Dokka

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Dokka har flere kjøpesentre, og alle har en kafé eller lignende, tydeligvis kun for den eldre generasjon. Gjennom tettstedet renner elven Dokka, som har gitt navn til tettstedet. Fantasifullt. Dokka har også flere severdigheter, som et fantastisk eldrehjem (kjent som museum et for besøkende) som er sentrum for mang et leserbrev i lokalavisen. Andre severdigheter er ungdomsklubben hvor det florerer av lovende individer i generasjon X, som tilføyer informasjon ved hjelp av moped-eksos, ekstreme mengder snus som gjerne klistres på vegger og vinduer og gjennomsnittlig regnet 5,3 dl parfyme per individ.

Dokka har også en jernbane som passerer, hvor det går tog en gang i året, men turen er ikke lett siden kvaliteten på banen ikke er i topp stand. Dokka har også et stort og nyoppusset bibliotek, hvor det aldri har blitt sett en sjel spasere inn, unntatt de ansatte og fattige som ELSKER å stjele bøker. Det er slik Dokka har klart å ikke bruke så mye penger på bøker at alt det burde bli brukt penger på er glemt! For eksempel; svømmebassenget vårt. Ja, ok det er ganske nytt, men når vi er så moderne og alikevel bare setter inn et par steder å hoppe fra, da begynner faktisk folk å lure når de kommer dit. Ellers har Dokka et fantastisk miljø og er et fantastisk sted for alle som ønsker å enten delta på dansefestival, elgfestival, bygdedager, drikking av mange versjoner av diverse alkoholholdige drikker, overnatte på campingen eller bli satt i kø i sentrum grunnet uhorvelige mengder rånere.


Her ser vi de siste bilene som er ankommet Dokka og de ble mottatt med stor entusiamse av lokalbefolkningen!

Volvo Dokka.jpg

Geografi[rediger]

Dokka ligger nede i bunnen av en dal (Også kalt Sør-Torpa), og er derfor Norges svar på navle. Og en slik ting kan også bli kalt ett hull, så Konklusjonen er at Dokka er et hull eller "HØL" på morsmålet. Ellers er Dokka omringet av andre utrygge steder kalt Dæhli, Thommlebygda, Torpa, Etnedal,Hov og Valdres. Du kan finne Dokka ved på toppen av Randsfjorden på alle gamledagse kart. Pågrunn av lite interesse og fare for spionasje, er ikke Dokka på Google Earth hvor du kan finne utallige andre tettsteder. Men til informasjon: På Google Earth er bildet av Dokka dekket av røyk. Mange tror dette er skyer, men siden Dokka har et så fint gamlehjem, kommer det også sivende ganske mye røyk fra Dokka.

Dokka, Hovedstaden i Nordre Land[rediger]

Tro det eller ei, men Dokka er en Hovedstad. Til å Være Norges første landsby ( som Macgyver grunnla nå nylig i 2009) gjør Dokka det bra som stormakt i nærområdet med egene Kinesiske og Italienske resturanter som forer hele landsbyen og andre inntrengere som kommer vandrenes fra Torpa, Dæhli og Thommlebygda. Det kan også sies at Macgyver leder deler av denne Landsbyen. Dette kan du se på alle de fine forsøkene på å lage den perfekte rånerbilen. Mange forsøk på å feste sammen bilen med teip er forsøkt og det med å lage spoilere av gaffateip. Du vet, funker det ikke med Gaffa, funker det med mer gaffa! Desverre for alle rånerene frem til i 2008, vant Macgyver alltid den årlige "Lag en rånerbil av gaffateip konkurransen" helt til han ble tatt for juks fordi han brukte en binders i hvær bil.

Siden Macgyver ble utvist fra "Lag en rånerbil av gaffateip konkurransen", ville han starte noe nytt. så derfor driver Dokka også med Balrog oppdrett nede i kjelleren på sentrumsbygg sånn i tilfelle Frodo og Gandalv skal komme med ringen for å slippe den oppi Thommlebygda. Og det er noe Dokkafolk ikke vil, fordi du vet aldri hva en Thommling kommer til å gjøre med slik makt! Den snilleste av Balrogene heter forresten Edin sånn hvis du har lyst til å ta deg en kikk. Det var også han de brukte til å spille inn filmen Ringenes finger.

Dokka har alt en stormakt trenger. Her er noen av severdighetene de kan tilby:

  • Rådhus - Der det blir bestemt når alle dagene med fyll foregår.
  • Elgelokking
  • Tauspising
  • Snusespisekonkurranse (Kun for mindreårige)
  • Råning
  • Og ellers det du selv føler for.
  • Macgyver-statue
  • Balrogklapping
  • Lag en rånerbil av gaffateip konkurranse
  • Elgesegfestivalen

Det finnes også en gruppe barn som allerede i 2.klasse begynnte å bruke merkeklær. Disse barna går går ofte i store DC bukser og fargerike luer. Det er også veldig populært å prøve snus og røyk i tidlig alder. Dette helst på barneskolen. På ungdomskolen føler alle seg mere frie men likevell går folk rundt i merkeklær mere enn noen andre steder i Norge ( inkludert Oslo ). Det finnes også en kjøpesentere hvor ungdommen pleier å henge på kveldstid. Dette fører ofte til at det blir en ny scene som kunne vært med i Fritt Vilt.

Ja, detti er grommt ;)

Kultur[rediger]

Kanskje ikke så verdenskjent som Gjøvik Bybrass, men det er verdt gull blandt lokalbefolkningen. Dokka har korps som spiller i de laveste divisjonene du kan tenke deg, en kulturskole som avler opp de verste musikere, de verste kunstnere og ikke minst alle danserene som det kryr av på Dokka! Dansingen er det i overkant av. Slik ble det etter at Macyver begynte med å danse foran balrogene sine, og slik ble dette populært. I alle de rolige helgene på Dokka arrangeres det danseforestillinger som hele slekten til de som danser kommer på. Det vil si at av de ca. 500 danserene (1/6 av befolkningen) har de med seg 8 personer hver i snitt, men det går det ikke opp i folketallet på tettstedet. Grunnen til det er at de også presterer å se på seg selv under forestillingene. De har også samme problem da danserene blir bedt om å danse på åpninger av noe, da stiller de opp med hele gruppa og det ender som oftest med at de ser på hverandres dans helt til det sisste nummeret der de slenger på alle danserene på scenen samtidig. Og Uups, ingen andre tilskuere en de som åpnet den nye butikken og Macgyver... I tilegg er elgefestivalen fått seg et nytt navn, nettop elgesegfestivalen hvor en rekke ungdommer drikker seg dritings og koser seg på høyballer. Andre benytter også denne festivalen til å skjekke opp nye damer som ser ut som rene barbiedukker som ikke hører til på Dokka.