Hvordan:Slå av et program

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Avslå)
Hopp til: navigasjon, søk
Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?


Har du tapt i kabal-spillet for ørtende gang? Krasjet Microsoft Word før du fikk lagret det enorme dokumentet du jobbet med? Har en administrator slettet søppelartiklene dine igjen? Ikke fortvil! Den revolusjonerende teknikken "avslåing" kan hjelpe deg! Den gjør ikke en dritt med problemet du sliter med, men den er lettvint og lar deg få ut aggresjon, og det er vel det viktigste? I korte trekk består avslåing av å presse ned tastene Alt og F4.

Detaljert beskrivelse[rediger]

  1. Først finner du den store, lange tasten (som spiste opp halvparten av de greske bokstavene vi brukte i det forrige århundre, og det er derfor vi ikke kan bruke dem lengre, f.eks. pi).
  2. Til venstre for den, sitter den en liten, kvadratisk tast hvor det står "Alt". Press den, og hold den inne,
  3. Før du ser opp mot rekka med taster i F-slekta. Du har nok aldri brukt dem til noe, tenker jeg, men de er ganske så nyttige. Finn nummer fire der, og trykk den ned.
  4. Flott! Du har nå utført en vellykket avslåing!

Alternativ metode[rediger]

Denne alternative metoden egner seg for de som ikke kjenner til de eksotiske delene av tastaturet, men har to ulemper: den krever flere tastetrykk, og den sies å være upålitelig. Derfor frarådes den om du f.eks plutselig må slå av nettleseren for å få en porno-pop-up-reklame (komplett med lyd) som dukker opp midt i et viktig møte til å forsvinne.

  1. Skriv "Alt". Det er viktig at A-en er stor og de to andre bokstavene er små.
  2. Trykk på pluss+-tasten.
  3. Trykk på Caps Lock. Dette er viktig siden neste trinn krever en stor bokstav.
  4. Her er den vanskelige delen: Trykk på F og 4 samtidig. Det er viktig at de trykkes nøyaktig samtidig - ellers vil avslåingen mislykkes.
  5. Gratulerer! Du har nå utført en vellykket avslåing om du på et eller annet vis kom forbi forrige trinn.