Cowboy

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

«Man kan synge en del sanger, om å være cowboy og indianer. Det skjer e gater, det skjer e smau. PANG PANG..du e dau»

~ Vamp om sin barndom


En Cowboy er en mann med kuskinn på ryggen, pizzakniv på hælen og hest mellom beina.

Hannen heter cowboy, hunnen heter cowgirl. Og ungen heter cowkalv.

Alle Cowboy's stammer fra 4 menn. Wilbur Van Motoreinheit, Tom Skinn Peng-Pung, Clint Eastwood og Pål Arnfinn Skaret. I 1576 hadde de i oppgave å passe kyrne en sommer oppe på fjellet. Men 7 uker uten samkvem med kvinner ble for tøft for guttene, så de lot derfor sine lyster gå utover kyrne istede. 10 måneder senere kom den første Cowboy til verden.

To tvilsomme cowboyer. Bildet ble tatt en sommer de passet ei ku oppe på Brokeback Mountain.

cowboys er noen skikkelige flyttsamer, som forflytter seg med elgen, kyrne og kaninene de gjeter. etter en lang hard arbeidsdag tar cowboyene kvelden. da er det sosialt samvær utenfor (OG innenfor...) teltet, med brunsprit, trekkspell musikk og rødfis som gjelder.

folk fikk ett nytt syn på den igjennomsnittlige cowboy etter 2005 hitfilmen, Brokeback Mountain (forøvrig basert på virkelige hendelser). og folk innså en gang for alle at det å være cowboy ikke var så maskulint allikevel.

Cowboys er idag utryddningstruede, mye pågrunn av indianernes hyppige jakt og nedslakting på slutten av 80 tallet, i forbinnelse med at skinnfellen og pizzakniven var verdt mye på det Guatemalske handlemarkedet.

idag har de fleste som skryter på seg å ha sett en cowboy, sett en i dyrehagen, eller eventuelt det avskjærte hodet dens på veggen til hytta til sjefen.

de fleste cowboys i fangenskap idag, og er resultat av år med selektiv innavl, for å få fram flottest mulig farger, og størst mulig cowboy hatter. De virkelige cowboyene idag, må man i historiebøkene for å finne.