Bananistan

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

]]Fil:Eksempel.jpg]][[Fil: lo[[Fil:Fil:.jpg]]]]]]Bananistan er en uavhening, nøytral,liksomdemokratisk stat som ligger litt langt nede til venstre på det nye kartet og litt lengre oppe og litt mer til venstre på det gamle kartet. Flagget til Bananistan består av en banan i hvert hjørne og en banan i midten.

Landets innbyggere, bananistanerne, er en sammensatt gruppe mennesker som stort sett har det til felles at de bor i og rundt hovedstaden Bama. De andre store byene i bananistan er nesten folketomme. Landet ble grunnlagt i 1955 av Thor Heyerdahl ved en feiltagelse. Offisiell nasjonalsang er "Yes, we have no bananas", en ironisk sang da bananer er noe det virkelig finnes mye av i bananistan (derav navnet)

Politikk[rediger]

Bananistan er et monarki og styres av kong Torbjørn Jagland den første (må ikke forveksles med den norske politikeren med samme navn). Han har regjert siden den forrige kongen, Elvis Presley, ble tvunget til å abdisere på grunn av at han døde.

Kongen har svært lite reell makt til tross for at han ofte prøver å vise regjeringen hvor skapet skal stå. Regjeringen på sin side svarer hver gang med å sende det statlige flyttebyrået for å flytte skapet til en helt annen plass, gjerne til og med til et annet rom.

Landets statminister de siste 40 årene er den svært eksentriske Gunnar. Det finnes ingen bilder av Gunnar, ingen vet hans etternavn og i følge ryktene har han ikke pass. Gunnar er en ålreit statminister. Det eneste han krever av befolkningen, bortsett fra 100% skatt på alt arbeid som blir utført svart, er at hele landets befolkning tar gitartimer hver Fredag i halvåttetiden. Derfor sender ikke den statlige TV-kanalen noen programmer i halvåttetiden. Landet har gjort seg bemerket på en rekke områder politisk. Blant annet var landet det første til å legalisere hasj og aktiv dødshjelp. Landet har dessuten et velfungerende kollektivtilbud. Mest spesielt er derimot kanskje fraværet av et skoletilbud. Bananistanerne går i barnehagen til de blir 30. Da begynner de i voksenhage.

Økonomi[rediger]

Bananistans økonomiske system er svært komplisert, men likevel primitivt. Det finnes rundt 30 ulike myntenheter, og reglene for hvordan de henger sammen er ofte diffuse. Den mest kjente myntenheten er dram og 10 drammer tilsvarer 1 fullemann. På grunn av dette kompliserte og uoversiktlige systemet, og at Gunnar forbød minibanker i 2009, foretas de fleste transaksjoner i landet ved hjelp av bananer og/eller naturalia.

Kjendiser fra bananistan[rediger]

Bananistan har gjort seg særdeles lite bemerket i internasjonal sammenheng. Derfor finnes det svært få bananistanere som er kjent for omverdenen. Til gjengjeld er omverdenen svært lite kjent for de fleste bananistanere. Den mest kjente bananistaneren er nok Flode, som emigrerte til Norge på slutten av 60-tallet og etterhvert ble rikskjendis, maskot, kosebamsen til Trond Viggo og senere kringkastingssjef. Ryktene skal ha det til at Lionel Messi har bananistansk pass etter at regjeringen sendte ett til ham i posten i håp om at landslaget skulle få en sportslig opptur.

Språk[rediger]

De fleste bananistanerne behersker selvmål og drittpreik skriftlig. Muntlig er det derimot verre med. Bananistanere er grunnleggende blyge og innadvendte og de færreste sier noe i det hele tatt. Det er ikke uvanlig at bananistanere lager sine egne verbale språk etter eget forgodtbefinnende. I forstedene til hovedstaden bama kan man fremdeles også høre mange eldre som behersker det opprinnelige språket, Thor Heyerdahl-engelsk.

Religion[rediger]

Bananistan har ingen statsreligion og selv om bananistanere flest reflekterer lite over filofofiske, etiske og åndelige spørsmål, tror majoriteten av befolkningen (ca 98,7%) på julenissen. Kong Torbjørn Jagland den første prøvde i 2010 å forby tilbedelse av julenissen siden han selv, en dedikert agnostiker, ikke fikk nytt snowboard til jul. Siden kongen som nevnt ikke har noen som helst form for makt, ble forslaget ikke bare nedstemt - regjeringen påla landets befolkning å tilbe julenissen minimum én gang i året (som regel rundt juletider, men dette stilles det ikke noen krav om)

Geografi[rediger]

Bananistan er et stort land på flere hundre kvadratkilometer. Landet har to store byer, Bama og Dole, men det bor bare folk i Bama. Derimot er det to-tre stykker som jobber i Dole, men det er bare deltidsarbeid. Likevel har Dole full barnehagedekning, NAV-kontor og gratis bredbånd til hele befolkningen. På kartet ser bananistan stort sett ut som en banan, men av og til ligner det litt på Jesus. Utenfor byene er landskapet preget av jungel med enkelte vulkanske fjell som stikker opp over toppen. Landets høyeste fjell heter "det høyeste fjellet" og en som har vært der påstod at det var flere hunder meter høyt. Siden han var to meter høy og hadde balltre var det ingen som turte å bestride dette. Et annet høyt skattet innslag i den bananistanske naturen er skulpturparker, en gave fra Christian Ringnes, urinens far.

Forhold til andre land[rediger]

Bananistan har svært lite kontakt med andre nasjoner. Landet er offisielt i krig med nabolandet langtvekkistan etter løsrivelsen i 1955, men de to landene har hatt en våpenhvile siden litt senere på dagen den dagen de ble løsrevet i 1955. Totalt har krigen mellom de to landene krevd 1 menneskeliv. Men han kan like godt ha dødd av hjerteinfarkt. Bananistan har ingen ambassader og svært få diplomater. Det totale fraværet av utdanning og forståelig språk er trolig mye av årsaken til dette, men bananistanernes manglende sosiale evner og totale fravær av forståelse for andre kulturer er nok også en del av det totale bildet.

I 1999 kom den norske politikeren og kongens navnebror Thorbjørn Jagland på uoffisielt, uanmeldt besøk (også kalt ferie) til landet. Han ble godt tatt i mot av offentlige myndigheter, først og fremst fordi han introduserte dem for den motoriserte gressklipperen, men etter å ha fortalt til norsk presse at han hadde besøkt "bongo fra kongo", fikk han mye pes og blir den dag i dag ansett som persona non grata.

Kultur og idrett[rediger]

Bananistan er i verdenseliten i morellsteinspytting, konebæring, kanonball og hjørnefotball. Mange er ikke klar over at flere idretter, først og fremst volleyball, frisbee og 1-2-3 rødt lys har sitt opphav i eldgamle bananistanske idretter. Men sånn er det altså.

Bananistan har også et rikt kulturliv med både egen teatergruppe, kor og en gjeng som driver å går rundt en lyktestolpe klokken elleve hver mandag.

Næringsliv[rediger]

De fleste bananistanere er rørleggere, noe som har ført til en mangel på en hel rekke yrker. Én og annen gründer finnes det riktignok, kanskje først og fremst Bjartmar Conrad som fant opp den motoriserte bananskrelleren. Hovednæringsveien, foruten trygd, er foredling av diverse ting man tror kan spises som man finner i jungelen samt produksjon av matolje, matdiesel og matbensin.