Borgerkrigen 1940-1945

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Borgerkrigen 1940-1945, også kalt Tysklands frigjøringskrig, var en krig som pågikk mellom Norge og det daværende norske fylket Tyskland. Tyskland ble en del av Norge etter at kong Haakon VII fikk den i presang av rikskansler Ich Bin Ein Berliner i 1906.


Før krigen[rediger]

Det hadde alltid vært misnøye hos tyskerne etter at de ble en del av Norge. De måtte gå over til å bruke norske kroner i stedet for Euro. I tillegg ble alt dyrere. Ølprisen gikk betraktelig opp, og ikke minst: Det ble forbudt med HITLERBART! Dette førte til at fem småkriminelle som kalte seg selv nazister, begynte å legge en plan på hvordan de skulle komme seg ut av unionen. Disse fem var:

 • Adolf Hitler- sjefen i nazistgruppen
 • Benedicht Arnold- nestleder
 • Georg W. Buch- sekretær
 • Heimrich von der Süpfegauk- kasserer
 • Michelet mit dem Dasshenger an er Auto van Strausshaupfen- en etterdilter som ikke hadde noe å gjøre

Det sies også at kong Haakons beste venn, Vidkun Quisling, også var nazist, men det er ikke bevist at han var med i denne gruppen.


Krigen[rediger]

Den 2. februar 1940 dro disse fem til Slottet i Oslo. De hadde ikke noen konkret plan om hva de skulle gjøre; de hadde tenkt å ta det på sparket. Med seg hadde de pistoler, sverd, hamstere, tomme ølkrus og gamle episoder av Home & Away, altså de mest farlige våpnene i verden. De fem nazistene ble stoppet utenfor kong Haakons soverom. Det ble en heftig kamp, som ble nedskrevet av de overlevende. Her følger en detaljert liste over de menneskelige tapene:

 • 3 personer ble skutt og drept
 • 2 personer var allergiske mot hamstere og fikk et nyseanfall
 • 4 personer, inkludert Benedicht Arnold, fikk hjernerystelse
 • 2 personer ble drept av sverdet
 • 5 personer kjedet seg i hjel da de så Home & Away
 • 27 personer begynte å gråte da Bobby døde

Kong Haakon kom fra det hele uten en skramme. Da tyskerne fikk høre at disse fem mennene hadde startet nazismen, fikk de også lyst til å være med. Dermed startet borgerkrigen. I 1944 blandet USA seg inn (som vanlig) og truet med å bombe Tyskland om de ikke underkuet seg Norge. Siden krigen ikke endte før 1945, gjorde ikke Tyskland som USA hadde krevd. Dermed sendte president Franklin D. Roosebed 100 fly over Tyskland. Det dumme var bare at flyene bombet Aserbajdsjan i stedet for, og de hadde Sovjet i ryggen. Dermed utviklet den lille borgerkrigen seg til en større, men mindre kjent krig, ofte kalt 2. verdenskrig.

Slutten[rediger]

Krigen endte ikke før i 1945, da nazistenes leder Adolf Hitler tok livet av seg selv ved å se på episode 7 av Home & Away 32 ganger. Den stakkars mannen sovnet stille inn, mens hans kone, Eva Schwartz, spolte tilbake videokasseten. Etter denne tragedien var Tyskland helt sønderbombet. Da bestemte kong Haakon seg for at han ikke ville ha Tyskland mer, og at de måtte bygge opp landet på egenhånd. Og etter den krigen har Norge aldri likt noe som har med Tyskland å gjøre, bortsett fra Lidl. Men Lidl likte ikke Norge, så nå har de pakket sammen og reist hjem igjen i bobilen sin, de også.