Aune Sand

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.


Aune Sand (uttales Auhne Zandh) er en norsk filmregissør og slask. Han blir sjelden sett uten kunstner-vennen Marianne Aulie.

"Arbeid"[rediger]

Aune i badekaret

Slik ser en vanlig arbeidsdag ut for Aune:

a) ligge i et badekar fylt med champagne og damer

b) lage film om champagne og damer

c) se på malerier av damer og drikke champagne

d) gå på talkshow med Marianne Aulie og snakke om champagne og damer

Inntekt[rediger]

Som slasker flest lever Aune av nasking og snylting. Han er godt kjent med lommeboken til Marianne Aulie, som man kan se her, i et utdrag fra dagboken hans:


Første kveld på Rivieraen

I en beruset kveldssol sprader vi langs strandkanten, Marianne og jeg. Marianne vrikker stumpen i takt med bølgene. Som en havgudinne svimeslår hun mann på mann på sin vei. Alle vil friste med høye vinglass.

Men Marianne vil væres i fred, hun er alt forført – av Rivieraens summende varme.

Berøvet, blind for alt annet, ledes hun inn i en sanseløs cha-cha. Versace-vesken danser på skulderen hennes. Den vil ha armen min som kavaler.

Armen min, jeg vet ikke hvilken, føres mot vesken. Hånden glir ned mellom skinn og stropper, fingrene flørter med papiret der nede. Sakte trekker den ut en lilla bunt. Ja, så ble det champagne-bad i dag også.

Se også[rediger]