Bonanza

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Bonanza er et cowboyprogram som for tiden sendes i reprise for 32. gang på på TV2. Serien handler om 4 cowboyer som tror de eier hele verden. De har kveg-oppdrett og fredsmekling som hobby, og hadde ikke klart seg uten en dag med problemer som omhandler kvinner, indianere, prærieulver, foreldreløse barn, dumskaller, omstreifere og tilreisende sosser fra østkysten.

Personer[rediger]

Ben Cartwright[rediger]

Kjent som den gamle dusten med sideburns, the godfather og lorden av mektighet. Gjør ikke annet enn å spille fornuftig, kjefte på sønnene sine og sitte foran peisen. Hesten hans er blond og svart og betydelig annerledes enn øvrige hester i serien. Elsker sine 3 idiotiske avkom over alt på denne jord, men synes det er utrolig dumt at alle mødrene deres er døde. Ingen av sønnene har samme mor, noe som tyder på at Ben var 1800-tallets største player noen sinne. Går under kodenavn "Pa", som ofte blir brukt av sønnene.

Adam Cartwright[rediger]

Den førstefødte og i følge ham selv, den viktigste, som alltid er douchebag mot sine to yngre brødre. Blir som regel sett i sorte klær som matcher hans sorte elvis-sleik. Liker å vise frem brysthåret sitt og knepper opp skjorta så fort han får muligheten til det. Til tross for sin påståtte skyhøye IQ, forelsker han seg alltid i schizofrene drittkjerringer som enten tror de er indanergudinner eller prinsesser av land ingen har hørt om. Studerte på østkysten men dreit i det til fordel for sin idiotiske far og den langt viktigere kvegdriften. Tror han er Bens number one favorite son, men dessverre er det en ukjent sønn ingen vet hvem er som har tatt den plassen. Liker godt å stå i bakgrunnen å smile sleskt når Ben kjefter opp hans to yngre brødre. Har tydeligvis ikke ridd inn hesten sin skikkelig, da den hele tiden kaster på hodet som en eller annen fan på black metal-konsert så fort han drar litt i tømmene.

Hoss Cartwright[rediger]

Den mellomste bror i rekken på 3,10 cm og 752 kg. Liker å kle seg så dumt som mulig og blir alltid observert iført en hatt som raker 1 meter fra hodet og opp. Spiser absolutt alt han kommer over, enten det er kyllingbein eller gråstein. Liker å lete etter bortkomne barn i skogen som han kan redde, spesielt de som er døve, stumme eller blinde. Er mest kjent for sitatet; "DAD BURN IT!" som blir sagt ca. 40 ganger i hver episode. Er stor fan av vold og slenger gjerne sine brødre veggemellom hvis han blir sint. Moren hans var en svensk hore Ben fant i fjøset da han skulle hente hesten sin, det endte med en runde i høyet og Hoss ble født 9 måneder senere.

Little Joe Cartwright[rediger]

Yngstemann som ikke helt klarer å ta vare på seg selv. Bruker tiden sin på å leke voksen, ri kjempefort på den svarte og hvite hesten sin og jakte på jenter slik som alle små guttebasser pleier å gjøre. Har arvet player-genet av sin far. Blander seg ofte inn i ting han ikke har noe med, noe som nesten alltid ender med skuddsår i venstre skulder. Er som regel ute å finner på alt mulig faenskap med Hoss, hvilket omtrent alltid ender med at de blir involvert i alskens idiotiske problemer. Har et noe ampert forhold til sin eldste bror, da han en gang presterte å si noe upassende om hans avdøde mor. Dette endte med håndgemeng og kamp om liv og død i stuen. Joe går under kategorien "kjekk og pen" og er hovedgrunnen til at serien har kvinnelige seere.

The Ponderosa Ranch[rediger]

Cartwright-klanens ranch kalles the Ponderosa. Området som tilhører ranchen utgjør ca. 97% av delstaten Nevada. Den ligger idyllisk til i en dal, en skog eller en ørken, det kommer an på kulissene produsentene velger å bruke. Ingen får lov til å gå inn eller igjennom the Ponderosa uten skriftlig tillatelse fra Ben. Blir ikke denne regelen fulgt, må man regne med å bli likvidert på stedet, spesielt hvis man er indianer. Det er hardt arbeid å drive en så stor ranch. Arbeidsoppgavene utgjør som regel å fikse gjerder, fikse gjerder, fikse gjerder, fikse gjerder og fikse gjerder.