Beat for Beat

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Beat for beat er et program som sendes på NRK1 (Norsk Rikskringkastning 1) hver fredags kveld, og som går i reprise flere ganger enn man skulle ønske.

Det er et program for godt voksne som ikke har noe liv og som liker å sitte hjemme på fredagskveldene, mens de pimper vin, spiser kjeks, is og sjokolade og gleder seg over alle de norske C-kjendisene som ikke kan synge og tror de blir mer populære hvis de stiller opp i et middelmådig program som går ut på å synge flest utdaterte sanger i løpet av kortest mulig tid.

Som sagt går Beat for Beat ut på å presse ut flest mulig sanger, gjerne på den mest uoriginale, kjedelige og skjærende måten overhodet mulig, mens man danser en dårlig koordinert, improvisert dans og man holder partneren sin i hånden, samtidig som man lukker øynene for å se mest mulig lidenskapelig ut. Noe som ikke virker.


Beat.jpg


I hvert program er det 4 gjester, i tillegg til de to faste pianistene og et ensemble som ikke får andre jobber enn å spille crappy sanger på et dårlig norsk TV-program. Gjestene består som regel av to damer som enten har sett sine bedre dager, eller som prøver å kompensere for dårlig sangstemme og lav selvtillit med et lårkort skjørt og en utringning som viser ting som egentlig er forbudt på NRK. I tillegg er det alltid to menn med briller og dress, som ser veldig homofile ut. Stylisten i Beat for Beat er ansatt rett fra Fretex. Hvis ikke det er to damer og to menn som er med, er det alltid en danske eller svenske med som ødelegger hele nasjonalfølelsen, og som alltid har bedre sangstemme enn de norske, og derfor skjemmer oss ut. Når det gjelder pianistene har den ene et fuglerede til hår, og den andre ser ut som om han enda ikke har flyttet hjemmefra. På slutten av programmet finner de alltid på noe som alle seerne der hjemme syns er kjempemorsomt, men som i virkeligheten får dem til å fremstå som enda større tapere enn de allerede er. Programlederen står alltid å blar i poengarkene, og gir ut urettferdige poeng til det laget han liker best, eller til det laget der han får seg noe etter at showet er ferdig. Han har alltid på seg briller, og en dress som er ett nummer for liten, slik at han ser ut som en middelaldrene mann som ble påkledd av mamma, eler stylisten fra Fretex. Det er ikke akkurat noen Jan Thomas som kler på dem (noe som sikkert er like greit, for da hadde de nok sett ut som oppblåste tranvestitter alle sammen).

I hvert program er det flere oppgaver som deltagerne skal løse, og de må alltid svare på tileggsspørsmål til de sangene de synger. De skal synge sanger som inneholder det ordet som kommer opp på tavla (hvor vanskelig kan det egentlig være å finne en sang med "i" i?), og så skal de løpe opp på gulvet og danse og synge mest mulig.

På slutten av programmet får alle deltagerne alltid blomster, selv om de ikke har vunnet, eller om de synger som en kråke.