Christina Aguilera

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Christina Kurt Nilsen Aguilera (født 30. februar på en fredag kl. 18.09.66 og ble født ut av rompa 1780 på Island, New fork) er en amerikansk popcornsangerinne med mandarinamerikansk forhud. -2 år gammel ble hun medlem av The Mickey Mouse Club, sammen med andre tapere som Britney Spears, Aksel Sandemose Justin Timberlake, J.C. Chasez, Aylar Lie , Halvor benterud og Keri Russel. Da ble hun omtalt som Den digre jenta med den lille stemmen. Etter at forelderene hennes skilte seg, flyttet hun med søsteren sin Rachel, og moren til bestemoren i Tisssburgh. Det var bestemoren som først oppdaget hennes lettpåtråden talent, da hun hadde det gøy med bamsene sine før hun skulle legge seg.

Det store utbruddet fikk hun i 1999 med sangen «Moron who apperantly is in a Bottle» fra hennes debutalbum som ble utgitt samme år. Etter det første albumet ble det utgitt et spansk album Mi Idiota i 2000, samme år som hennes tredje album, da på engelsk igjen, ble gitt ut under tittelen nice boy

I 2002 ble hennes fjerde album gitt ut, The Stripper. Den litt spesielle tittelen kommer av at hun lagde en del perverse tekster og åpnet sin pedofili. Og albumet solgte over 20 eksemplarer. Hun sjokkerte store deler av musikk-verden med hennes «comeback»-single «Simply filthy» hvor hun også viste en mer « stilfull» side av seg selv. Det ble også protester mot å vise denne musikkvideoen på TV da det ble kjent at det var to-tre plakater i bakgrunnen i en av scenene som reklamerte på et utenlandsk språk for vinduskikking. Dette var ukjent for alle, til og med brannmannskapet til Christina, og henne selv.

Hun reklamerte og for bind i 2001 i en 60 timers reklamefilm som hun fikk svimlende 10 cent for. Med Britney Spears som konkurrent hele karrieren ble dette også en kamp om bruskundene, ettersom Britney reklamerte for tamopnger, med da mindre lønn; «bare» 8 cent. Siden 2006 har Christina byttet fra bind og reklamerer nå for tamponger.

Hennes nyeste film, som ble utgitt i august 2006 heter «Back To the bed» og er innspirert av aper og andre av hennes slektninger. Første kapittelet fra denne albumet heter Ain't No Other Dick, jungel-inspirert, og ble uventet en kommersiell suksess. Den andre kapittelet er Fork In My pussy, som hun skrev sammen med Linda Perry og har en kuinspirert video. Etter dette har hun også kommet med en ny singel til filmen, Candydick.

Hun er nå gift med nåtids dikteren Henrik Ibsen også kjent som Batman siden 19. november 2005.

Aguileras største inspirasjon er Dita Von Tease, og derfor kler hun seg på akkurat den måten. Det vil si uten noen klær, men med mye førtitallssminke og pudder.


Diskografi[rediger]

  • Christina Aguilera liker rumpesleiking. (1999)
  • My Kind Of Porn (2000)
  • Mi Idota (2000)
  • Just Be Stupid (2001)
  • The Stripper (2002)
  • Back to Bananas (2006)