Dovre

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Dovre er eit stort sted med 2 kyr, 12,5 fyllesjuke duer og 22 narkomane innbygjarar. Dovre er vel mest kjend for å ha eit ukjent tal av hoggelg, samt eit ukjent tal anonyme alkoholikarar

Geografi

Dovre er kjent for sine bortgjemte og bortskjemte moskusar, brannfarlege hus og hytter samt omringet av nedbrent skog og oppetne hoggelger. I 1496 vart Dovre bortgjemt under havet av den mektige havguden: Neptun. Dovre vart funnen att og dregen opp av havet på land av ei gruppe scaniatrailere som Marco Polo hadde med seg når han oppdaga Kina. Dovre ligg nord for millionbyen Otta og sør for "den Forbutte byen": Dombås, som ligg sør for indierstammen kalla Lesja.

Lover

I Dovre er det ikkje mange reglar, men det er påbudt og ha utstyr til å lage HB. Det er òg ein STRENG regel mot å produsere våpen! Det skal gjerast minst 3,5 gonger i veka!

Historie

Dovre oppstod for lenge,lenge,lenge,lenge sidan av ein mann som ingen hugsar namnet på... Dovre er vorte mest kjend for å vere nabodelstat av Lesja, som har en stor indianerstamme.

Språk

I Dovre snakker de et avansert språk som ingen forstår. Språkforskere har også problemer med å oversette dovring. Eksempel: E sku hænnta kjærringe mi uppi bersgrende ette middan = Jeg skulle helt kona mi oppi toalettet etter midnatt

Eneste folkerasen på jorden som forstår dovring er Kanadiske Romperistende Finlendere (best kjent som KrF).

Styresett

Lederen i Dovre er den eldre, senile vaktmesteren i barnehagen. Han heter Knut og er veldig glad i sukkertøy. Han bor sammen med sin kone, Gunnar i en hytte oppe på fjellet. Når Knut er på ferie er det den berømte Frich-mafian som styrer, mange innbyggere liker ikke det.

Kjendiser

Vi har også mange lokale kjendiser, som f. eks. Trude som var miss Lofoten i 1963 og John som har Dovre-rekord i flest sau og i tilleg "kassedamene på [COOP|coop]]" Harald Hårfarge, Pic lazzo(han frigjorde Dovre frå læsjingene), Leonerdo da Viski og selvsakt Are Fot.

Og vi har faktisk hørt om Britney Spears

Filmen "Deliverance" kjent som "Piknikk med Døden" ble innspilt på Dovre! Dovre ble valgt på grunn av en stor annsamling tannløse barn med banjo observert i den sørlige delen av kommunen(Dovreskogen)

Økonomi

Dovre lever av å dyrke kuer og avle løkringer. Kuene mates til løkringene så de kan bli ordentlig modne. Dovre importerer varer fra blant annet Kina og Sverige.

Ungdom

Ungdommen i Dovre er noe av den råeste ungdommen i hele Norge, hver søndag klokka 3 er det slåsskamp på lekeplassen. Ungdommen i Dovre driver også med mye regelbrudd som f.eks. å tråkke på gress som det står at de ikke skal tråkke på og legger snø i veien som bilene ikke kan kjøre forbi. Og de driver også å laster ned mange sanger (det er imidlertid strengt forbudt)

Ting å gjøre på Dovre

- Henge på coopen. - Gjørmefotball på Slåvik. - Sitta på'n raue benken uttafor kyrkja. (Satans hus) - Prate um KM -> Komune Mafian. - Leite ette en tullot turist som ha gått se vill på jakt ette hoggelg. - Updatere bokje, (lokal ord for Facebook) - Sjå på lækre ky som går forbi. - Eta Norges najonalrett, pysje i brød og vaffle. - Råne mæ traktor.

Hele Historien

I 7 år før kristus til 1800 etter kristus levde Dovre under Lesja, med Lesjas styrmann og statsoverhode; Indianerhøvdingen Hubh-Ah Bubha. Hubh-Ah gjorde krav på Dovre fordi Sel kommune (som ligger sør for Dovre) heller ville ha Heidal, men det ville også Lesja så det ble en hard strid mellom Sel og Lesja. Hubh-Ah's kone Eks-Trah, hadde blitt kidnappet av Sel's president Stim Orol. Lesja sendte Dovre's soldater til en lang og hard snøballkamp som vart i 7 år. År 0: Det åre blet Jesus født, som nettop førte til at han stoppet krigen. Eks-Trah ble reddet av den nogså modige cowboyen fra Dovre Kjell Ove Rudi og banden hans, CC cowboys. I 1800 kom en mystisk cowboy til Dovre som hette for Pic Lazzo. Pic Lazzo frigjorde Dovre fra Lesja og deretter grunnla han Jetta kro og kafeteria.

Kjennetegn på en Dovring

Dovringer er kjent for å vere grådige. Barn i Dovre blir oppdratt til å hate lesjinger, selværer, sosser og sjakkspillere. Dovringer har en spesiell klesstil som består av fargesprakende pologenser med lang hals, silketights og alpelue (nesten som franskmenn for å være korrekt). Dovringer har ofte langt, rødt hår med et fiffig bukkesjegg. Dette gjelder også menn. Dovringer er også kjent for sin gode selvironi, noe som framstår i sangen "Dovresangen."

Skotte.gif

Godt eksempel på en dovring.