Bobler

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Det finnes mange ulike typer bobler, og de kan være svært forskjellige og interssant å studere. ( for å erklære seg professor i bobler kreves et 7 årig studium, ved universitetet Hennley i England). Ordet bobler stammer opprinnelig fra gresk boblurius, og betyr "den som svever i lufta som en rund liten ting". Boblene ble først oppdaget av den kjente fysikeren Albert Einstin, som brukte mesteparten av sitt liv på å forske på bobler, og i da hovedsak såpbobler. Dette var hans store oppdagelse som førte til ære og heder, og til slutt resulterte i at han fikk Nobels fredspris.

Som sagt finnes det flere typer bobler:

  • Såpebobler: Dette er en av de vanligste bobletypene som finnes, og det var også disse Albert Einstein forsket mest på. Boblene kommer vanligvis av store såpepartikler, men kan i sjeldne tilfeller vere oppbygd av alkohol. Molekylene utvider seg og danner runde elastiske bobler, som kan være livsfarlige dersom de sprekker for nære mennesker.
  • Snakkebobler: Disse boblene kan vere vanskelige å få øye på, men kan observeres dersom man nøye undersøker og følger med under en samtale. Snakkeboblene er ekstremt lys- og lydredde og holder seg oft gjemt under trær.
  • Boble: Dette er et kjøretøy, (oftest i fargene gul og svart) som i hovedsak eiges av single menn (i ekstreme, ytterste tilfeller alenemødre fra Sogn og Fjordane). Boblene holder ofte veldig høy fart og brukes i konkurranser.