Europa

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Gå til: navigasjon, søk

«Alle menneskene på denne jord stammer fra Europa»

- Jonas Lie om Europa

«Jeg har vel alltid hatt problemer med å skrive Europa... jeg skrev alltid aurop...»

- George W. Bush om Europa

«Mitt land!»

- Adolf Hitler om Europa

«Nei det landet skal jeg aldri til»

- Mann på gata om Europa

«When shall we three meet again?
In peaceful storm or napalmrain?»

- Shakespeare om Europa


Europa er en geografisk begrep som har blitt oppfunnet av tyskerne. Det betegner en sone hvor det bor inbyggere av mange forskjellige stater, som har mange forskjellige språk og som har bare en egenskap til felles: de vil alle sammen gjelder som en egen stat og i all fall ikke tilhører til denne Europa!

Europa uten grenslinier, et paradis fra mesterhånd - fredful og morsomt: nederst en morsom liten støvel med pompong; over den en stor morsomt grønn areal, mange tusen ytterliggående morsome øyer - et eller annet sted ligger det Andorra! Bare de viktige grenslinier mangler. Ingen peiling hvorfor de mangler - noen har antageligvis glemt å fotografere dem også!


Innhold

[rediger] Historien av Europa

Utsikten til Europa fra Norge.

Europas historie er lang og ustabil som været. Europa har opplevd alt mulig: krig og fred. Kjærlighet og hat. Rikdom og fattigdom. Sykdomer og den taktiske fotballen. Mange vise mennesker har allerede skrevet mange vise bøker om Europas historie. De har mange forskjellige teorier om kontinentens historie og teoriene i bøkerne har bare to ting til felles: det første er befolkningens vilje til å fremheve sitt eget lands selvstendighet og det andre er politikernes utrettelige vilje til å forene nasjonene.
Julius Caesar, Karl den Store, Otto II., Napoléon, Adolf Hitler, Angela Merkel - listen av statsmenn som har prøvd å forene Europa er lang. Og alltid har forsøkene strandet på befolkningen. Ikke noen av nabofolk kunne noen gang forstille seg å være sammen med tyskerne i det samme landet, en forent Europa. Tenk deg også hvorfor det heter Europa eller hvorfor det uttales Au rompa


Jan Banan fant Europa i 2001 med 2 kløner dem seilte fra New York og skulle seile til Chicago for å dra på harrytur dem trodde dem hadde kommet til Chicago men dem var i London der var det fremmede te-folk og Fish and chips-kokker Dem tokk med seg 8 te-folk og 9 Fish and chips kokker tilbake til New York og der mishandlet dem Tefolket og Fish and chips kokkene med å spille basketball og Spise burger i stedet for Fish and chips og endte opp som Noen overvektige Europeere.

[rediger] Statene i Europa

Kart over dagens Europa, legg merke til at Sardinia mangler, grunnet Italias myslykkede plan med å sprenge Spania i lufte.

[rediger] Middeleuropa

Middeleuropa ligger midt i Europa. Selvfølgelig.

[rediger] Tyskland

1945: den tyske generalen Keitel avslutter 20. århundres andere forsøk å forene Europa.

Landet av Derrick'n er den mesthatete land i det hele Europa. Tyskerne er de beste i ingenting, men de tror at de er. Og de forteller dette det hele tiden! Spesielt den tyske måte å spille fotball er velhatet. Hver gang 90 minutter kjedsomhet - kronet av et mål i ekstra tid. Den berømde engelske filosofen Gary Lineker formulert dette slik: "Fotball er når 22 menn springer etter ballen og til slutt vinner tyskerne!".
Når tyskerne ferierer spre de skrekk og avsmak. Dritings ligger store ølmager ved middelhavets strender og hører på kortbølge tyske radiosender med traffikmeldinger hjemmefra. Uansett at tyskerne liker autobahnene uten fartsgrenser, står tyskerne halvparten av livet i bilkøer. Den gjennomsnittlige tysker er født i en bilkø, arbeider i bilen og dør i bilkø.
Men Tyslandet har også noen spennende aspekter: f. eks. oppfinderne. Når nordmenn oppfand ostehøvlen sa tyskerne seg, det kan vi også. Men de klarte det ikke å oppfinde ostehøvlen igjen og dafor oppfand de bilen, romfarten og arbeider- og bondestatene.

[rediger] Frankrike

Frankrike er den bestandige uvenn av Tyskland og Europa. Med århundrevis av kringleri og krangleri er franskmenn den naturlige motvekten av Europas feite koloss. I landet selv konsentrerer alt seg på hovedstaden - Paris - byen av kjærlighet og impresjonistene. Det er mange tårn i Frankrike, og av og til lurer man faktisk på om de bor i tårn der alle sammen. Man skal dog ikke kjimse av Franskmenn, som for øvrig har en veldig artig swhung på snakketøyet sitt (språket)

[rediger] Storbritannia

Storbritannia må ikke forveksles med båten Britannia, da denne har sunket og finnes ikke mere. I Storbritania finner man mange rare folk, og mange kjente folk kommer faktisk fra Storbritannia. Storbritannia ( copy+paste, jekla langt ord å skrive) har en historie som er rik på plyndring, mord, dreping, trening, musikk og film. For å oppsømmere, det er ganske flott å bo der, i forhold til foreksempel Liechtenstein.

[rediger] BeNeLux

[rediger] Belgia

sjokolade?... SJOKOLADE!!!!!

[rediger] Nederland
[rediger] Luxemburg

I 1985 bestemte de tre landene Belgia, Luxemburg og Nederland (må ikke forveksles med Holland) seg for å slå sine pjalter sammen og danne en forkortelse. Siden landene var så små at de knapt er synlige på europartet, ønsket de å opptre i samlet flokk for å bli mer synlige. Resultatet har ikke latt vente på seg: BeNeLux-landene vant finalen i Grand Prix tre år på rad (1991, 1992 og 1997) og fotball-em i 2005.

Presidenten i BeNeLux-landene er Wictor Helgenmann, med belgisk mor, luxemburgsk far og nederlandsk hund.

[rediger] Sørvesteuropa

[rediger] Den vilde Østen

Litauen. Uttales [litt av 'en]. Kalt av andre The Republic of Kaunas Zalgiris. Geografi. Litauen ligger nord over polakker (rett nord over dem) og er kalt "Vest Europa" av det gedigne Russer landet.


Latvia. Uttales [laat via?]. Latvia.jpg Geografi. Latvia ligger tett innad gedigne Russer landet, diktater stat Belorus', Kongeriket Estland, nesten fri Litauen og andre land som de grenser via sjøen.


Estland

[rediger] Sørøsteuropa

Sørøsteuropa er den delen av europa som ligger østenfor sol og vestenfor måne.

[rediger] Skandinavia

-Skandinavia er den delen av Europa hvor de smarte folkene kommer fra. Her driver man med djeveldyrking og drivhus. Norge, Sverige, Danmark, Finland og Sveits er blandt de mest kjente landene innenfor den respektive gruppen, og veldig mange av innbyggerene i denne delen av verden, går med vikinghjelm med horn.

[rediger] Øvrige Stater

Øvrige stater som Massachusseets, Los Angeles og Texas finner du her. Og de statene er oftest de statene folk glemmer ved stortingsvalg i Europarådet. Statene er også svært forskjellig fra resten av Europa, da det kun bor Dverger ( Småfolk) der. Ordet "stige" kommer fra disse øvrige statene, og den mest kjente skuespilleren Jom Tones, kommer fra disse øvrige statene.

[rediger] Fjellstater

[rediger] Østerrike

Østerriket er landet som har flest østers per innbygger. Landet grenser også til Østersjøen, og mennene i landet er kjent for sin harde potens.

[rediger] Sveits

Sveits er landet hvor alle ur og hull kommer fra. Det er ikke like lett å kartlegge hva som kom først, hullene eller urene.

[rediger] Ungarn

Ungarn er det landet som alltid får to poeng fra Tyskland i Melodi Grand Prix, dette fordi Tyskland har dårlig samvittighet siden de alltid vinner med flere poeng. Navnet Ungarn kommer fra da det var en gammel kjerring som satt å strikket. Og så fikk hun noe nytt garn, og det var garn fra en ung sau. Og da brøt hun ut: Ungarn.

[rediger] Øvrige Stater

Det Finnes svært mange øvrige stater i Europa. Det er mange som ennå ikke forstår ordet øvrig i denne sammenheng, men det består av både store og små stater, og kjente og minde ukjente stater.

[rediger] Island

Island sier seg selv, da har man kommet så langt opp på kloden at det er så kaldt at det er is der. Derav navnet Island. Kansje det landet i verden som er kaldest, og hvor innbyggerene er svært glad i is og pølser.

[rediger] Irland

Irland er et land, hvor innbyggerene får sin strøm fra store batterier. Strømmen lages i store generatorer, og blir videresendt til batterier for lagring og distrubusjon. En gang var det et strømbrudd som varte i en måned, slik at polene på batteriet begynte å "irre". Prosessen varte så lenge at hele landet ble dekket i "irr". Og dermed fikk landet navnet: Irland.

[rediger] Albanania

Albania er et sånt land som ingen egentlig har hørt om, eller vet noe om. Men nasjonalretten til Albania, er stekte kongereker i hvit saus.

[rediger] Israel

Israel er et land som alltid får dårlig med poeng i melodi grand prix. Det er fordi de synes ikke det er noe poeng.

[rediger] Lillestater

Det finnes også det vi kaller lillestater i Europa. Det er delt inn i flere kategorier etter hvor lille de er .

[rediger] Abkhasia

Dette er egentlig ikke et land, men en trylleformel som Magica Von Tryll pleier å si til Skrue for å stjele lykketiøringen. Desverre er det ikke alltid det fungerer.

[rediger] Malta

Malta er heller ikke et land, men et uttrykk man bruker når man brygger øl. Har du malta? Ja, da har eg.

[rediger] Vatikan

Vatikanstaten er en plass hvor paven har hytten sin.

[rediger] Monaco

Monaco er ikke et land det heller, men en sjokolade med smak av trøffel. Laget av minde Sjokolade, med lisens fra Faberche.

[rediger] Andorra

Andorra er et land som rimer på gomorra! Derfor er det svært mange i dette landet som egentlig immigrerte hertil ved en feil. Da de bestillte billetter i flyluken, startet de med å si Gomorra! Og fikk feil bilett, og havnet i Andorra. Også kalt for de naknes land.

[rediger] San Marino

San Marino er så lite land, at det nesten ikke går ann. For å lokke turister til San Marino, har landet utpekt nasjonalretten til Pasta, og arrangerer årlig konkurranse i pasta-spising. Engelskmannen David Payview, har tidenes rekord, med 10kg pasta spist på en halvtime, og pastaen var i tillegg ikke gjennomkokt. Puh.

[rediger] Liechtenstein

Liechtenstein er landet hvor den utryddede dyrearten Kwow-fuglen kommer fra. Mange fugletitterer reiser ofte til landet, kun for å oppsøke den truede fuglen, for å lære om dens vanskelige levevilkår, og hvordan den kun parer seg en gang i året. En stor begivenhet, både for fastboende og tilreisende.

[rediger] Færøyene

Færøyene er så utrolig verdenskjente fordi innbyggerne(shakespeare og nabo Jensen) klarte å løse den berømte Sweinsteins ligning:(de mente egentlig at han lignet mer på en stein) 2+2=4650394738549,1. Dette fant de ut ved å dra til Mars og spørre julenissen om han hadde en elefant som kunne løse denne merkelig kompliserte ligningen. Dette prosjektet mislyktes, så de spurte bare norsklæreren.

[rediger] Minoritetene

[rediger] Kurdene

[rediger] Baskene

[rediger] Skotsmenn

[rediger] Østerikerne av afrikansk avstemning

[rediger] Europas framtida

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.
eo:Eŭropo (antikva kontinento)
Personlige verktøy
Vis og manipuler namespaces

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Prosjekt
Søsterprosjekter
Praktisk
Del
Verktøy
På andre språk