Emil Hegle Svendsen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Emil Hegle Svendsen satte opp sitt eget treningsprogram før V-cup for noen år siden.
Emil Helge Svendsen gadd bare ikke å trene før OL for noen år siden.
Svendsen og Petter Northug vurderte å flytte sammen, men hadde ikke nok skapplass.
Når det er varmt i været, pleier Svendsen å trene i bar overkropp. Til stor glede for kvinnelige fans og Petter Northug.

Emil Hegle Svendsen (også: Emil Helge Svendsen, Svendsen eller bare EH) er en norsk skigåer, medaljevinner og generelt sett flinkis. Han har flere ganger vært offer for tamme sammenlikninger i diverse taler i Stortinget, sammen med sine skiskytterkamerater, og i de høyere kretser er han kanskje mest kjent som ansiktet på Akershus Festnings jubileumschampagneflasker fra 1999.

Privatliv[rediger]

Som de fleste vellykkede nordmenn - vi nevner i fleng: Trond Giske, Petter Northug og Thor Hushovd - er også Hegle Svendsen født og oppvokst i Trondheim. Her ble han oppfostret på karsk og elgkjøtt av sin far, en vellykket bankmann og hjemmebrentprodusent. Moren bodde hjemme, men deltok ikke i oppfostringen. Allerede i tidlig alder begynte Helge Svendsen å gå på ski. Det sies at han ikke bare ble født med ski på bena, men også luftgevær på ryggen. Dette kan være årsaken til at hans mor ikke deltok i barnets oppdragelse. Helge Svendsen har fjorten brødre og søstre som alle fortsatt bor hjemme.

Da Hegle Svendsen var 13 år dro han til Amerika for å søke lykken. Han kom raskt tilbake igjen, men ingen vet om det var fordi han fant lykken eller fordi han ga opp å lete. Fem år seinere fikk han vitnemål for videregående skole, der det øverst sto med store bokstaver at han var en eksemplarisk elev.

I dag er Hegle Svendsen bosatt på Lillehammer og lever med et harem av kvinnelige beundrere som villig tilfredsstiller hvert hans behov. De er også flinke med smørbrød. I 2008 vurderte han å flytte sammen med sin gode venn og kompis Petter Northug, men de kom fram til at det ikke fantes nok skapplass i Svendsens leilighet til at de begge kunne bo der.

Skigåing[rediger]

Født med ski på bena som han var gikk Hegle Svendsen sin første skitur da han var noen få timer gammel; turen gikk fra fødestuen til hytta hvor han og faren ferierte. Allerede da kunne faren se at sønnen ville bli en stor idrettsstjerne.

Hans proffdebut skjedde som niåring da han under de Olympiske Lekene på Lillehammer forvillet seg ut i skiskytterløypa under sin daglige jakttur (han storjaktet ulv på denne tiden, en av grunnene til at Senterpartiet i dag har stor motvilje for å anerkjenne skiskyting som en ordentlig sport). Han gikk i mål som første-, andre- og tredjemann og ble neddynget av medaljer.

Etter dette fikk han fast plass på landslaget, der han til stadighet kommer og overrasker alle med sine treffende vitser om trener Löfgrens smøreteknikk. Svendsen er for øvrig det eneste landslagsmedlemmet som ikke trener på jevn basis, men som heller tar seg en rundtur i skauen når beina begynner å klø.

Meritter[rediger]

Statens Arkivvesen har satt av hele fire arkivskuffer til dokumentasjon av Svendsens bedrifter. I norsk sammenheng er han bare slått av Ole Einar Bjørndalen, som vi alle vet ikke er menneskelig. Helge Svendsen har to OL-gull og ett sølv; fem gull, tre sølv og ett bronse fra forskjellige verdensmesterskap og dessuten fire gull, ett sølv og to bronse fra juniormesterskap. Svendsen har av denne grunn vurdert å bygge navn til Emil Helge McDuck, men fant ut at det ville føre til problemer med beskatning av gullmedaljene. Svendsen har dessuten vunnet verdenscupen 24 ganger.