Bolsjojteateret

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Eg ser at du trenger teateret, men jeg vil ikke gå dit for deg. Du må valsa dit sjølv, men eg kan vise vegen»

~ Bjørn Eidsvåg om Bolsjojteateret


«Ain't that the Belgian National Sport?»

~ George.W.Bush om Bolsjojteateret


Bolsjoj.JPG

Bolsjoj-teateret er en mindre kjent norsk-russisk attraksjon noe nord for Sinsenkrysset. Bygget er av klassisk antikk stil bygget i 1268 e.Kr 3200 meter nord for Sinsenkrysset. I dag blir teaterets arrangementer booket av ingen ringere enn teaterets øverste leder, norges kulturminister på livstid Aleksander Rybak. Mange anerkjente norske, tjekkiske og ghanesiske klassiske komponister har tilbragt mye tid bak Norges kanskje mest spektakulære bygg bygget i løpet av det 13 århundrede.


Historien bak Bolshoj-teateret.


Ideen rundt et fengsel for alt for fulle musikanter fra vikingtiden stammer opprinnelig fra den noe hedenske kongen Olaff den Uheldige. Datidens musikksmak (1260-1335 e.Kr) hadde akkurat hatt en epoke med vekslende sjangre. Ungdommelige vikinger hadde oppdaget folkeviser, mens den eldre garde tidde ofte til mer tradisjonelle rytmer og engelsk vals. Musikanter som ville tøye linjene omkring utestede og uanste musikalske verdier ble ikke satt pris på og ble ofte forvist til steder de kunne gå seg vill (les: Sibir, Gobi-ørkenen, Hattesamlingen til Dronning Elizabeth 2). Desverre så ble prisen til å sende ut de alternative musikantene litt for dyr, så Norges Dronning foreslo å lage et anstalt for rar musikk. Bolsjoj-teateret ble dermed bygget av russiske asylsøkere nord for Sinsenkrysset, da mye av den tvilsomme musikken hadde en tendens til å komme fra hasjplantasjene i Groruddalen og i andre tvilsomme områder rundt Kristiania. Før øvrig kommer navnet også fra russisk og betyr Bolsjoj (Komponist) Teateret (Helvete)

Teateret har opplevd store ødeleggelser gjennom opptøyer blant musikantene, streik, besøk av MacGyver, samt en mindre uheldig episode av flygende elefanter. Ødeleggelsene har ført til at en kan finne ulike byggestiler i dette bygget. Mens storsalen er bygget i Sveitserstil, har det berømte fangehullet i kjelleren fremdeles spor av gresk antikke søyler og et par sjeldne torturapparat fra høymiddelalderen, som bl.a vist nok ga meget pene stemmebånd til kvinner over 32 år.

I tillegg har Pave Johannes den første vært gavmild til å innføre en ordning med besøkende inkvisitorer for sjelerensking av fortapte musikere. Dette har i senere tid meget gode resultater for platevirksomheten blandt fortapte og forvirrede selverklærte genier som Rune Rudberg eller Jan Thomas.

Dagens teater


Dagens teater har en egen psykisk-musikalsk avdeling som er anerkjent på verdensbasis. Her lærer innføres fortapte musikere og dramatikere i Englevitenskap av kongefamiliens eget medium, kleskoder og moteriktighet av Vendela Kirsebom og viktigst av alt scenepreformance av Jahn Teigen.

Teateret har desverre hemmelige lister, så vi vet bare omtrentelig halvparten av nåværende artister som har vært på besøk og i senere tid knukket sammen i gråt for bladet Se & Hør og fortalt om sina vanskelig tider som musikalsk analfabeter, fortid som Jehovas Vitner eller strippebildene fra Die Spiegel i Tyskland.