Brukerdiskusjon:Yayyy!

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Tommel opp for Pizza(redigeringen din)👍 Om du kan, legg gjerne til en kategori eller to, samt et bilde eller 4.

(Yayyy!) Har prøvd på begge artiklene jeg har skrevet å sette inn bilder, men har ikke fått det til (enda...)

 • Er det selve input/kodingen som er problemet? Trykk på denne linken for å lese ørlittegrann om hvordan du laster opp bilde. Har du spørsmål, er det bare å spørre :)--Yngve90 (diskusjon) 17. jan. 2018 kl. 17:27 (UTC)
 • Oppretthold den "attitudn"/innstillingen/holdningen du har. Du har allerede gjort en bedre innsats enn de fleste bidragsyterne her inne på et par måneder (minst). Om du ser flere sider som du mener burde slettes, copy-paste dette i redigeringsfeltet: [[Slett]]--Yngve90 (diskusjon) 17. jan. 2018 kl. 22:34 (UTC)

Om å sette inn bilder + tips[rediger]

Hei, ser du forsøkte å sette inn et bilde. Det er ikke mulig å lenke direkte til bilder på andre nettsider, så det du må gjøre er:

 1. Last ned bildet, ideelt sett med tillatelse fra opphavsmann eller fra sider der innholdet stort sett er copyleft, f.eks. WikiMedia, men det går nok helt greit om bildet tas fra andre kilder også (jeg har i alle fall ikke sett noen eksempler på at bilder har blitt tatt bort pga. copyright)
 2. Velg «last opp» fra menyen til venstre, og last bildet opp der (plukk et noenlunde vettugt filnavn og legg gjerne inn en beskrivelse). For eksempelets skyld sier vi at bildet heter BILDE.jpg
 3. Legg til [[Bilde:BILDE.jpg|thumb|right|200px|BESKRIVELSE.]] i artikkelen. Dette setter inn en miniversjon av bildet som er 200 piksler brei, har fancy ramme rundt (med bildeteksten BESKRIVELSE), justeres til høyre marg og blir liggende på høyde med teksten på linja under denne instruksen. Du kan kutte bort 200px for å la systemet velge bredde, endre right til left for å justere bildet til venstre marg isteden og/eller fjerne thumb for å sette bildet direkte inn i artikkelen.

Se gjerne på kildeteksten til andre artikler for å se åssen ting gjøres. Basert på de siste redigeringene dine, vil jeg gjerne også komme med et par andre tips:

 1. Artikkelordet settes i feit skrift ('''feit skrift''') når det introduseres, og artikkeloverskrift setter systemet inn automatisk, så du trenger ikke skrive == Tittel ==
 2. Overskrifter innledes med stor bokstav == Overskrift == (ikke == overskrift ==)
 3. Vi bruker blank linje mellom siste linje i ett avsnitt og første linje i neste, enkle linjeskift erstatter systemet med mellomrom
 4. Blank linje før overskrifter, ikke blank linje mellom overskrift og teksten under. For øvrig kan det nevnes at enda dobbelt linjeskift mellom bilde- eller malkode gjør kildeteksten lettere å lese, medfører det dessverre at teksten hopper halvanna linje nedover. Bruk derfor enkelt linjeskift mellom bilde-/malkode og artikkeltekst.
 5. Unngå å fjerne kategorier (f.eks. [[Kategori:Mat]]) og lenker til andre språk ([[en:Food]]) når du endrer artikler. Unntak: når redigeringa di gjør at en artikkelkategori ikke lenger passer, eventuelle lenker til artikler på esperanto ([[eo:Artikkelnavn]] (disse ser ikke ut til å virke lenger). Skulle du behøve å lenke til f.eks. den engelske artikkelen av en eller annen grunn, bruk [[:en:Food]] (samme som språklenker, men med et kolon først)

PS. Husk å signere innlegg i diskusjonstråder med ~~~~, så blir det lettere å følge diskusjonen uten å titte i redigeringsloggene.

PPS. Og forresten: takk for oppryddingsredigeringer som denne, der hele avsnittet var bygd opp rundt ei nettside som for lengst har blitt borte (og det var subjektivt piss – at det fikk stå så lenge som 9,5 år kan jeg som forhenværende fjortis i fri dressur ikke annet enn å beklage!). Når noe overhodet ikke er morsomt, er internt, er kjedelig eller rett og slett bare er mjæl, er det fritt fram for å slette/erstatte det (bare ikke gjør det fordi du blir støtt av innholdet – en grei påminnelse i disse krenkelsestider :)). Eventuelt, om du ikke gidder / har tid til å gjøre noe med det, kan du merke artiklene med maler som {{kubjelle}} (når det er potensiale), {{grønske}} (når det trengs opprydding), {{kjedelig}} (når artikkelen er kjedelig), {{barnslig}} (når artikkelen er barnslig). Du vil nok se at disse er satt både øverst, nederst og midt inni artikler, men de bør generelt stå nederst.

9E2 (diskusjon) 12. feb. 2018 kl. 04:12 (UTC)

Enda godt Ikkepedia har slike som deg[rediger]

Takk skal du ha. Godt øye du har. Fortsett slik, men ser du noen artikler som burde slettes, kan du skrive {{Slett}} inn i selve artikkelen. Slik unngår vi å eventuelt slette diskusjonssider der slike anbefalinger blir skrevet.--Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 16:11 (UTC)

Yayyy!~ 1. Tusen takk, det betyr veldig mye for meg, men ærlig talt, jeg SUGER på alt som heter programmering. Jeg har prøvd å slette artikler før, men fikk det ikke til. -- Usignert innlegg fra Yayyy! (diskusjonbidrag)
du får ikke til å slette artikler. Den tillatelsen har du ikke, men når du merker de med {{Slett}}, så ser vi dette på en oversikt over sider som er anbefalt slettet. Du gjør akkurat det du kan gjøre, og du gjør det kjempebra. Keep it up!--Yngve90 (diskusjon) 17. feb. 2018 kl. 16:50 (UTC)
Tiltredes! Vil for øvrig nevne samme tips til deg som til Yayyy!, nemlig at standardformatet i diskusjoner er å bruke innrykk med kolon – ett mer for hvert nivå. Det gjør det litt lettere å følge diskusjonene når det utvikler seg parallelle tråder. Punktlisteformatet har den ulempen at om du skal skrive innlegg over flere avsnitt, kan punktene gi inntrykk av at det er snakk om flere innlegg, der de(t) første er usignert … // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. feb. 2018 kl. 05:13 (UTC)
Å blanke sida med «SLETT; MOBBING», «SLETT; REKLAME» e.l. som redigeringsforklaring funker også, særlig om det viktigste er at det som står der fjernes fortest mulig. Når det gjelder wikiteksten, er det bare å se på hva som er gjort på andre sider og skamløst rappe derfra når du er i tvil. Det er også fritt fram for å spørre om hjelp, for ofte fins det smarte løsninger. Etter å ha træla med wikitekst i 11-12 år, kan jeg forhåpentligvis hjelpe til med det meste du måtte lure på.
À propos: et par tips/kommentarer fra Ikkepedias favorittformatnazi (oui, c’est moi!):
 1. Fint om du signerer med ~~~~ heller enn manuelt å skrive Yayyy!~ i starten (eventuelt trykk på Button sig.png-knappen). Det gjør det lettere blant annet å følge debatten og finne brukersidene til folk. Når du lagrer, vil disse fire tildene utvides til enten standardsignaturen eller hva enn du har satt som signatur i innstillingene dine.
 2. Standardformat er også at man bruker innrykk med ett nivå mer enn innlegget man svarer på. Det er riktig nok en uting å endre på andres innlegg, men for eksempelets skyld har jeg tatt meg friheten til å endre innrykkene på alle innlegg i dette avsnittet. Trenger du punktliste (nummerert eller unummerert), legger du hhv. # eller * etter kolonene, og bruker enkle linjeskift mellom punktene (ellers nullstilles telleren – ikke spør hvorfor, MediaWikis veje er uransagelige).
PS. Som du kanskje har merka, er jeg blant Ikkepedias mest pirkete på dette med formatering, men jeg tror det er nødvendig om vi skal klare å holde nivået oppe her. Formatet til Fagerheim, der annethvert avsnitt står i punktlisteformat med feit skrift, har dessverre fått lov til å spre seg, med det resultat at artiklene blir rotete, uoversiktlige og på et format som de bakenforliggende mekanismene ikke skjønner (innholdsfortegnelser tar f.eks. ikke hensyn til at folk skriver overskrifter med feit skrift istedenfor == slik ==). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 25. feb. 2018 kl. 05:13 (UTC)

Det var på tide[rediger]

Hei Yayyy! Jeg ser til stadig dine bidrag og kan ikke finne noen grunn til å saksøke ikke gi deg rettighetene du sårt fortjener. Nå har du litt mer verktøy for å drive hærværk mer selvstendig her inne. Bare for sikkerhets skyld skal jeg fortsette å våke over forandringene du gjør, men fortsetter du slik som nå, er ikke en høyere rank noe å streve etter. Velkommen til VIP-båsen! (vi er tom for russisk kaviar da 9E2 åt opp alt kort tid etter ansettelse-festen i forrige måned.) --Yngve90 (diskusjon) 10. mar. 2018 kl. 16:48 (UTC)

Beklager, min feil. Jeg er i en ammetåke og glemte å huke av på de rettighetene du refererer til. Ordnes nå. --Yngve90 (diskusjon) 10. mar. 2018 kl. 19:23 (UTC)
For å gjøre det kort: Du har nå all oversikt, tilgjengelighet, verktøy m.m. på samme nivå som meg og andre admins, bortsett fra at jeg og bl.annet Bruker:CartoonistHenning er byråkrater for nettsiden. Du kan kontrollere brukerenes IP ved en eventuell blokkering, slette sider, flytte sider, patruljere artikler, redigere artikler som er beskyttet.. jah. Du har full frihet- såfremt du tilfredstiller mine krav for denne rollen (disse skal jeg ikke nevne av opplagte grunner). Jeg sjekker dine bidrag på ubestemt tid. Fortsett slik du gjør, du. Du gjør en flott jobb. Skriv til meg hvis det er noe mer du lurer på. --Yngve90 (diskusjon) 10. mar. 2018 kl. 19:45 (UTC)

En liten tjeneste[rediger]

Hei! Kan du gå inn på MediaWiki:Vector.css og redigere bort øverste linje (som er /* Ta bort denne linja */) for meg? Hver gang jeg redigerer stilarket henter systemet tydeligvis inn en eldre versjon, og jeg lurer på om det er kontoen min det er noe galt med eller om det er noe som gjelder flere. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 11. mar. 2018 kl. 22:18 (UTC)

Velkomstmeldingen m.m.[rediger]

Flott hvordan du jobber i dag! Mektig imponert over responstiden din! Ville bare si at det der med velkomstmeldingene burde foregå på brukernes diskusjonsside fordi da blir brukeren informert over det. 9E2 fortalte meg dette og jeg drev å satte inn velkomstmeldingen på brukernes hovedside.. Det ble litt feil. Men pytt.

En annen ting er dette med patruljeringen (de med utropstegn på en redigert artikkel). Om du ser at noen tilføyer noe i en artikkel som burde fjernes, anbefaler jeg deg å tilbakestille revisjonen eller fjerne innholdet så kjapt som mulig før du legger til {{Slett}}, {{Omskriv}} osv i artikkelen. Er det SVÆRT upassende innhold som gir grunnlag til blokkering så blokkerer du vedkommende i samme slengen. Jeg mottar eventuell klaging pr e-post hvis en blokkering går over streken, men det betyr ikke at du ikke skal slå hardt ned på slike barnslige tilskudd. Blokker ivei! Kontakt meg om du blir usikker på noe. Jeg er tilgjengelig og det er 9E2. Keep it up! --Yngve90 (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 11:19 (UTC)


Blokkering[rediger]

Hei Yayyy! God avgjørelse på blokkeringen. Tiden vi blokkerer på går litt på "skjønn", men det er utvilsomt minst 1mnd blokkering for et slikt bidrag i dette tilfelle. Jeg har ingen regler på hvor lenge man skal blokkere, men man skal være brutal når noen gjør noe ulovlig eller mobber noen andre. I dette tilfelle ville jeg blokkert for opptil 6mnd pga spesifikt navn samt mobbe-relatert innhold. Du har tatt rett avgjørelse, men slå gjerne litt hardere ned på slikt. Bare merk deg at deso lengre blokkering, desto bedre grunn bør man avgi. Jeg ville lagt til "mobberelatert innhold" i tillegg til det du skrev. --Yngve90 (diskusjon) 13. mar. 2018 kl. 14:58 (UTC)

Jeg må innrømme at jeg nok er litt tilfeldig. Er det snakk om en registrert bruker, vil jeg gi uendelig blokkering ved mobbing og ellers la blokkeringstida avhenge av hvor mange redigeringer brukeren har gjort, hvor alvorlige de har vært og i hvor stor grad det ser ut som at brukeren aner hva han gjør. For anonyme IP-er er jeg mer forsiktig med uendelig, fordi IP-er gjerne går på rundgang og skiftes om med jevne mellomrom. Om brukeren har lang historikk over flere måneder, blir blokkeringstida lengre. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 13. mar. 2018 kl. 17:33 (UTC)

Mal til kommunesider (tilbakemeldinger mottas med takk!)[rediger]

Hei! Da var jeg endelig ferdig med å lage et forslag til organisering av kommunesidene (mest av alt fordi det tok tid å lage Box2-malen jeg har utsatt i ukesvis og stjele låne ørten kommunenavn fra Wikipedia). Malen heter {{Norske kommuner}} og legger til artikler i kategorier automatisk. Legger du f.eks. til {{Norske kommuner|fylke=01}} (ekvivalent med {{Norske kommuner|fylke=Østfold}}) i en artikkel, legges den til i Kategori:Steder, Kategori:Østfold og Kategori:Kommuner i Østfold (som igjen ligger under Kategori:Norske kommuner osv.). I tillegg er det en ekstraparameter for fylkessider, slik at den sistnevnte kategorien erstattes med Kategori:Norske fylker (bare sleng på |type=fylke, f.eks. {{Norske kommuner|fylke=01|type=fylke}}).

Den skal støtte både fylkesnummer og fylkesnavn for de nåværende, de nye og de utgående fylkene. Spesialfylkene Gokk og Kontinentalsokkelen er mynta på fiktive/obskure steder innenlands og norske kommuner utenlands (Gran Canaria er ett eksempel). I utgangspunktet skal de automatisk sope sammen og liste opp alle sider i tilhørende kategorier, men det funker visst bare så-som-så (går du inn fra Kontinentalsokkelen så ser det fint ut, går du inn fra Gran Canaria står det feilmelding).

Tenkte dessverre ikke så langt mens jeg holdt på, så et problem er så klart steder som både er kommune og tettsted/by. Jeg tenker at det går an å ha én artikkel til kommuner og én til tettstedet/byen, men jeg er samtidig usikker på om det er nok lesere/brukere til at det skal lykkes. Ellers er det jo mulig å la alle kommuner hete <Navn> kommune først og så eventuelt skille ut tettstedene som egne artikler etter hvert. Det er flere muligheter, så her er jeg helt åpen for forslag. Jeg tar også gjerne imot tilbakemeldinger på malen/kategoriseringa generelt – om det er noe som er helt høl i huet eller direkte brukerfiendtlig, så er det bare å si ifra (brukseksempler så langt: Spesial:Lenker_hit/Mal:Norske_kommuner). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 26. mar. 2018 kl. 03:08 (UTC)

Ny mal: {{flett}}[rediger]

Hei! Jeg lagde en ny mal {{flett}} ({{flett|side}} eller {{flett|side1|side2}}), som kan brukes til å holde styr på sider som bør flettes. Dessverre er det ingen mulighet i systemet for å se hvilke omdirigeringssider som ennå har innhold under omdirigeringsinstruksen, så vi er nok nødt til å flette før vi omdirigerer. Når det gjelder alle artiklene om ulike tider, er det lagt opp til i malene at de ulike skrivemåtene er ulike artikler, så disse må også tas i betraktning når artiklene skal flettes. Særlig for årstallsmalen er dette noe å tenke på – der er det f.eks. lagt opp til at fortiden ligger lenger tilbake i tid enn fortida. Det kan tenkes det var bevisst gjort – jeg har ikke undersøkt ennå, men «fremtiden» ligger inne i tabellen uten at denne noengang har vært en selvstendig artikkel så lenge den har eksistert. Det tyder litt på at noen hadde tenkt seg å utnytte at vi har dobbeltformer.

Jeg har pleid å følge opp det gode arbeidet du gjør med å finne og omdirigere like artikkeltitler ved å flette innholdet fra den ene artikkelen over i den andre og så sy dem sammen til en noenlunde sammenhengende tekst, men i kveld hadde jeg dessverre ikke tid til det (ved helt ulike artikler kreves det naturlig nok at det skrives «limtekst» imellom). Derfor har jeg bare lagt inn fletteforslagsteksten øverst i alle sammen inntil videre. Jeg kan godt rote rundt i revisjonshistorikker og internlenker når jeg får tid, og så se om ikke det lar seg gjøre å flette og omdirigere dem. I og med at artikler helst står i ubestemt form, kan det til og med være at de bør samles under fortid og framtid (særlig om det skulle eksistere artikler om f.eks. nær og fjern fortid også – kan som sagt se nærmere på det etter hvert). // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 22. apr. 2018 kl. 20:36 (UTC)

PS. La inn flett-malen på geiter også. Det er fort gjort at jeg lar selve flettingsarbeidet gå i glemmeboka om jeg ikke tar det med en gang. // 9E2 (💬 Ordskifte | 📝 Bidrag | 📧 E‑post | 👤 Admin) 22. apr. 2018 kl. 20:38 (UTC)

Makan så effektive dere er[rediger]

Jeg ser innom nesten hver dag og er mektig imponert over laginnsatsen deres. Du og 9E2 har gjort noe inni granskauen mye jobb- nesten hver dag. Derfor må jeg si til deg og dere (nok en gang): ikke slit dere ut. Ta litt pause når dere kan og ikke anse Ikkepedia som et ansvar som du/dere er alene om. Dette er ikke en jobb! Jeg er bare fryktelig redd for at dere sliter dere ut og gir opp på et punkt. Det er derfor folk har ferier.--Yngve90 (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 10:54 (UTC)

Nettopp at du har dårlig samvittighet er ikke mentalt behjelpelig hva angår din fremtidige interesse for det du gjør nå. Selvsagt er det opp til deg hvordan du utfører og gjennomfører det du tenker å gjøre, og du vet best hvordan du kan takle det som måtte være. Jeg vil bare utrykke en viss tydelighet på at det eneste ansvaret du har er å ikke utnytte rettighetene dine. Ellers er det full frihet med tanke på alt annet. Ikke logg inn og "jobb" med Ikkepedia om du ikke føler for det. Ta deg gjerne litt fri på ubestemt tid for å avlaste deg selv litt mer. Slik kan du komme tilbake med by iver og lyst 👍
Jeg sier igjen: Du vet best, men jobb med måte ☺--Yngve90 (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 13:37 (UTC)

Takk for at du dukka opp[rediger]

Godt å se at du ikke tok permanent ferie. Bare en liten ting: bruker Hypera jobber som en helt, men det er så mye at jeg ikke rekker å patruljere.. kunne du gjort det for meg? Sitter med en baby akkurat nå, så jeg får ikke gjort noe...

Tusen takk for hjelpen. Jeg trekker tilbake påstanden om ferie, da det er tydelig at du bare var på bingo ikke var så lenge borte. Det er ikke så lett å rote med mobilen og se etter ørsmå røde utropstegn i siste endringer når jeg prøver å slappe av med bøker i pysjen har en liten baby å ta meg av. Du gjør en strålende jobb Yayyy, og håper du fortsetter slik du gjør👍 Det er vel innforstått hvor god hjelp du er, men en påminnelse i ny og ne skader ingen bortsett fra stoltheten.--Yngve90 (diskusjon) 2. mai 2018 kl. 22:26 (UTC)

Om du lurer på hvor jeg finner alle søppelartiklene...[rediger]

Spesial:Korte sider er full av dem, og Spesial:Foreldreløse sider har en del. Jeg har også lagt merke til at enkelte brukere, f.eks. Bruker:Fagerheim, har opprettet mange tvilsomme artikler, og at artikler om årstall ofte er dårlige. Hypera (diskusjon) 3. mai 2018 kl. 14:08 (UTC)

Fagerheim[rediger]

Jeg er enig i at vi bør gjennomgå alle artiklene til Fagerheim. De er vanligvis fulle av skrivefeil og dårlig formatering, og få av dem er nok verdt å fikse. Spørsmålet er hvilke som bør fikses fordi innholdet er brukelig, hvilke som bør få dampveivals-malen fordi de har litt innhold som virker (f.eks morsomme sitater/bilder/bildetekster i en artikkel som ellers er vås), og hvilke vi bare skal slette. Hypera (diskusjon) 19. mai 2018 kl. 19:38 (UTC)

Mapper[rediger]

Vet du tilfeldigvis om en mappe full av artikkelhager med dårlig språk-ugress? Jeg vil gjerne luke litt der! (PS! SVAR MEG PÅ MIN DISKUSJONSSIDE)

Kjære Yay'ern[rediger]

Etter over 3 måneder med jobbing og iherdig innsats så er det på sin plass at du skal takkes for det du har gjort (jeg er såpass følsom for øyeblikket at både du og Hypera blir takket i kveld. Ja jeg har drukket. Vann er bra for hjernen).


(Henter fram en tale fra mellom rumpeballene) Med en siste revisjon for kvelden på det kjære samfunnet vårt som lukter kloakk, ser jeg hvor mye det har skjedd på Ikkepedia det siste halvåret enn på 10 år. Mye takket være meg deg. Du er ei glemt. Jeg håper du fortsetter med samme iver og lyst i enda 3 dager måneder fremover- om ikke år? Det vil iallefall være svært gledelig. Takk. (Stående applaus) --Yngve90 (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 22:32 (UTC)