Fargeblindhet

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Total fargeblindhet rammer for tiden omtrent hver syttende gutt/mann. Damer blir ikke fargeblinde, unntatt noen få. Disse menneskene ser verden i svart og hvitt, noen ganger iblandet litt grått, men ikke mye mer. Andre farger blir bare rart. Selv om årsakene til fargeblindhet er mange, og er godt dokumentert i forskningsrapporter, har forskerne sviktet når det gjelder å finne ut hvordan normale mennesker kan gjøre verden til et bedre sted å være.

Det berømte vitenskapsakademiet «The Village People» uttalte i en rapport at «Disse stakkars menneskene savner svart/hvitt-fjernsyn». Mennesker som lider av total fargeblindhet lengter tilbake til tiden uten farger, før farge-TV kom og ødela tilværelsen. Årene 1946-1969 var perfekte, samt Albania.

Hvordan finne ut om du er fargeblind?[rediger]

Blindtestempty.jpg

Dette er "Flekk-testen", den anerkjente "Syd-Afrikanske Ape-fargeblindtesten". Hvis du ikke ser et bilde av en apekatt innimellom prikkene i bildet, er det 98,4 % sjanse for at du allerede er dømt til et svært miserabelt liv som fargeblind.

Årsakene til dette vet du best selv.


Dersom du ser en apekatt; stakkars deg for et kjedelig liv du har!


Årsaker til fargeblindhet[rediger]

Det er viktig å merke seg at det eksistere mange teorier for hvorfor noen blir fargeblinde, men det er absolutt enighet blant vitenskapsmennene at den viktigste årsakene er store svakheter i personligheten hos den det rammer. Det er noen kvasi-forskere som hevder at situasjonen er uungåelig og skyldes utenforliggende forhold som ikke kan kontrolleres. Disse er kjent som terrorister og deres påstander er ikke pålitelige.

1. Idiotfaktoren[rediger]

Den første som publiserte en god teori om fargeblindhet var ingen ringere enn Charles Darvin. Han fastslo at fargeblindhet skyldes samme miljøfaktor som forkjølelse, nemlig idioti. Hans bevis for dette er følgende:
A. Det kreves intelligens for å forstå hva farger er
B. Noen mennesker synes ikke å forstå hva farger er
C. Disse menneskene er opplagt idioter

2. Onanifaktoren[rediger]

Det har i et mange århundrer vært et anerkjent vitenskaplig faktum at onani medfører blindhet, feber, nervøse rykninger, kvadruppel småmuskulus og generell galskap - så hvorfor ikke fargeblindhet også. Nyere forskning kan tyde på at de som gjør det bare av og til, ikke blir totalt fargeblinde, men er i stand til å skjelne noen farger fra hverandre. Den samme forskningsrapporten viser også, noe overraskende, at noen fargeblinde mennesker faktisk har IQ over 27.

3. Homsefaktoren[rediger]

Homofile mennesker bruker skadelig mye tid til å se på regnbuer. Regnbue er rett og slett reflektert sollys. Å se direkte mot sollys gjør at man, selvfølgelig, blir blind. I 1960-åra var det flere kjente vitenskapsmenn som hevdet at homofile som stirret for mye på enkelte deler av regnbuen ville bli blind overfor denne delen av regnbuen. For eksempel ville en homse som stirret for lenge på den røde delen av regnbuen miste evnen til å se rødt. En som stirret for lenge på den grønne delen ville miste evnten til å se rødt. De som støttet denne teorien er kjappe til å argumentere at rød-grønn fargeblindhet er den mest vanlige formen, og (ikke tilfeldig) at rødt og grønt er de mest populære fargene for normale mennesker. Etter noen år med rød-grønn preferanse, vil disse menneskene gradvis gli over til oransje og gult, og enda værre fiolett og lilla fargeblindhet.

4. Ikke-rasist-faktoren[rediger]

I løpet av de siste ti-årene har det framkommet en ny og forferdelig variant av tilstanden. Den har dukket opp blant byungdom og kommunister. Dette stammer fra det faktum at noen av de nevnte grupperinger framstår som "Ikke-rasister". Dette er selvfølgelig vanskelig for normale mennesker å forstå. Hvordan kan noen som ikke er rasister se seg selv i speilet dag etter dag uten å skyte seg selv? Svaret er selfølgelig, later det til, at det er en mental blokkering av farger i alle former. Dette er, for å si det pent, uestetisk.

5. Michael Jackson-faktoren[rediger]

Til slutt, den sjeldneste årsaken til fargeblindhet. Det blir altfor omfattende å beskrive årsaken til vedkommendes handlinger her.

Hvordan kurere fargeblindhet?[rediger]

De forskjellige "kurene" man kan ta mot fargeblindhet er naturlig nok nært knyttet til årsaken.

1.[rediger]

Dumhet er det ingenting å gjøre noe med.

2.[rediger]

Her kan den asiatiske metoden benyttes; kutt av hånden som er årsaken til elendigheten, og kok den i olje. Det er en liten pris å betale for å kunne se juledekorasjonene på riktig måte.

3.[rediger]

Her kan man forsåvidt bruke den samme asiatiske metoden som ovenfor, med å kutte av kroppsdeler, men det anbefales ikke. Homsegenet sitter fast i hodet, og kutter man av det så stopper resten også.

4.[rediger]

Ikke-rasister må tvangsflyttes til Tøyen i Oslo, da vil de etter en kort tid se mange farger klart og tydelig.

5.[rediger]

Dette kan man ikke gjøre noe med dersom personen har penger nok til å fortsette hvitfargingen.