Dachser

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Dachs)
Hopp til: navigasjon, søk

Dachser er strømlinjeformede pølsedyr med generell dårlig mental helse, som fører til relativt hyppige glefseutbrudd. Dette kan ofte mistolkes som fiendtlighet fra dyret, men dette er altså relativt feil.


Kroppsbygning[rediger]

Vanlige misforståelser om opprinnelsen til dachsens lange kroppsfasong er blant annet at de har svelget en pipeovn, eller har spist alt for mye pølser ("av ordtaket du blir hva du spiser"). Dette avkreftes. Dens lange og sleipe form kommer av den generelle, problematiske fødselen som oppstår når en fødende valps ører henger fast, og moren må dra valpen ut med tennene.


Allmenne tolkinger av dachsens tanker og ønsker er avgjørende for dens levetid. Her er en liten oversikt over en dachs' tanker rundt hverdagslige ting og handlinger.


1. - Jeg vil egentlig ikke kose med deg, men den pølsen ser jævlig god ut.

2. - Nei, jeg vil ikke bli løftet, og ja, det var et morderisk blikk jeg sendte deg. Og ja, du burde være redd akkurat nå, for jeg biter noe sinnsykt.

3. - Jeg er ikke komplett inkompetent, jeg er bare lat. Løft meg opp i sofaen!


Retningslinjer for hvordan å løfte en dachs[rediger]

- Ta godt tak mellom de utstikkende frambena med høyre hånd, bruk tuppen av tåen til å gi et dytt/vipp bak (her er det viktig å ikke sparke hardt, uansett hvor sterkt du hater dyret), hold en relativt stor pølsebit ansvarlig langt fra nesen til dachsen i en loddrett vinkel og smil vennlig til folkene som står rundt deg og ser dumt på deg. En forenkling av denne prosedyren kan være å kaste en pølsebit på det påtenkte destinasjonsstedet, men dette vil ikke ha noen effektiv virkning dersom din dachs' latskapsnivå er gjennomsnittlig.


Forholdsregler[rediger]

Dersom du har planlagt å skaffe deg en dachs er det visse forholdsregler du bør ta.

- Har du noen yndlingssokker? Kvitt deg med dem. Det er ingen poeng i å legge dem høyt oppi hylla, eller i en låst kommodeskuff. Til tross for dachsens mangel på høyde, intelligens og smidighet, vil den klare å komme seg fram til sokkene dine, og de vil bli henrettet på en relativt effektiv måte.

- Tjener du en fet sum på å bevare din nabos pølselager i kjelleren, må vi desverre meddele at du kan glemme denne ordningen, og alle andre ordninger som har med pølser å gjøre.


Advarsel[rediger]

"Det er når dachser er søtest at de er på sitt farligste."