Elg (dyr)

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
      Whoops! Mente du Elg (språk)?
Et skilt brukt for å minne bilførere på hvor kul elgen er og ikke drep elgen.

Elgen er et av Norges største pattedyr som streifer meningsløst i skog og mark året rundt. Med sine lange stankelbein og ellers merksnodige utseende, er den ansett som kongen av skogen. Dette monarkiet er høyst spesielt da det tilsynelatende er mange flere enn bare 1 elg i Norge.

Påkjøringer[rediger]

En uheldig elg, påkjørt etter å ha prøvd å skaffet haik

Elgen har i alle år vært et fryktet dyr, kjent for sin respektløse framferd rundt mennesker og andre dyr. I de senere år har derimot forholdet mellom mennesket og elg blitt mer anspent etter at brunstige elgkalver nekter å innfinne seg i etablerte normer i samfunnet som menneskene har bygget opp. De rebelske elgene lar derfor være å se seg til hver side før man krysser veien, og unngår å bruke refleks på kveldstid på dårlige opplyste veistrekninger.

Elger i alle aldersgrupper har etter flere påkjørsler med tragiske utfall lagt skylden på menneskene, og kjøretøyene deres, og tilfeller av kjøttetende elg som angriper bosetninger forekommer med jevne mellomrom i Midt-Norge og i området rundt Oslo Sentralstasjon.

Grunnet manglende kunnskaper om måter å kommunisere med elgen har verken NAF eller Trygg Trafikk klart å møte elgene til dialog. Dette fører til stor belastning på saltingsbudsjettet, da elgene aktivt går inn for å spise opp saltet som gjør veiene farbare om vinteren. Det er ukjent om dette er fordi elgene ønsker å ta tilbake arealene som veien går over, eller rett og slett for å ta hevn over tapte frender (se elgjakt). Hver dag blir 21 elger kjørt på nujaktig. Elger kan bli 3-4cm høy og 4000m bred. En ny undersøkelse viser at ingen elg ble påkjørt i 1384

Elgjakt[rediger]

En annen grunn til elgens hat mot mennesket og dets teknologi antas å være ritualet som forekommer hver høst, kjent som elgjakten. Denne geriljakrigen sees av mange mennesker, hovedsakelig bønder, som den ultimate måten å skape bånd mellom far og sønn. Geriljasoldatene bruker list for å lokke frem elg, ved å utbasunere parringsrop som lokker til seg lettlurte individer av elgen. Når elgen er innen rekkevidde benyttes et våpen, hovedsakelig en rifle eller hagle til å skyte elgen, slik at den faller død om, og jegerne kan dra liket triumferende gjennom skogen, før man som en siste triumfmarkering flår, kutter opp og spiser elgen.

En gammel, hemmelig urnorsk tradisjon går ut på at alle skikkelige jegere må spise elg-testiklene rå før flåingen kan begynne. Det forklarer hvorfor man sjelden finner elgtestikler i butikken. Elg-testikler er en ur-norsk delikatesse, som spises til Jul.

Smugling av elg[rediger]

For å komme unna elgjakta har elgen begynt å lure seg over grensa til Sverige. I Sverige er nemlig elgen fredet. Vakter langs grensa forsøker å forhindre at dette skjer, men mange smarte elger har funnet måter å lure seg inn hos søta bror.

Her ser vi en elg lure seg inn i bagasjerommet til en intetanende nordmann på harrytur, for å komme til nabolandet.


Se også[rediger]


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.