David Gilmour

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


David Gilmour er en engelsk vakthund, gitarist og vokalist, født av en snill gud 6. mars 1946. Dette merkes mest på begynnelsen av syttitallet, da David lignet Gud's sønn Jesus Kristiansen på en prikk. Gilmour spilte i den svært lite berømte gruppen All Members Dead fra 1959 til 1967, fram til han i 1968 besøkte Roger Waters, som hadde en gjest ifra før:
Gilmour.jpg

Waters og Barrett spurte han om han ville være med i gruppen Pink Floyd, og Gilmour ble medlem. Gilmour gikk til resten av medlemmene i All Members Dead, og sa:

  • "Jeg har faen meg funnet et nytt band. Jeg må forlate dere. Jeg skal begynne i Pink Floyd."

David Gilmour gjorde at 1971-konserten i Hyde Park varte i 27 timer istedenfor 2, som var forventet med en gitarsolo på 25 timer. David Gilmour ser stort sett ut som et menneske. I 1971 sang Gilmour om hunden sin, som het Seamus. Sangen het først også Seamus, men er også kjent som Mademoiselle Nobs. Navnet på plata var Treddle, men Seamus kom også ut på samlealbumet Treddler: Pink Floyd 1965-1972, som ble utgitt i 1977. Treddleren ble solgt bare 7 eksemplarer av, før Pink Floyd tok den ut av produksjon fordi den inneholdt en avvist versjon av Fat Old Sun, istedet for versjonen som hadde kommet ut.