Bill Clinton

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Bill Clinton
Bill Clinton.jpg
President nummer 42. amerikanske president
Periode(r) 20. januar 199320. januar 2001
Parti Demokratene
Visepresident Al Gore, personen som vant den anerkjente fredsprisen
Forgjenger Far til Goggen
Etterfølger Goggen


Persondata

Født 19. august 1946, Arkansas
Død Ikke enda
Yrke(r) Ekteskapsrådgiver
Ektefelle(r) Hillary Clinton og Monica Lewinsky


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.

Bill Clinton var en amerikansk president som i hvert fall ikke hadde noen seksuelle affærer med en kvinne.

Barndom[rediger]

Bill Clinton ble født i en rønne av et hus i Hope (Arkansas). Han var en sosial person, men ble mislikt av guttene på skolen på grunn av sitt Jente tek. Denne evnen gjorde at han fikk enkelte problemer senere i livet.

Bill vokste opp i en fattig familie og måtte derfor jobbe for føden. Heldigvis var Bill en arbeidsdyktig kar og kjente raskt opp til både bil og hus. Det sies at Bill Clinton gjorde det godt som "Real Estates Speculator" i tiden mellom 1947 og 1938. Mot slutten av sin karriere som "Real Estates Speculator" kjente Bill Clinton opp en pen sum penger, men mistet alt under den store deppresjonen på 1930 tallet.

Ikke mange årene senere meldte Bill Clinton seg inn i Det Demokratiske Parti, noe som forandret framtiden hans betraktelig. På fritiden studerte Bill juss og utdannet seg som Advokat. Det var her han møtte kona Hillary Isadora Kathrina Ballerina Clinton som også hadde valgt den samme studieretningen.

Ikke mange ukene senere giftet paret seg og flyttet til Hawaii.

Han er også en stor fan av noe som kalles blåsejobber. Noe som han nytt flere ganger på offentlige steder der hans kjære kone ikke var til stede.


eo:Bill Clinton