Bok

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er den originale boka som MacGyver laga.

Bok er ein bunke med papir som oftast er omkransa av eit hardt materiale. Denne omkransinga er som regel laga av plast eller papir. Ei bok kan opnast. Om ein har ei bok liggende i rett stilling på eit bord, så løftar ein opp omslaget til høgre på boka mens du fører hånda til venstre. Når omslaget har nådd toppen av sin ferd på å verta opna så må du ta hånde ned igjen, stadig til venstre. Det må til for å åpna den. Inni boka er det som tidligare nevnt papir. Når boke er open kan ein begynna å lesa. Dette gjer ein ved å tyda og dekryptera dei små teikna som oftast er inni ei bok, oppdelt med jevne mellomrom.

Bruksområde[rediger]

Når man har en bok pleier man å lese i den, men store deler av tiden pleier den bare å stå i en hylle og samle støv. Til slutt har den fått en halv meter med støv! (Ikke vær redd, det skjer bare med bøker man nesten aldri leser).

Historie[rediger]

Boka vart, som sikkert alle veit, oppfunnen av MacGyver. Han sat med lommekniven sin og ein trestubbe då han kom på å skjera trestubben opp i tynne flak. Då han hadde skore noken flak, teipte han dei samen i eine enden med gaffa-teip så det gjekk an å opna boke. Han skar ut ein tjukt flak som var dobbel så stor som dei tynne flakene og pakka dei tynne treplatene inn i den. MacGyver oppdaga at det gjekk an å skriva teikn inn i boke, så det gjorde han. Dette var forløparen til den boke me kjenner i dag.

Stress1.jpg AMMK! 
Artikler
Med
Mange
Kategorier!
Se flere AMMK-artikler...

Ellers[rediger]

Boka har gjennom tidene vore den beste kunnskapskilden til info. Den blei for ei stund sidan overgått av nettleksikonet Ikkepedia.

Her er "bok" på forskjellige språk:

Se også[rediger]