Doctor Who

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Large sauce kjottkake.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger å forbedres Stop hand.png
Denne artikkelen trenger mer saus. Det trengs alltid mer saus.
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Mickey Smith: "What's a horse doing on a spaceship?"

The Doctor (10): "Mickey, what's pre-Revolutionary France doing on a spaceship? Get a little perspective!" kian er kul

The Doctor (10): Multi-grade Anti-Oil! "If it moves, it doesn't."


Doctor Who er en science fiction-serie om 12 gærninger som har hver sin tur å reise i en blå politiboks igjennom tid og rom. De har såkalte companions med seg til hjelp for å bekjempe farlige romvesener og bare ha det gøy. Dessverre, hver gang de skal ha det gøy, ender de opp med å skape et nytt problem eller forårsake verdens undergang. Fra november 1963 og til november 2013 har serien 50-års-jubileum. De 12 gærningene har blitt spilt av 12 forskjellige skuespillerne de siste 50 årene, og alle 12 er hovedsaklig samme mann, men han forandrer seg av og til, en prosess som kalles regenerering.

Note: Doktoren heter IKKE Doctor Who, det er bare et spørsmål som aldri må besvares. Han kalles enten The Doctor, eller Doctor, ALDRI DOCTOR WHO.

Til dags dato har denne tidsreisende, som kaller seg "The Doctor", blitt spilt av disse skuespillerne:

1. William Hartnell (1963-1966) 2. Patrick Troughton (1966-1969) 3. Jon Pertwee (1970-1974) 4. Tom Baker (1974-1981) 5. Peter Davison (1981-1984) 6. Colin Baker (1984-1986) 7. Sylvester McCoy (1986-1987, 1996) 8. Paul McGann (1996) War Doctor '"John Hurt"(2013) 9. Christopher Eccleston (2005) 10. David Tennant (2006-2009) 11. Matt Smith (2010-2013) 12. Peter Capaldi, som har sin første episode den 25. desember i år, altså (2013-)

Denne boksen som denne mannen reiser med kalles TARDIS, som betyr Time And Relative Dimension(s) In Space. Doktorens verste fiende kalles dalek, og de er onde blikkbokser som er mye skumlere enn de virker som.

Om du skal presentere Doctor Who for en venn, er David Tennant's "The Girl in the Fireplace" en bra episode å bynne med, for alle liker den ved første øyekast. Ellers er alle førstegangsseere sannsynligvis bedømmende, så start med denne. Doctor Who kan medføre store mengder med gråt, så husk lommetørklær, spesielt under episodene "Doomsday", "The End of Time pt. 1 og 2" og "The Angels Take Manhattan".Biografi:
Det er lite å si om Doktoren da han var barn. Det sies at han ikke levde før han giftet seg i en alder av 14. Da han og konen begynte å bli lei privatlivet bestemte de seg for å prøve seg på et rollespill, der han skulle leke doktor. Og sånn var det han fikk navnet sitt. (egentlig ikke)
En dag i 1863 befant han seg på Alaska,der han gikk inn i en samtale med en nisse og Pinocchio. Ved et uhell fikk Pinocchio sagt at nesa hans skulle vokse, og paradokset gjorde at han ble til TARDISen. På innsiden kan man se at nesa hans fortsatt blir større og mindre når den blir startet.

Opprinnelse:
Doktoren er en tidsherre, og i en lengre periode var tidsherrer (og fruer) i krig mot roboter som ble kalt Dalek. Doktoren klarte å stoppe krigen mellom disse to rasene, og som belønning fikk han en (i utgangspunktet) permanent ferie på jorden.
En tidsherre popper opp fra bekkene som vil oppstå i mars i år 3064, og av instinkt hopper de så høyt de kan i håp om å treffe et orm-hull som kan sende dem til deres hjemplanet: Pluto. Når de har hoppet nøyaktig 10 og en kvart ganger, vil et romskip komme og heller ta dem med til Gallifrey, hvor de blir trent opp til å fekte med soniske skrutrekkere. Soniske skrutrekkere et et kraftig skytevåpen som kan sprenge et lite hull i en prius.
En tidsherre eldes mye raskere enn vanlige mennesker; den eneste forskjellen er at istedet for å si "YOLO" er slagordet deres "YOLTT" (You only live 13 times). Ofte når de blir gjenfødt, får de hvite klær og en helt ny sonisk skrutrekker(ikke alltid). Et eksempel på dette fenomenet er Gandalf.

Religion:
Doktoren følger en bestemt retning av baptismen som oppsto da en engel begynte å gråte, og derfor ble til en statue. Andre engler syntes den var så fin, så de begynte å gråte med den. De gråtende englene (også kjent under navnet "weeping angels" er et tegn for håp og glede i denne religionen, og om noen møter dem, er det tradisjon å lukke øynene og vente på en myk klem.