Den Tredje Giggen i Fedrelandet

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
(...)men på Highway steg den helt over 350-tallet.

Den Tredje Giggen, også kalt Hjelmkonserten, skulle forandre Dorske menns omdømme for alltid. Hadde de vært populære før, var de det så til de grader etter denne konserten. Dette nemlig giggen der Dorske Menn gjorde slik at verden måtte revurdere begrepet Hjelm. Giggen innehold hittene: Pamfilius, Fæsk e Livet, Vol.2 Policemanbird, Kjærleik, To Bemsinstasjonar og naturhitten Highway. I den rekkefølgen. Dorske Menn hadde en Hjelm på 268 under Pamfilius. Men på Highway steg den helt over 350-tallet. Dette er ny rekord i Norge.

Hele gigen startet med de kjente trommene til M.G.Exterminator, introen til Pamfilius. Publikum gikk helt amokk. Dette var øyeblikket de hadde ventet på i flere tiår. Ivy Bearslaughter og Greve startet Pamfilius-ropet og publikum ble med. Rommet ble fylt med fantastisk mye Hjelm. Spesielt når Greve begynte på den legendariske Pamfilissoloen.

Fæsk e Livet er neste sang. Dorske Menn gikk rett på sak for å droppe unødvendig snakk. Ivy Bearslaughter sin ralling hadde unaturlig høy Hjelm og ikke minst bass gangen til SuperAndreas som var helt oppe på 276 Hjelm. Etter Fæsk e Livet var publikum varme nok til en real introduksjon av bandet. Ivy Bearslaughter introduserte alle i bandet unntatt seg selv. Det var det for høy Hjelm til, så Greve måtte introdusere han. Deretter gikk det rett til Policemanbird som kom som et sjokk på pulikum, som resulterte i enda høyere Hjelm. Policemanbird ble spilt med så høy Hjelm som den aldri hadde blitt spilt før.

Så gikk det over til Kjærleik, som ble spilt med så bra at vokalene fikk seks stemmer hver selv om det var bare Greve og Ivy Bearslaughter som sang. På soloen til Greve ble det 307 Hjelm noe som fikk publikum til å frykte for sitt eget liv, men det gikk bra. De var i hendene på Dorske Menn. Etter en kort intro som fikk alle unntatt lydmannen til å le, bar det over til To Bemsinstasjonar. Dorske Menn hadde alt nå satt Norgesrekorden i Hjelm så det var ingen tvil om at dette var den beste konserten i Norge siden forrige Dorske Menn-konsert. Etter To Bemsinstasjonar sank Hjelmen i salen, men plutselig steg den fra 315 til 346 Hj! Det var ingen tvil! Dorske Menn hadde begynt på sin siste schlager. Nemlig Highway. Med så mye Hjelm i rommet, som bare steg og steg, kunne alle som var der si med hånden på hjertet at dette var deres livs opplevelse. Soloen til Greve ga rævfrysninger til alle, fra første til bakerste rad. Etter Highway dro Dorske Menn sporløst fra scenen. Ingen la merke til at giggen var ferdig før Hjelmen sank. Det sies at det er fortsatt fans fra Dorske Menn er Best som venter på ny konsert med Dorske Menn i salen ennå, og holder Hjelmen oppe. Dette var sannelig deres beste øyeblikk.