blant grenene. "Flytt deg, slange. Jeg har tenkt å plukke noe kvanteskum", sa han. Da han bare så vidt hadde begynt å plukke, skled han på et bananskall (noe som har vært en klassiker siden den gang), og presterte å lande med rumpa midt oppå det kvanteskummet han hadde plukket, slik at det oppstod et nytt univers inn i rumpa hans (Herfra kommer uttrykket "Det brune univers"). Det var nok da mye flaks som gjorde at Eva allerede var gravid med Kain og Abel, fordi Adam ble aldrig sett igjen.


Moses stamfaren[rediger]

Man tror at Moses allerede den første dagen, fikk telefon fra Eva om å komme å dele tyngdekraften fra de andre kreftene (I følge nyere forskning, kan det tyde på at før universet ekspanderte og ble avkjølt, var alle universets krefter forent i en superkraft. Det er sansynlig at Moses hadde noe å gjøre med delingen av disse, på grunn av sin tidligere erfaring med delingen av Rødehavet). Etter en liten stund (bitte liten faktisk), hadde kreftene skilt lag og den første hydrogenkjernen ble til. Den andre dagen ble himmelen skapt som et solid lokk over jorden, som den er den dag i dag. Det er for gi oss et fysisk skille mellom jorden og himmelen, slik at disse ikke skal flyte over i hverandre.


Den femte dagen[rediger]

Pinocchio er sentral i historien om Jonas i hvalens buk.

Så, på den femte dagen var det blitt både himmel og jord og lys (lys hevdes å ha kommet først, men dette er ikke vitenskaplig bevist). Da oppstod livet i havet. Det kan se ut til at det har oppstått ved at noen helt tilfeldig, og uten å ha visst om noe på forhånd, har blandet sammen noe aminosyrer og proteiner slik at det oppstod liv. Etterhvert som livet utviklet seg, fikk det finner og gjeller. Formerte seg gjorde det også, og fikk mange merkelige avkom. Et eksempel på dette, er da en fisker som het Jonas, som da han var ute og fisket sammen med Pinocchio, ble spist av en kjempehval. Hvalen var så stor, at de kom levende fra det begge to noen dager senere.

Den sjette dagen[rediger]

Den sjette dagen begynte livet å trives på land, og bestemte seg for å slå seg til der. Dette har vært spesielt viktig for utviklingen av katten, som ikke trives i vann. Det anslås at alle arter stammer fra dette livet, og har nesten samme dna som bl.a. gulrøtter.

Liste over artene[rediger]


Det kan finnes flere arter enn de som er listet opp her, men de ansees ikke som interessante.Over Rødehavet[rediger]

Etter at Moses hadde delt tyngdekraften fra de andre kreftene, måtte han, for å komme seg hjem igjen, krysse Rødehavet. Man vil kanskje umiddelbart regnet med at han rutinemessig hadde delt Rødehavet, men det gjorde han ikke. Derimot fikk han sitte på med hvem man antar at var Kaptein Sabeltann, men som også kan ha vært far til Pippi Langstrømpe eller døperen Johannes i båten til apostelen Lukas (døperen Johannes drømte egentlig om å bli fisker, og tjuvlånte ofte båten til Lukas etter å ha forsikret seg om at han var opptatt med andre ting. Lukas visste selvsagt om dette, likesom alle andre, men latet som ingenting overfor Johannes. Det oppstod av og til rare situasjoner: Lukas og tre andre apostler kommer nedover gata, og Johannes kommer oppover. Joannes: - Øøhh, hei, oh, sinnsykt trøtt jeg er nå! Det er på grunn av sånn eller døpinga altså). Lukas: - Eøh, jaha? Johannes: - Ja, altså, det var så mange som skulle døpes at det var helt... (Johannes himler med øynene). Lukas: - Er det derfor du har fisk i lomma? Johannes: Øh, ja.). Man holder altså en knapp på at det var Kapten Sabeltann, etter at man har funnet notater på observasjoner av at han og Moses har lekesloss med plastikksverd.


Endene møtes[rediger]

Det kan nok for mange virke som om vitenskapen her ikke tar hensyn til hvem som lever i hvilken tid og kan nok ha vanskelig for å se at visse personer i beretningen kan ha hatt særlig mye med hverandre å gjøre. Dette viser seg likevel å være mulig, når man tar i betraktning den eneste skriftlige dokumentasjonen man har fra "begynnelsen". På den tiden var gjennomsnittsalderen for menn ca. 900 år!


Arter som er i bruk i moderne tid[rediger]

Man regner med at rådyr er et fabeldyr som ikke eksisterer i virkligheten. (Her er det nok en luring som har kledd seg ut!)

I moderne tid er den arten som er mest brukt, kua. Eller okse. Deretter kommer gris, og så sau (tror jeg. Her bare gjetter jeg.). Mygg, er en populær variant om sommeren. Det har også vært rapporter om rådyr, men disse regner man med at hører eventyrene til, og at, i likhet med den avskylige snømannen, bare finnes i menneskers frie fantasi. Husbokk kan være en annen art, men den er aldri påvist. De fleste matematiske modeller som beskriver våre omgivelser, krever at husbokken er tilstede med 6µg/meter furutre. Derfor forutsetter vi at den finnes.