Blå

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Blå farge)
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.

Fargen blå er opprinelig laget at MacGyver men ingen bevis på at fargen fantes før fargebildene kom som igjen MacGyver fant opp.

Historie[rediger]

Fargen blå var tidligere kjent som fargen Rød men etter press fra helvete som har opphavsrett på fargen så ble fargen til blå.

Sniffing[rediger]

Det har blitt mer vanlig å sniffe blåfargen blant ungdommer, det sies at blåfargen gir deg en blå rus som gjør at man ser blått og føler seg blå i flere timer. Det er et par kjente bivirkninger av å sniffe blå fargen, som f. eks at man kan få en blå penis, som mange satte stor pris på.

Kjente blåfarger[rediger]

Fargen blå finnes på brus-korker som f. eks pepsi . Blåfargen er også mye brukt på etiketten til pepsi (et illustrert bilde av med en logo av et varemerke som sitt hovedmål er å informere deg om produktet å få deg tiltrukket til produktet (må ikke forveksles med paring) )

Eksterne linker[rediger]

Diverse dikt om farger PS: Engelsk