Bobil

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Bilen Lars Monsen bruker i dag.

«Jeg liker hvordan jeg kan gnu rompa i skinnsetene uten at den lager noen knirkelyd»

- Ari Behn om bobil

«Bobilen er min beste turkompis»

- Larsemann om bobilen

Bobil er et ukjent fenomen i nordlige strøk. Helt siden 654 år f.Kr. har dette fenomenet stadig begynt å dukke opp langs vårt langstrakte land.

I 649 f.Kr skjønte Hergjerd Silkebor hva bobilen kunne gjøre for Tysklands befolkning. Dette vakte stor oppsikt verden over. Etter noen år begynte dette automobilfenomenet å spre seg utover Europas grenser. Det sies at den første bobilen ble brukt til å tømme verdifulle templer i Egypt, men andre legender forteller oss om hvordan bobilen ble funnet nedgravd i India. Selv Julius Cæsar er kjent for å ha cruiset rundt i bobiler i tiår. Kineserne har lenge krevd patenten på bobilen ettersom den lenge ble brukt til både å sanke ris og å frakte den over den kinesiske mur, men til tross for all kamp endte den opp i Norge.

I 489 f.Kr fant svenske arkeologer et gammelt portrett hvor Lars Monsen kjørte den hittil eldste oppdagede bobilen. Da forsvant all tvil om bobilens hjemland.

Et kjent bobilhyllest er den årlige SBF (Stavanger Bobil-Festival). Her kan alle bobilentusiaster boltre seg i kule toalett, skinnseter og stormkjøkken. I 2007 møtte det opp 23 millioner entusiaster fra hele verden.

Bobilen har forandret nordmennenes væremåte. Livet fikk en mening og de store spørsmålene ble besvart. Vi kan alle takke Lars Monsen for å ha fraktet bobilen hjem. Ære være med Larsemann.