Brukerdiskusjon:9E2

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Velkommen, 9E2!


Homer Simpson ønsker deg lykke til!

Vi håper du vil like ditt opphold på Ikkepedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. Noen ting du bør lese før du setter i gang:


Vi ser fram til å blokkere deg fra hylle ditt arbeid på Ikkepedia. Hilsen, en Ikkepedia-administrator.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the discussion forum.

--Obowatt 10. mar 2008 kl. 16:03 (UTC)

Månadens Ikkepedianar[rediger]

Gratulerer med månadens Ikkepedianar for januar månad 2009! Malen eg har lagt inn på brukarsida di, kan du sjølvsagt flytte på, sende til diskusjonssida di, eller bytte med ein annan brukar mot eit "kome ut av fengslet-kort"! -Slettefantomet Paddekaka 15. feb 2009 kl. 22:01 (UTC) ==

Takk! Eg fær sjå på det med malen til helga, då hev eg tid og skal nok gjera om på heile brukarsida. Ho hev vorti så trist no med nesten berre tekst … 9E2 18. feb 2009 kl. 23:13 (UTC)

iPod/iTunes[rediger]

Dette tror jeg blir flott.25px-Tails run.gif--rody45 ~BC 5. aug 2009 kl. 13:44 (UTC)

Nå ser jeg du slår til med ARK også.Veldig bra. Skal se om jeg finner et drops til deg.

smågodt

--rody45 ~BC 24. sep 2009 kl. 18:55 (UTC)

Og dei dropsa er frå meg òg, i og med at det faktisk var eg som kjøpte dei! -Slettefantomet Paddekaka 24. sep 2009 kl. 21:17 (UTC)
Takker/takkar! 9E2 24. sep 2009 kl. 21:21 (UTC)
Det er riktig at det var Paddekaka som kjøpte dem, da de jeg hadde var gått ut på dato og var Kongen av Danmark. Det var kanskje ikke etter din smak, så jeg tok sjansen jeg, men Paddekaka følger mwd ser jeg............... --rody45 ~BC 24. sep 2009 kl. 22:26 (UTC)
Nei, men jeg følger med. -Slettefantomet Paddekaka 25. sep 2009 kl. 06:14 (UTC)
Jaja, sånn er det nå med kakemenner !--rody45 ~BC 9. jan 2010 kl. 07:51 (UTC)

Rollback[rediger]

Hallo hallo! Jeg har gitt deg rollback-rettigheter, noe som innebærer at dine endringer her blir automatisk markert som godkjent og at du selv også kan godkjenne endringer og evt. tilbakestille dem (endringer blir markert med rødt utropstegn i siste endringer). Så slipper du også captcha for lenkeplassering og sånt. Disse rettighetene tildeles kun de som er aktive og konstruktive | Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 23. aug 2011 kl. 02:09 (UTC)

Takk, takk :) Har vært altfor lite aktiv på Ikkepedia i det siste, skal prøve å være innom mer. 9E2 (diskusjon) 24. nov 2011 kl. 03:27 (UTC)
  • Hei og takk for at du gav liv i Ikkepedia denne Lørdagen på et høyere nivå enn normalt. Gratulerer med 10 år jubileet👍 håper at du fortsetter! 😁
  • Takk for det! Høyt aktivitetsnivå kan jeg dessverre ikke love, men jeg skal nå forsøke å være innom mer (joda, veit jeg sa det for seks år sia også 😝). Med Photoshop som nytt verktøy i kassa og altfor mange kjedelige oppgaver å ta seg av framover, kan det jo tenkes at jeg flykter hit i blant! 9E2 (diskusjon) 27. jan. 2018 kl. 16:54 (UTC)

Tryneboka[rediger]

Etter å ha sett over en del av dine bidrag, vil jeg bare påpeke at jeg skal ta all ros og ære for arbeidet ditt kommer til å dele flere av artiklene du redigerer/lager på tryneboka. Undertegnede har ikke vært på Ikkepedia over lang tid, men kan trygt si at det fins fint lite gjennomtenkt og godt utarbeidet voksen humor i nådagens artikler (da de aller fleste bidragsyterne ikke engang er passert 12 år) på Ikkepedia. Derfor er resultatet fra "ytere" som deg selv noe som må berømmes, og vil bli lest av minst 5 stk folk på Ikkepedia-gruppa på tryneboka. Selv om jeg håper du fortsetter, sier jeg likevel takk for et friskt pust i en ellers hektisk hverdag bestående av sletting, blokkering og fjerning av rævhatteri.--Yngve90 (diskusjon) 29. jan. 2018 kl. 01:15 (UTC)

Bare å stæla vettu, folkeopplysning er viktigere enn alt! 9E2 (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 06:27 (UTC)

Innvilget[rediger]

Hei! Som du sikkert har oppdaget er du nå administrator så nå kan du bedrive rævhatteri og spre virus og håper at du utnytter rollen godt. Ikke for å være pirkete/sjefete, men bare så det er sagt vil jeg likevel se over det du gjør en liten stund framover :) På etterskudd og på forhånd- Takk for hjelpen! --Yngve90 (diskusjon) 15. feb. 2018 kl. 12:15 (UTC)

Takk så mye! Setter absolutt pris på veiledning – du har tross alt fått gjort mer her på to måneder enn jeg har på elleve år. Enn så lenge i alle fall :) 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 03:42 (UTC)
  • Kunne du forresten latt referanseinnholdet under slettingen bestå, istedenfor å erstatte det med hvorfor du sletter artikkelen? Bare slik at jeg kan se ørlite av hva artikkelen besto av, uten å se opp historikken. Mvh Prikepetter --Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:50 (UTC)
Notert. I en del tilfeller har jeg bevisst tatt det bort fordi den har inneholdt personopplysninger, men i de øvrige kan jeg godt la standardteksten stå. Holder for øvrig på å gå gjennom lista over artikler ingenting lenker til (Spesial:Foreldreløse_sider), og der tillater jeg meg å være nokså nådeløs. 9E2 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 18:54 (UTC)

Maler[rediger]

Hei! Jeg lurer på om du kunne fortelle meg flere måter å merke artikler på enn bare de fire du har fortalt meg (takk for dem foresten! Jeg tror ærlig talt jeg ville vært litt «lost» uten deg og Yngve90) Dette er fordi jeg har funnet et par artikler jeg ikke ønsker slettet, men som (jeg ikke føler) inngår som {grønske}, {barnslig}, {kjedelig} eller {kubjelle} Yayyy! (diskusjon) 25. feb. 2018 kl. 18:47 (UTC)

Hei, du har f.eks. {{korrektur}} til artikler med dårlig språk, {{avsnitt}} til artikler som enten er reine tekstvegger eller sårt trenger inndeling i avsnitt/underoverskrifter, {{format}} til artikler som ikke følger formateringsstandarden (og/eller har syntaksfeil, f.eks. i form av feilmeldinger eller tilfeldig plasserte tegn ({, }, [, ], =)), {{dampveivals}} og {{bang!}} til artikler som bør skrives fullstendig om, {{suppe}} til artikler kokt på veldig tynn suppe og {{suger}}/{{suger extra mye}}/{{sugerheftig}} til artikler som rett og slett suger.
De fleste ligger i lista Kategori:Forbedringsmaler og/eller Kategori:Moromaler (i sistnevnte finner du også en del maler tiltenkt brukersider). Om du savner noen spesiell form for merking, så er det bare å lage en egen mal for det (anbefaler å ta utgangspunkt i Mal:Avsnitt, den er ganske enkel). Eventuelt kan du si åssen du hadde tenkt at den skulle se ut, så kan jeg lage den. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. feb. 2018 kl. 19:20 (UTC)
Hei! Du er datageniet av administratorene, så kan du fortelle meg hvordan jeg omdirigerer artikler? Jeg gikk nylig gjennom innholdslisten over artikler i ikkepedia da jeg egentlig så egentlig etter tegn til dårlig rettskriving osv, men fant mange artikler med veldig like navn, f.eks. «Avis» og «aviser» og oppdaget det «lille» behovet for opprydding akkurat der. Har akkurat gått gjennom «a», tar «b» snart (hvis jeg gidder. Jeg er trøtt og i motsetning til deg, sover jeg om natten) God kveld (og kos deg med å rydde opp i mitt rot:-))- Yayyy! (diskusjon) 16. mar. 2018 kl. 21:57 (UTC)
Hei! Beklager seint svar, jeg har vært opptatt med å skrive automatiske avslag på klager fra folk som mener det er uanstendig å stille mistillitsforslag på torsdager. Jeg har gått igjennom artiklene du fant, og sletta og fletta artikler. For å omdirigere, skriv #REDIRECT [[Artikkelnavn]] som eneste artikkeltekst. Det er ikke særlig intuitivt, men det er bare å se på andre omdirigeringssider om du glemmer det (de står i skrå tekst i oversiktene).

Flott arbeid med å identifisere artikler som skulle slettes, flettes og omdirigeres, det gjør jobben mye lettere! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 21. mar. 2018 kl. 14:59 (UTC)

Smart å lage en ny kategori angående geografi, skal vi legge til alle (de tusenvis av j**la) kommunesidene under den også?-Yayyy! (diskusjon) 25. mar. 2018 kl. 15:42 (UTC)
Vi kan kanskje legge kommunesidene under en underkategori av Geografi kalt Kommuner eller noe? Når man bruker malen {{steder|fylke}}, legges sidene automatisk til i kategoriene Steder og <fylkenavn>. Jeg kan eventuelt lage en mal à la Mal:Land i Europa for kommuner også? // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2018 kl. 15:49 (UTC)
Kjør på. Jeg har ikke peiling på hvordan man gjør det, men dersom (vet du er tilhenger av nynorsk) det er en kategori for det, kan jeg lenke dem dit (Jeg mener, jeg har uansett ikke noe bedre å gjøre) for å gjøre Ikkepedia mer oversiktlig. Bruker du foresten PC når du redigerer?
Da setter jeg i gang med å stjele malen til Jaf lage en mal. Du kan jo enn så lenge samle dem i [[Kategori:Norske kommuner]] eller noe sånt, så kan vi sette inn malen når jeg blir ferdig. Bruker stort sett PC, ja (i blant mobil til patruljering og andre smårettinger, men større endringer er det håpløst å ta med mobilen). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2018 kl. 16:01 (UTC)

Hei! Er det bare meg, eller er klokka på «siste endringer» to timer for sen?-Yayyy! (diskusjon) 1. apr. 2018 kl. 17:44 (UTC)

Bare glem det, har fikset det nå.-Yayyy! (diskusjon) 1. apr. 2018 kl. 17:59 (UTC)

Sletting[rediger]

Hei! Bør jeg merke ensettnings- tosettnings- og tresettningartikler og/eller foreslått omskrevet-artikler som ikke har blitt redigert på lenge, med {slett}?

Hei! Det velger du egentlig helt selv. Jeg pleier å slette de fleste, dersom jeg ikke ser at det kaaanskje er potensiale i dem. Som regel er det like greit, fordi andre brukere da får friere tøyler om de skal skrive den på nytt seinere. Jeg pleier også å ta en titt på format og rettskriving, og stiller meg spørsmålet «er dette noe noen andre kan bygge videre på?».
En annen mal er forresten {{FTI}} (flytt til Ikktionary), som kan brukes når innholdet er kort, men bra og egentlig ikke kan bli lengre (typisk ordboksdefinisjon, som glad nedbør). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 4. mar. 2018 kl. 23:49 (UTC)
(NB. Lenke oppdatert for å ta glad nedbør av lista over etterspurte sider. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 13. mar. 2018 kl. 10:13 (UTC) )

Fy steike for en jobb du gjør[rediger]

Hei. Ser hvor utrolig stødig du er i slettinga, redigeringene og utviklingen av Ikkepedia. Makan til jobb, noe som kan nesten skremme meg litt. Håper ikke du brenner deg ut på all den jobbinga hver dag! Tenkte egentlig å forhøre meg med din mening om en artikkel som en uregistrert bruker fjernet innholdet på grunnet "upassende innhold". Tjostolv Moland later til å ligge i "mellom-landet" etter min oppfatning, da den er mer voksen, morsommere og mer innholdsrik (etter Ikkepedias standarder) enn de fleste artikler. Kunne du sett over denne artikkelen og tatt en avgjørelse på den? --Yngve90 (diskusjon) 6. mar. 2018 kl. 18:46 (UTC)

Først og fremst: takk for rosende ord! Saken er vel strengt tatt snarere den at jeg har brent meg ut på andre ting, og bruker Ikkepedia som avkopling. Bra for prosjektet og bra for meg – vinn-vinn! :P
Når det gjelder Moland-artikkelen, skal jeg tenke litt høyt her. Jeg ser ikke egentlig noe grunnlag for å fjerne den, i og med at Moland var en offentlig person, og innholdet parodierer saken han var involvert i uten å ty til hets av Moland (tvert om er det et par «hyllende» punkter). Hovedartikkelforfatter var, i likhet med meg, ca. 17 år i slutten av 2009, og skriver (syns jeg) voksent nok til at det er humor i det (jeg liker også referansene til diskusjonen mellom Paddekaka og artikkelforfatter om sitatenes plassering). Samtidig stiller saken seg litt annerledes nå som tida har løpt ifra den og den omtalte dessuten er død. Humoren er ikke like dagsaktuell som den var, men likevel er det merkelig om vi skal slette artikler om saker som ikke lenger er aktuelle.
Personlig mener jeg at Ikkepedia skal krenke, irritere og latterliggjøre. Folk som ikke tåler det, bør holde seg unna. Artikler skal kunne stikke litt, så lenge innholdet ikke mobber noen eller blir spesielt sårende overfor enkeltindivider. Med det mener jeg at folk bør slippe å se noen de kjenner godt / er i nær familie med bli hengt ut her, kjente eller ei. Den samme beskyttelsen skal ikke gjelde meninger. En sosialist skal ikke ha rett til å fjerne latterliggjøring av sosialistiske stereotyper fordi det er «mobbing» (derimot om det ikke er morsomt, à la «haha, sosialister er skikkelig teite altså»). En kristen person har ingen rett til å kreve at vi fjerner Buddy Jesus osv. Også i kjedelige, faktabaserte leksikon må kjente personer tåle at ting de ikke nødvendigvis er så stolte av omtales. AUF-saken vil henge ved enkelte Ap-politikere, Bolkesjø («Dolkesjø») vil henge ved enkelte Frp-politikere (kanskje Hagen spesielt) osv. Slikt må de involverte bare tåle at parodieres her også. Vi bør holde oss for gode til å la det skli over i hets, men det syns jeg også artikkelforfatter i dette tilfellet har gjort.
Siv Jensen har vært flink til ikke å huske ting den siste tida, Jonas Gahr Støre er neppe den beste kandidaten til klarspråkprisen, Bjørnar Moxnes har blitt en mester i å dytte «velferdsprofitører» inn i hver eneste setning og Trine Skei Grande har gjort seg bemerka med kommentaren «æ e oppvokst i Trøndelag» (som for øvrig synes å være en nokså vanlig forklaring på ting i Trøndelag :)). Dette er det klart at de må tåle at brukes. På den andre sida har vi henvisninger til Erna Solbergs (eller Skei Grandes) vekt, som slett ikke er greit. Visst kan ondsinna humor være moro – for dem det ikke gjelder – men det skal vi ha nulltoleranse for. Innimellom der finner vi Giske-saken, som er vanskeligere. Å omtale han som overgriper eller voldtektsmann er helt klart ikke greit, mens det nå må anses som på det tørre at han ikke har oppført seg heeelt profesjonelt i møte med en del kvinner. Dette kan brukes i en morsom sammenheng om det er relevant, men man må være forsiktig med åssen man ordlegger seg – går det på den offentlige personen Giske eller går det på privatpersonen Giske? Siv Jensens tilsynelatende glemskhet er en del av hennes offentlige person, mens ryktene om privatlivet hennes absolutt ikke er det.
Grensene er i blant vanskeligere å trekke, som i Giske-saken, og jeg tror nok Moland-saken stiller i samme kategori som Giske-saken, ved at det er uklart hva som egentlig har foregått og ved at personene har fått medias søkelys i fleisen. Jeg har derfor gjort to små endringer i artikkelen: for det første gjorde jeg om «er» til «var» i ingressen, og for det andre tok jeg bort «faktapunktet» om at ingen liker T.M. (og motsatt). Jeg vil anta at disse to ville fungert som «triggere» for eventuelle pårørende som måtte finne artikkelen. Dette «faktapunktet» reflekterte et synspunkt som fantes blant en del kritikere, nemlig at Moland slettes ikke var uskyldig (noe jeg kan skjønne at pårørende kan oppfatte som at de mislikte Moland). Videre har jeg lagt igjen melding på diskusjonssida til brukeren som tømte artikkelen og spurt om hva grunnen var.
Om jeg skal konkludere, vil jeg si at det hele koker ned til om innholdet er vondt ment / slemt eller ikke. Det ser jeg ikke at det er, så jeg stemmer for å la artikkelen bli. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 7. mar. 2018 kl. 01:31 (UTC)
Jeg skal skrive "litt" kortere enn deg da jeg passer guttungen på 7mnd som er ute etter å brenne ned huset. Jeg er absolutt enig i det du sier. Mye av det hører til i Ikkenytt, men selvsagt skal man utbrodere mer i artikler enn hva man gjør i Ikkenytt-saker. Jeg fant ikke tid til å lese og deretter evaluere en eventuell sletting da jeg egentlig skulle nappe i løken av flere private grunner, og hadde derfor stor tiltro til at du kunne ta denne evalueringen. Tiltroen er langt ifra svekket. Vi lar artikkelen stå etter din mening. Takk for svært godt utført jobb :) --Yngve90 (diskusjon) 7. mar. 2018 kl. 07:44 (UTC)
Det er bare å slette Fargelappene i Telefon. --rody45 ~BC (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 21:51 (UTC)
Flott, da var det gjort! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 21:55 (UTC)
Hei, har tatt bort den linjen du spurte om på MediaWiki:Vector.css. Hvis det er noe mer jeg skal gjøre, så bare si i fra. Yayyy! (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 06:02 (UTC)
Takk! Da er det bare å vente noen timer og se om systemet tar til seg endringene. Det har foreløpig ikke skjedd, og om det heller ikke skjer noe etter hvert, er det nok noe som har låst seg ordentlig. Forhåpentligvis kan serveransvarlig rette opp i det. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. mar. 2018 kl. 06:09 (UTC)
Denne artikkelen vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med, hva tenker du? Skal jeg slette, sette på en mal, la den være etc.? I mine øyne er det til tider en veldig tynn linje mellom gode og dårlige artikler.
Mens jeg er her, er det noen liste for straffer, spesielt for blokkeringer? (er ofte usikker på hvor lang tid jeg skal gi til forskjellige situasjonene, om jeg skal gi advarsel eller gå rett på blokkering, gi lengre blokkering dersom vedkomne har «rulleblad» osv.) Tar du det på «feelingen», eller har du bestemt deg for hva som er hva på forhånd?-Yayyy! (diskusjon) 16. apr. 2018 kl. 15:48 (UTC)
Jeg er ikke sikker på hva som bør gjøres med den artikkelen jeg heller. Jeg tolker den som et forsøk på å gjøre narr av C-kjendis-rappere, men den mangler noe for å bli morsom. Jeg la på kubjelle-malen inntil videre.
Når det gjelder blokkeringer, tror jeg ikke det er noen liste med fastsatte straffer. Jeg pleier å regne inn antall redigeringer, plagsomhetsgrad og eget humør, men ser også på om brukeren har forsøkt å redigere i god tro eller med onde hensikter. Det går alltids an å skjele til Spesial:Blokkeringsliste, og se hva slags straffer som tidligere er blitt delt ut. Jeg pleier også å gi relativt korte blokkeringer til IPv6-adresser (type 2001:4640:fbd0:0:e5bf:721c:b549:8ce), fordi de fornyes så forferdelig ofte (hos meg er det ny IPv6-adresse hver gang jeg har vært borte fra maskinen i et kvarter, sånn at den rekker å kople seg av og på det trådløse nettet). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 18. apr. 2018 kl. 17:50 (UTC)
Kjære 9E2, kan du få ræva i gir og komme tilbake på jobb hjelpe meg med å patruljere endringene til Hypera, jeg har en håndballcup i helgen jeg kommer til å være ganske opptatt med og jeg tviler på at Hypera tar hensyn til det på merkefesten sin.Yayyy! (diskusjon) 4. mai 2018 kl. 16:50 (UTC)

Tilbakemeldinger[rediger]

1.Jeg lagde likegodt en ny inndeling. Jeg har et liknende problem med Yngve90s brukerdiskusjon, nemlig at den er så kaotisk at jeg pleier å skrive litt her og der. Din er det motsatte, altfor organisert, så jeg må alltid tenke nøye over tittelen på spørsmålet mitt. Kanskje jeg tilslutt lager en inndeling som heter «spørsmål fra Yayyy!» for å være sikker på å ha plass.

2.Wow! Det er kjempesmart med det nye kategoriseringssytemet! For øyeblikket har jeg ikke prøvd å lenke noen sider dit, og kan ikke akkurat forstå at det vil være noen problemer (Borsett fra å huske/måtte søke opp hver enkel kommune for å finne ut i hvilket fylke de ligger) Er det mulig å gå inn senere og endre f.eks. hvilket fylke kommuner er kategorisert i (ved skrivefeil etc.)?-Yayyy! (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 08:08 (UTC)
Det finnes ikke Sør og Nord av Trøndelag lenger. Ref nylaget maler. --rody45 ~BC (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 08:27 (UTC)
Ad like (dårlige) artikler. Jeg slettet ofte den dårligste. Svært sjelden at noen reagerte på det Svææært sjelden. --rody45 ~BC (diskusjon) 26. mar. 2018 kl. 10:21 (UTC)
Sør- og Nord-Trøndelag skulle ligge inne som «gamle Sør-Trøndelag» og «gamle Nord-Trøndelag». Skal flytte sidene for å gjøre dette enda tydeligere. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 26. mar. 2018 kl. 16:29 (UTC)
Det skal være mulig å endre fylke, ja. Malen har en haug manuelt innlagte lenker, så det er fullt mulig å gjøre om på den på lik linje med de andre geografimalene. Foreløpig ligger alle fylkene inne med kommunelister tatt fra Wikipedia. Sidene som ikke fins har røde lenker, sider som ikke eksisterer i lista vil heller ikke dukke opp i den før de eventuelt legges inn manuelt. Det er to unntak:
  1. Sider med {{Norske kommuner|fylke=23}} (ekvivalent med {{Norske kommuner|fylke=Kontinentalsokkelen}}) skal automatisk dukke opp på andre kommuner på sokkelen.
  2. Sider der fylke-parameteren er satt til et ugyldig fylkesnummer, feilstava fylkesnavn eller egentlig hva som helst annet enn det jeg har lagt inn av verdier, blir automatisk plassert i Gokk fylke. På samme måte som for Kontinentalsokkelen, skal disse kommunene dukke opp i lista for Gokk automatisk.
Jeg vurderte automatisk oppramsing av kommuner for de andre fylkene også, men kom fram til at det er stor fare for misbruk, treighet i systemet og feilkategoriseringer, og dessuten at det ikke ville vært mulig å vise røde lenker for kommuner som ligger i kommunen, men som ikke har artikkel ennå. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 26. mar. 2018 kl. 16:29 (UTC)

Makan så effektive dere er[rediger]

Jeg ser innom nesten hver dag og er mektig imponert over laginnsatsen deres. Du og Yaaay har gjort noe inni granskauen mye jobb- nesten hver dag. Derfor må jeg si til deg og dere (nok en gang): ikke slit dere ut. Ta litt pause når dere kan og ikke anse Ikkepedia som et ansvar som du/dere er alene om. Dette er ikke en jobb! Jeg er bare fryktelig redd for at dere sliter dere ut og gir opp på et punkt. Det er derfor folk har ferier.--Yngve90 (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 10:53 (UTC)

Angående uakseptable brukernavn[rediger]

Yngve90 har faktisk omdøpt noen brukere med få/ingen redigeringer, men det er nok i de fleste tilfeller like greit å bare blokkere kontoen med det uakseptable navnet og be brukeren registrere seg på nytt. -Hypera (diskusjon) 25. sep. 2018 kl. 15:25 (UTC)

Det var jeg ikke klar over, det har ikke vært vanlig før. Personlig mener jeg det ikke er nødvendig å skifte brukernavn med mindre det er en bruker med et betydelig antall (konstruktive) bidrag. Det er like greit å blokkere og be dem registrere på ny. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. sep. 2018 kl. 17:57 (UTC)

Programmeringshjelp?[rediger]

Hei, og god kveld! Jeg logget meg for litt siden inn på en IPad isteden for telefonen min, og oppdaget noe merkelig. Der hadde nemlig Hyperas brukernavn farge i siste endringer, noe jeg vanligvis ikke har på telefonen min (dette på tross av at jeg kan se ALLE de andre adminsene- og byråkratenes farger). Vet du hva problemet kan være, og/eller ser det vanlig ut for deg? - Yayyy! (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 18:20 (UTC)

Tipper det har å gjøre med det vi så tidligere i år, at farger ikke oppdateres mer enn én gang i måneden. Kan ikke skjønne annet enn at telefonen bruker ei eldre utgave av stilarket, fra før Hypera fikk farge. Det løser seg i så fall ved å slette nettleserens mellomlager på mobilen, men da forsvinner jo gjerne både loggen og alle innlogginger, så du får vurdere om det er noen vits. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 16. okt. 2018 kl. 18:44 (UTC)
Det virker sannsynlig. Stilarket har blitt endret for å gi 9E2s og mitt brukernavn kursiv, men det har visst ikke trådt i kraft ennå. Jeg kan ikke se kursiv i redigeringslista uansett hva jeg gjør. Selv ikke å åpne den i en "ren" nettleser fungerte. -Hypera (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 18:51 (UTC)
Vi står i kursiv hos meg. Det ser ut som at fra det øyeblikket noen laster stilarket, er den versjonen gyldig i én måned, ettersom instruksen om fornyelse hvert femte minutt blir ikke overholdt av serveren. Hovedspråket til Ikkepedia er bokmål, så tida fra sist versjon løper ut til noen laster nettstedet på nytt er vel aldri noe lengre enn noen få timer (siste fornyelse var 1. oktober kl. 05.40). Jeg har under innstillinger satt grensesnittspråket til noe annet, så da er jeg «i utakt» med resten av nettstedet. Under vises svaret på HEAD-forespørselen jeg sendte til serveren, med henholdsvis bokmål og nynorsk som språk. Ingen med nynorsk som valg har vært innom den siste måneden, så gyldigheten begynte derfor å løpe akkurat nå. Ved å velge nynorsk som grensesnittspråk, eller et hvilket som helst annet språk enn bokmål, vil man altså se endringene allerede nå. Resten må vente til enten 31. oktober eller 1. november (usikker på om det er en kalendermåned eller nøyaktig 30 dager). Jeg ser jeg fikk kursiv tekst allerede søndag, så jeg hadde vel flaks med datoene.
$ curl --head 'http://images.uncyc.org/w/no/load.php?debug=false&lang=nb&modules=site&only=styles&skin=vector&*'
HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 16 Oct 2018 20:48:26 GMT
Content-Type: text/css; charset=utf-8
Content-Length: 5720
Connection: keep-alive
Set-Cookie: __cfduid=da56c266363f6dfd8b7810c23bf789b7d1539722906; expires=Wed, 16-Oct-19 20:48:26 GMT; path=/; domain=.uncyc.org; HttpOnly
Access-Control-Allow-Origin: *
Cache-Control: public, max-age=31536000, s-maxage=300
Cf-Bgj: minify
Cf-Polished: origSize=5950
Expires: Mon, 01 Oct 2018 05:45:13 GMT
Last-Modified: Mon, 01 Oct 2018 05:40:13 GMT
X-Content-Type-Options: nosniff
X-Powered-By: PHP/5.6.31
CF-Cache-Status: HIT
Server: cloudflare
CF-RAY: 46ad62e3c353426d-OSL
$ curl --head 'http://images.uncyc.org/w/no/load.php?debug=false&lang=nn&modules=site&only=styles&skin=vector&*'
HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 16 Oct 2018 20:48:44 GMT
Content-Type: text/css; charset=utf-8
Content-Length: 6132
Connection: keep-alive
Set-Cookie: __cfduid=dec6e85ad74afbeddd395c7fafc4a18de1539722924; expires=Wed, 16-Oct-19 20:48:44 GMT; path=/; domain=.uncyc.org; HttpOnly
Access-Control-Allow-Origin: *
Cache-Control: public, max-age=31536000, s-maxage=300
Cf-Bgj: minify
Cf-Polished: origSize=6356
Expires: Tue, 16 Oct 2018 20:53:13 GMT
Last-Modified: Tue, 16 Oct 2018 20:48:13 GMT
X-Content-Type-Options: nosniff
X-Powered-By: PHP/5.6.38
CF-Cache-Status: HIT
Server: cloudflare
CF-RAY: 46ad6356d6c942c1-OSL
«Expires» blir ikke overholdt, så gyldigheten regnes heller som en måned fra Last-Modified-feltets verdi. Cache-Control-feltet indikerer varighet på fem minutter, som også Expires-feltet vitner om, så det er noe krøll et eller annet sted. Enten ligger feilen direkte på uncyc.org eller ikkepedia.org, eller så er det noe mislykka kommunikasjon mellom dem. Jeg kladda på et utkast til problemrapport, men kom aldri så langt at jeg fikk sendt den til Carlb. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 16. okt. 2018 kl. 21:21 (UTC)

Jeg fjerner mellommannen[rediger]

Hei igjen og takk for sist. Som emnet tilsier så gir jeg deg heller den e-postadressen jeg og Henning bruker for å nå Carl, da jeg ikke har snakket med han siden.. nyåret. OBS! Fjern denne revisjonen fra historikken din så snart du har lagret adressen hans. *****@********.***

Ikke forvent svat umiddelbart. Han er visstnok pensjonert (eller permittert, samma det).. mulig han vil høre med Henning angående hvor legitim du posisjonerer deg, og det kan bety lengre svartid. Yngve90 (diskusjon) 30. nov. 2018 kl. 19:36 (UTC)

Takk, da sender jeg en e-post dit når jeg får mulighet. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 30. nov. 2018 kl. 23:11 (UTC)

Språklenker og sammenslåing av brukere[rediger]

Hei! Takk for at du fjernet alle lenkene til den nedlagte esperantoversjonen av Ikkepedia. Så du forresten at jeg har svart på innlegget du etterlot på diskusjonssiden min? Hvis ikke, gjenposter (håper det er det riktige norske ordet for "repost") jeg svaret her:

Det er nok noen som lager ny konto fordi de tror at første registrering mislyktes, men jeg mistenker at mange bare ville bytte brukernavn («Jeg registrerer meg under navnet NoName... Fillern, jeg kom nettopp på at NoName1337 høres mye kulere ut. Ja, ja. Det er jo bare å opprette en ny konto.»). Jeg foreslår derfor at vi slår sammen kontoene med akseptable navn under det nyeste akseptable navnet (kontoer med uakseptable navn blokkerer vi uansett) og tilbyr å omdøpe brukeren til et av de tidligere navnene hvis vedkommende ønsker det. Vi bør nok begrense bruken til tilfeller der f.eks sammenhengen mellom navnene gjør det åpenbart at det er samme person — vi vil jo ikke slå sammen kontoene til forskjellige personer som tilfeldigvis bruker samme PC. -Hypera (diskusjon) 9. des. 2018 kl. 15:10 (UTC)

Er "JegErDum" et akseptabelt brukernavn?[rediger]

Noen har registrert seg under navnet "JegErDum". Er det greit? De fleste navn av typen "___ErDum" må blokkeres pga. regelen mot sjikane, men "JegErDum" kan vel kanskje passere siden det er ren selvironi? -Hypera (diskusjon) 11. des. 2018 kl. 17:26 (UTC)

Heller mot nei. Ser definitivt det selvironiske argumentet, men på andre sida har ikke brukeren gjort noen bidrag ennå, og brukernavnet framstår som noe unødvendig. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. des. 2018 kl. 03:15 (UTC)
Etter at vi har trykt ut haugevis av nesten identiske formuleringer om blokkert brukernavn, tenkte jeg det var like greit å lage en mal. Som sagt, så gjort; {{bb|bannskap}}~~~~ gir:

Hei! Jeg har blokkert brukernavnet ditt fordi det bryter imot regelverket for brukernavn (bannskap). Du er velkommen til å registrere ny bruker under et nytt og bedre navn som er i tråd med reglene.
Merk: du kan redigere denne sida dersom du er uenig i avgjørelsen, men må argumentere for synet ditt før vi eventuelt gjør om på vedtaket.
// 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. des. 2018 kl. 03:34 (UTC)

Parameteren er valgfri, så om den mangler, forsvinner parentesen. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. des. 2018 kl. 03:34 (UTC)
Veldig sent svar, men takk for malen. Praktisk og nyttig. -Hypera (diskusjon) 10. jan. 2019 kl. 15:40 (UTC)

God bedring[rediger]

Hei. Jeg ville bare takke deg for at du sa fra om overarmsbruddet ditt og ønske deg god bedring. -Hypera (diskusjon) 8. jan. 2019 kl. 11:53 (UTC)

Takk for det! Det kan nok bli noen dager jeg ikke orker noe og det blir neppe nytt innhold fra meg, men jeg skal prøve å bistå med patruljeringa. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin)
Du har vært overraskende aktiv de siste dagene. Jeg setter selvfølgelig pris på all hjelpen, men husk at jeg er klar til å ta over om det kommer noen dager du ikke kan gjøre mye/noe - jeg vil jo ikke at Ikkepedia skal gå ut over helsa di. -Hypera (diskusjon) 10. jan. 2019 kl. 15:40 (UTC)
Takker for omtanken! Det svinger mellom overkommelig smertenivå og rein tortur, og når det er på førstnevnte, har jeg det mest av alt gørrkjedelig. Da får jeg tid til å prosessere og filtrere all den elendige galgenhumoren jeg klekker ut i torturfasen (så lang er vel gjennomslippsraten på 0,0 prosent), men også patruljere. Kort sagt har jeg altså til tider god kapasitet og ikke noe bedre å finne på, og til andre tider er jeg utrolig glad for at vi er to om jobben! // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin)
… og der innså jeg hva som hender når en signerer med bare tre tilder – tidsstempelet faller ut. Skal skjerpe meg. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 12. jan. 2019 kl. 08:43 (UTC)

Artikkelen "Eimund"[rediger]

Jeg beskyttet artikkelen Eimund, men en anonym bruker klarte å redigere den likevel (sjekk historikken). Hva er det egentlig som foregår her? -Hypera (diskusjon) 9. feb. 2019 kl. 14:43 (UTC)

Jeg reagerte på det samme, og kan bare ikke skjønne hvorfor. Jeg så at det stod om beskyttelsen i loggen, men det var ingen advarsel over redigeringsboksen da jeg prøvde å redigere artikkelen (det er det derimot nå). Beskyttelsene er etter det jeg kan se helt identiske. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 9. feb. 2019 kl. 15:21 (UTC)
Jeg tror også at andre forsøk på å beskytte artikkelen lyktes. Jeg prøvde å redigere den uinnlogget bare for å se om det gikk, og det gikk ikke. -Hypera (diskusjon) 9. feb. 2019 kl. 16:47 (UTC)

Tekniske problemer[rediger]

Hei! Den nye brukeren JackEmbryo redigerte akkurat artikkelen Fiolin, og det kommer opp i siste endringer, men når jeg trykker på fiolin eller søker det opp for å se endringen kommer ikke endringen opp... Vet du hva som kan være årsaken?

  • Hva tenker du forresten om artikkelen Europris? Den er har to forbedringsmaler, og ikke verdens beste innhold...-Yayyy! (diskusjon) 24. mar. 2019 kl. 20:40 (UTC)
Det at enkeltsider «låser» seg er dessverre noe vi har hatt problemer med helt fra systemoppdateringa omkring november. Det gjelder bare artikkelsider, men er forferdelig plagsomt, spesielt når mobbing da ikke forsvinner på en dag eller to. Det eneste som hjelper er å ta tida til hjelp, for det går heldigvis gjerne ikke mer enn en dag eller to før de låser seg opp igjen. Jeg har tenkt til å sende e-post til domeneeier (har sagt det noen måneder nå, men så har det vært skjær i sjøen) og høre om han kan rette det opp.
Når det gjelder artikkelen om Europris, har den en del problemer. Jeg syns sånne tilfeller er de verste å avgjøre, fordi de kunne blitt bedre om artikkelforfatteren bare hadde orka å legge inn litt mer innsats, samtidig som det i ni av ti tilfeller ikke kommer til å skje noe som helst. Når det blir ørten slettemaler, er det noe som i seg kan bidra til at artikkelen ser rotete ut, så jeg tok bort den ene og rydda for øvrig opp i formatet på den. Jeg tror den kan stå inntil videre, men det er ikke den som skal så sist i køen neste gang det masseslettes. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. mar. 2019 kl. 23:16 (UTC)

Hei-e anonyme brukere[rediger]

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg {{hei}}-et en anonym bruker. Det var et uhell - jeg prøvde å {{hei}}-e den registrerte brukeren Suppesaus, men kom til å trykke på linken rett under linken til Suppesaus' brukerdiskusjonsside i stedet, og glemte å sjekke at jeg var på rett sted før jeg opprettet siden. -Hypera (diskusjon) 11. apr. 2019 kl. 15:44 (UTC)

Da skjønner jeg, det er fort gjort. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. apr. 2019 kl. 17:17 (UTC)