Askeladden

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Askeladden mens han kappéter med den eneste deltakeren som var igjen, fra USA. Tatt i finalen i verdensmesterskapet, Boston, 1889.

«Vær kreativ nok til å ha deg selv klarert fra min ørken, kratt, skog e.l. Hvis ikke, skal du nøytraliseres med skyhøye kneløft»

- både Askeladden, Erdögan og David Cameron stod på sitt da Putin sa dette til dem

Nettaskeladden (født 1856) var en mann kjent for å vinne kampen mot nett-troll i kappeting tre år på rad, men har også noen andre kjente historier, som ingen bryr seg om. Han eier i dag hele seks kongeriker og bodde med sine tolv prinsesser frem til 1971, da han kastet dem alle ut på den dagen de hadde mensen. Askeladden hadde også et skip som kunne gå til lands, vanns og i lufta, men solgte det til høystbydende på en auksjon i Dubai.


Tidlig liv[rediger]

Askeladden ble født og voskte opp på en ukjent bygd i Norge med sin far, mor og sine to eldre brødre; Per og Pål. De hadde et tøft liv med mye arbeid, og Askeladden ble ofte mobbet fordi han drømte om å en dag bli verdensmester i kappéting. Familien og folk rundt ham tok ikke spesielt godt vare på ham, helt til han en dag imponerte dem med sine ferdigheter innenfor å klemme i stykker hjertet til griser. Han ble likevel nødt til å hugge ved mange timer hver dag, og hadde en tung arbeidsdag. Men dette endret seg fort, da Askeladden allerede som 10 åring klarte å vinne prinsessen og halve kongeriket. Familien levde fra da av et liv i luksus, og Askeladden fortsatte å vinne kongeriker. Han vant dem stort sett i poker, og da han var 14 år gammel hadde han vunnet tre og et halvt kongerike; Norge, Canada, Australia og halve Saudi-Arabia.


Askeladdens karriere som kappéter[rediger]

Som 16-åring tenkte Askeladden at det var på tide å følge drømmen sin istedenfor å vinne så mange kongeriker. Han meldte seg på grunnkurs i kappéting, kom seg fort til norgesmesterskapet og begynte å jukse. Han oppfant noe som han likte å kalle Askeladd-metoden, som gikk ut på at kuttet et hull i magesekken sin slik at maten kom ut og han raskt fikk plass til ny. Denne metoden ble egentlig ikke regnet som juks, men det gikk mange samtaler rundt om dette egentlig skulle være lov. Han ble til slutt diskvalifisert og fikk brunt kort, som utviste ham fra serien i fem år. Da han var 22 år meldte han seg på igjen og vant verdensmesterskapet tre ganger på rad, mest fordi de fra de andre landene ikke var vandt til grøt og spydde det ut igjen.


Askeladden mens han utfører den kjente askeladd-metoden. Tatt i finalen i NM, Bergen, 1913.

Videre liv[rediger]

Etter at Askeladden hadde oppfylt sin store drøm allerede som 25-åring, vendte han tilbake til Norge for å begynne å spille poker igjen. Han klarte å spille bort Saudi-Arabia, men vant til gjengjeld Storbritannia, Spania, halve Marokko og halve Japan. Sammen med disse landene fikk han selvfølgelig seks prinsesser til og begynte å bli lei av å vinne kongeriker og prinsesser, så han la opp pokerkarrieren.


Askeladden begynte ikke å tenke på videre utdanning før han var 26. Han flyttet til Grønland og tok utdanning på Uteliggerakademiet, og kom tilbake til Norge i 1922 etter ti års hard utdanning. Han jobbet på gata som tigger i 12 år, til han reiste til Storbritannia og startet en helt unødvendig krig mot Tyskland fordi han ikke likte tyskere og deres teite eventyrfigurer. Etter denne krigen solgte han Storbritannia og kjøpte New Zealand i stedet, fordi han var utrolig lei av de to masete prinsessene fra Storbritannia. Dessverre viste det seg at prinsessene i New Zealand var enda verre. For å holde ut dette, begynte han med dop. En stor del av Askeladdens liv hadde faktisk dop innblandet. Dette er de delene som ikke nevnes i eventyrene om ham. Han klarte å vende seg av det etter han var på rehabilitering, men da prinsessene hans, som nå ikke var unge prinsesser lenger, men derimot gamle damer som han ikke hadde nytte av, gikk ham på nervene, kastet han dem ut. De lever nå et tøft gateliv i de verste strøkene i New York.


Kjente bøker[rediger]

Askeladden skrev også noen bøker i den vanskelige tiden han slet med dop;

  • Kappéting for dummies (1930)
  • Kappéting for smarties (1938)
  • Gå og heng deg selv, Hitler! (1939)
  • Fuck you Hitler (1940)
  • Hvordan holde ut med tolv prinsesser med mensen (1957)
  • Hvor man går når de tolv prinsessene har pyjamasparty (1963)