Askesky

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Askesky er ikke en motvilje mot å spørre om noe på engelsk, men en relativt moderne teknikk som i ett og samme regnskapsår kan og vil ta seg av de ansatte i flyselskapenes oppsparte (og overførbare)feriedager, redusere budgettet for innkjøp av drivstoff, og samtidig promovere flyselskap som verdens hurtigste måte å transportere mennesker på. Ikke å forglemme den økte turistflommen til epicenteret for denne hendelsen, som er et sted kun noen promille av jordens befolkning har vært på, enn si hørt om.

Senest har askesky-trikset vært brukt i Nordeuropa, der det som et ledd i de nasjonale flyselskapers forsøk på å begrense underskuddet (les: antall flyvninger) ble brukt til å holde flyene på bakken ("grounded" på flyspråk) så de ikke hadde variable utgifter på dem i ca en ukes tid i siste halvdel av april 2010.

Rent praktisk går det til sånn at lederne for de enkelte lands nasjonale flyselskap møtes med noen som kaller seg flysikkerhetskontrollorganet for Europa (hadde ikke du hørt om dem heller, før dette?) og avtaler at en relativ dagligdags forteelse på en øy ca. 1000 km fra nærmeste tettbebodde sted plutselig skal overeksponeres i media. Dette foregår via stort sett nasjonale ejede mediautbydere, og med et tillegg av gratiskanaler som youtube etc. Dette sprer frykt og engstelse bland menigmann, og så trer MYNDIGHETENE inn og øyeblikkelig stopper flyvningene, mens de forklarer det med økte sikkerhetshensyn. (Denne artikkelen er ikke ferdigskrevet)

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!