Ford Sierra

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Lette du etter Ford Granada eller Ford Kuga? Eller kanskje bare Ford?

"Skremmende rask!!!" -Chuck Norris om Ford Sierra

"Utrolig retningsstabil!!" -Thor Heyerdahl om Ford Sierra etter å ha oppdaget Pyramidene i Egypt


Ford Sierra (Siræva) er et "norsk" råneprodukt. Utstyrt med wunderbaum for ekstra vond lukt, og terninger i vindu for tro på lykken. Stereo verdt som oftest mer enn bilen selv. Bilene er vanligvis i slibrig stand, og har sett sin glanstid på 80-tallet. Bilene er å se hvor enn du går, men har sin stolthet på Jessheim.

Historie: Det er antatt at Ford Sierra ble oppfunnet av geniet Leonardo DaVinci allerede på 1200-tallet i et heller muntert lag sammen med Charles Darwin og Darth Vader. Det ble brukt mye deler fra den allerede da myteomspunnede Ford Granada (Guds lenge glemte gave til menneskeheten), men ingenting av dette kan bekreftes da Illuminati-ordenen har tatt på seg å gjemme unna alle opplysninger for enhver ettertid. Lars Monsen lærte seg å kjøre i en Ford Sierra før han fikk seg Granada. Formel 1 (og all annen bilsport generelt) ble funnet opp av Ford Sierra-eiere som følte at det ikke var ansvarlig å utnytte bilenes utrolige potensial på offentlig vei. I moderne tid har det desverre gått mye nedover med Formel 1. Dødsstjernen ble bygd utelukkende av deler fra elektrisk anlegget på en engelskbygd Ford Sierra. De resterende delene ble brukt til å lage den første X-wing-fighteren og R2-D2.

Da Enzo Ferrari var en liten gutt så han og en tysk gutt ved navn Ferdinand Porsche en bortgjemt Ford Sierra i en låve, og den ble inspirasjonen til en lang rekke mislykkede etterlikninger. Oppdagelsen av Ford Sierra ble ikke offentliggjort før tidlig på 80-tallet etter at den opprinnelig ble funnet av amerikansk militære i restene av en låve i Roswell-Texaco. Bilprodusenten Ford ble brukt som skalkeskjul for offentliggjørelsen.

Forskere på NTNU har i nyrere tid lagt ned utrolig mye tid på å finne ut hva som er orgiginal dekkdimensjon på Ford Sierra, men til tross for opplysninger fra Thor Heyerdahls dagbok fra Egypt-ekspedisjonen i 15.30-tida, har de ennå ikke lykkes.

Bilene er ofte utstyrt med større høyttalere enn man finner i en kinosal, og musikken som spilles er stort sett den samme som i alle biler, nemlig den velkjente og dårlige "Dunk-Dunk-Musikken" (blant fans kalt techno). Som oftest hører man bilene på flere mils avstand, og naboer og normale voksne menesker irriterer ræva av seg over den dårlige musikken.

Tekniske spesifikasjoner[rediger]

Ford Sierra har den samme bedrøvelige basismotoren som Ford Granada og sliter derfor med de samme tekniske problemene. For at ikke kundene skulle føle seg snytt når motoren gikk i stå, ble Ford Sierra produsert med karosseri laget av to lag med sølvpapir, sånn at bilen enten skulle ruste istykker eller rett og slett bøyes til det ugjenkjennelige i skarpe svinger og dermed være klar for bilopphuggeriet før motoren kollapset. Symptomene var som oftest masse hull i bunnen inne i kupeen.

Det må også nevnes at visse typer av Ford Sierra er produsert ut av (ikke nødvendigvis) resirkulerte ølbokser og uidentifiserte objekter av plastikk. Delene blir gjerne festet med superlim eller strips. Etter å ha skåret ut et visst antall hull i den nesten ferdige bilen og kalt dem vinduer, blir det satt på hjul stjålet fra biler på ymse parkeringsplasser. Dashbordet ble til ved at man fant opp en ny smelteteknologi, som gjorde at man kunne bruke plastdasslokk til å forme forskjellige plastformer med. Girkassen er faktisk identisk til den som ble brukt i x-wingene i Star Wars-filmene.

Etter en del forskning har det også kommet frem i lyset at Sierra faktisk har vært en vraket Volvo 240; som er rettet ut, mekket på og omlakkert. Dette er en av grunnene til ar Ford kjøpte Volvo for en tid tilbake.

Motorer[rediger]

Ford Sierra ble levert orginalt med 1,3-, 1,6-, 1,8-, og 2,0-,(forgasser og injection) liters Ford Pinto-motorer som tikker fælt, og liker bensin godt untatt 2,0 injection. 1,6- og 1,8- (forgasser eller injection) liters CVH-motorer med ekstra raskt slitbar kam. 2,0-, 2,3-, 2,8-,(injection) og 2,9-(injection) liters Køln-V6-ere, som både tikker og eter kammer. V6-erne eter i tilleg girkasser. 2,0-liters Cosworth 16-ventilers turbomotor. Engelsk motor som kan tåle alt eller plutselig bryte sammen uten noen god grunn. Denne motoren kunne faktisk gå på engelsk te (Earl Grey helst) med 50 sukkerbiter, som måtte knuses og helles direkte i innsuget, slik at man fikk en rask og fin start på denne innovative blandingen.

Totalt 14 bensin-motoralternativer, og i Norge er det ikke uvanlig at en bil kan ha hatt alle de forskjellige motorene etter tur. Men den mest miljøbevviste er nok den 0,1-liters riskokermotoren som stammer fra en Briggs & Stratton.

I tillegg ble Ford Sierra uforståelig nok levert med opptil flere forskjellige diesel-motorer, noe som rett og slett ikke passer seg for en bil som opprinnelig ble utviklet for å oppfinne drifting. Sierra skulle egentlig ha vært med i The fast and the furious-filmen fra 2001, men på grunn av en EU-kontroll ble alle 34 Sierraene som skulle være med (kun en på film, 33 andre var reservebiler) kondemnert pga. rust, rådebank og motorhavarier.

Ellers æn meeeeget oppegåenda bil!