Fana

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
På Fana bakhage kan du slappe av og snakke om den nye kjelleren.

Fana er hvor alle de keegeste bor. Fana er sammen med Bærum de mest keege stedene i Norge og er et utrolig glamorøst sted. Fana-innbyggerene er ikke som andre innbyggere i Bergen. Typiske trekk for Fana folk er at de er: vakre, rike, pent-talende, keege, kæksete, seff, serr, freshe, veldannet ,lite høffelige og har Mye penger. Fana var fram til 1972 Norges rikeste kommune. Det var dette året da Bergen tvang Fana til å slå seg sammen med kommunen pga at de ville ha mer penger. Fana ligger idyllisk til sør i Bergen, der vi finner kjente og eksklusive stedsnavn som: Paradis, Fanahammeren, Hopsneset, Apeltun, Nordås, Lagunen storsenter, Hordnes, Krokeide, Nordvik og mange fler.

Hva betyr Fana? Fan'a er det første utrykk østlendinger og svenske uttaler når de endelig kommer ut av bagasjerommet på den hvite varebilen og skjønner hvor de er.

Fana Sparebank hjelper med og finne ett skatte paradis som passer for deg.

Fana dialekten[rediger]

Fana dialekten er en flott, glamorøs og dannet dialekt som bare snakkes av flotte Fana folk. Da vanlige bergensere eller også kalt "dødlige bergensere" bruker ord som eeg, meeg, deeg, seeg, ikksje, ha'sjkke, sjøøl, så bruker Fana folk heller ord som jei, mej, dej, sej, ikke, har ikke, sell. Fana dialekten har blitt populær blant undommen i Bergens andre bydeler, men folk fra Fana gjennomskuer deres FALSKE dialekter veldig enkelt. Det er til dags dato ingen som kommer utenifra Fana som har klart å snakke Fana dialekten på en ekte og troverdi måte. Her er noen eksempler på Fana's overlegne gramatikk:

Gjør det.

Have = Hage
Sne = Snø
Hva behager? = hvordan går det?
Arbåndsur = Rolex, Breitling, Ylysse Nardin
Klokke = Omega, Tag Heuer,
Vinnmonopolet = Kjeller
Irlands BNP = Pappas bankkort
Båt = Yacht
Jolle = Windy
Golfbane = Bakhage
Drivingrange = oppkjørsel
Offentlig transport = ÆSJ!
Offentlig skole = Glem det, glemmesak!

"Finanskrisen"[rediger]

"Finanskrisen", er kjent i Fana som "den såkalte Finanskrisen","hva faen snakker du om?" eller som bare"HaHaHaHaHa!!" er ett fenomen som ifølge eksperter skal eksitere og være verdensomfattende, men vitenskapsmen i Fana har per dagsdato ikke klart å finne noe beviser eller klart å gjenskape dette fenoement. Finanskrisen var også noe fanainbyggerne tjente på, fordi de var så smarte at de kjøpte riktige aksjer, mens lavtlønnede folk fra blant annet Åsane, Arna, Sotra og Fyllingsdalen døde av gjeld.

Finanskrise det er når elskerinnene skal ha nye smykker.

Island[rediger]

Etter at Island slo seg konkurs i 2009 etter den såkalte "finanskrisen" spekulerte mange på at Rike Norge skulle gjøre oppkjøp av landet. Angrepsspiller Didrich Von Maxemillian Beyer Maxemus Jr fra BI's LaCrosse lag fortalte i ett invtervju med Fana's prestigeavis "Fana er #1", at han sin onkel Frederich Bentley Von Maxemillian Beyer Maxemus som er bosatt på Paradis, Fanahammeren og Hjellestad kjøpte opp rebubliken Island i Desember 2010. Dette stemmer godt overens med den "Årlige oppdatering av Kongelige medlemmer" utgitt av den Islandske regjeringen, der står Frederich nå oppført som "Deres kongelige prins Frederich Bentley Von Maxemillian Beyer Maxemus den første". Selvom Island's nye eier "Deres kongelige prins Frederich Bentley Von Maxemillian Beyer Maxemus den første" er hersker over sitt nye land, så beholder Kong Dortir Rekjavik forsatt sin tittel som Konge av Island.

Range Rover land[rediger]

Fana er også kjent som Range Rover land pga den høye tettheten av Range Rovere per km. Beverly Hills hadde fram til høsten 2008 verdens høyeste tetthet av Range Rovere med 285 RRPSK (Range Rovers Per Square Kilometer). 03 Oktober 2008 tok Fana tronen ifra Beverly Hills med et RRPSK-tall på utrolige 286. Dette tallet fortsetter å øke idag, 08 Januar 2011 var tallet 378 RRPSK. Etter denne målenheten er Fana mer keegt enn den verdenskjente kækse byen Beverly Hills.

Ett naust under oppføring i Fana.

Ifølge Fana's prestige avis "Fana er #1" er denne voldsomme økningen grunnet lanseringen av 2010 modellen av utgavene Range Rover og Range Rover Sport. Hemmelige kilder innen Land Rover LTD i England forteller at Fana var prioritert som det viktigste markedet ved lanseringen av de nye modellene, altså før markedene Dubai og USA i sin helhet. Levering til Fana var derfor prioritert som nummer en i året 2010.

Typisk bolig i Fana[rediger]

Gjennomsnitts størrelsen på boliger i Fana er 400kvm, tallet for resten av Bergen er 75kvm. Med en snitt kvm pris på kr 50 000,- for Fana koster den den gjennomsnittlige Fana boligen kr 28 200 000,-. En bolig til ca 30 mill er med andre ord helt AVERAGE i Fana. Hvis man er fra Fana og har en bolig til 50mill eller mindre regnes man som fattig og man bes pent om å forlate bydelen. Men det finnes unntak.

- Hvis man eier en bolig eller leilighet til 20 mill, vil en vanlig grunngivelse for dette vare at det ikke fantes dyrere leiligheter på det gitte tidspunkt. MEN, det finnes måter å fortsatt bli sosialt akseptert på. Hvis man pusser opp sin bolig eller leilighet for 30 mill eller mer, vil den samlede verdien være 50 mill. Dette er da minimumskravet for å være akseptert i Fana. For å kompansere et billig-hus til 50 mill total markedsverdi, kan man gjøre ta igjen sosialt sett. Dersom man går i Uggs, Parajumpers og oppbrettede bukser, til alle årstider, vil på se din mangel på penger. Man kan også bruke 1 boks med hårvoks pr.dag eller 4 kg sminke, dersom dette er noe man ønsker.

Også i døden skal en Fana beboer ha skikkelig med plass og god utsikt over Nordåsvannet.

Unntak fra denne regelen er: - Hvis man skal pusse opp boligen for minst kr 40mill og verdien av boligen etter opppussing er kr 115mill eller mer.

- Hvis man arver en boligen, det gis likevel en 3års frist til å pusse opp boligen slik at verdien etter opppussing er kr 100mill eller mer.

- Hvis man kjøper minst tre Range Rovere og et sommerhus i Marbella som ligger på/eller med en maksavstand på 250m til en golfbane.

- Hvis boligen er bygget før 1950 og kjøper minst to Range Rovere.