Forum:Nytt søkeverktøy

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Forum: Forumet > Nytt søkeverktøy
Merk: Denne tråden har ikke blitt redigert på 3921 dager. Den blir sett på som arkivert - diskusjonen er over. Ikke svar på tråden hvis den ikke trenger et svar.

Jeg vet det er en dødssynd, men jeg er ganske aktiv på Wikipedia[1]. Og jeg ser at på mange måter har de kommet lenger enn her på Ikkewikien. Humoren blant annet! Hvis vi tar saksen foreksempel! Her på Ikkepedia står det følgende: Saks er et verktøy bestående av et håndtak, med knivblader. Bør ikke komme i kontakt med stein. Da har saks en vane med å tape. ... Javel? Wikipedia derimot: Med en saks mener vi for det meste et håndredskap bestående av to kniver eller skjærblader som er presset mot hverandre og som holdes sammen av en bøyle eller en akse. Hahaha! De kan tulle der på wikipedia! Men det var ikke den egentlige grunnen til at jeg laget denne forumstråden. Det jeg har oppdaget er det feiende flotte søkesystemet wikipedia har benyttet i det siste. Der trenger man ikke koke hodet for å huske hva man ville fylle hodet opp med, det popper fram mens du skriver! Skriver du f.eks "bal" kommer det fram en rekke artikler som begynner på "bal": Bal Thackeray, Bala, Bala (Wales), osv... Ta en titt hvis det ikke henger på greip. Jeg tenkte at det ikke hadde vært en altfor dum ide å prøve ut dette her også, om dere finner de magiske trylleformlene. --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 15:21 (UTC)

Det kan vi sikkert ordne. Her du flere ønsker når vi først er i gang? --TrubadurixSnakkAdminBidrag(IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 23. jun 2008 kl. 15:48 (UTC)
Noen flere ønsker? Vel, selv om jeg ikke har vært her på ikkepedia i så alt for lang tid, har jeg sett at denne såkalte "hjernesjauingen" har satt seg fast. Det er et flott konsept og burde bli tatt i bruk igjen. --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 17:23 (UTC)
Der pirket du borti et av våre meget få ikke-vellykkede prosjekter! --Jaf 23. jun 2008 kl. 17:30 (UTC)
Nettopp. Jeg er ikke medlem av Norsk Gledesdreperforbund for uten grunn! --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 17:48 (UTC)
Det prosjektet var som kommunismen. Alle skal samarbeida, dela og slå i saman sine goder. Virker aldri. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 23. jun 2008 kl. 18:42 (UTC)
Ta engelskmennene, for eksempel! Uncyclopedia hjernesjauer en artikkel hver dag! De er kanskje mange flere enn oss, men jeg syns prosjektet allikevel bør få en ny sjanse. --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 18:47 (UTC)
Eg har faktisk ikkje opplevd ein hjernesjau i mi levetid på Ikkepedia. Kva artikkel skal få ein sjangs då? Nokre ynkjer? --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 23. jun 2008 kl. 18:50 (UTC)
Personlig ønsker jeg utviding av sjakk og Fiolin[2], en direkte etterfølge av at jeg er en såkalt nørd. Men det er nok å ta av, som vidt jeg vet. --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 18:55 (UTC)
Stemmer sjølv på Kommunismen. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 23. jun 2008 kl. 19:02 (UTC)
Se tidligere diskusjoner, f.eks.: Nytt navn på dugnad, Ikkepedia:Hjernesjau og Kategori:Nominert_til_oppussing. Vår gode venn Sir Kanos har rett, prosjektet har stoppet. Vi bør absolutt blåse liv i det igjen - det er en måte å heve kvaliteten på artiklene våre! --Jaf 23. jun 2008 kl. 19:05 (UTC)
Kanskje vi burde ta en titt innom stubbene, og se om det er noen viktige temaer der? --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 19:12 (UTC)
ja, vi har flere kategorier som indikerer at artiklene ikke er gode nok, f.eks. disse Ikkepedia:Ting_å_gjøre og et par andre også som ikke står der! --Jaf 23. jun 2008 kl. 19:20 (UTC)
Jeg foreslår øyeblikkelig gjenninnføring av Hjernesjau og stemming der. Hvem er med meg? --Sir Kanos 23. jun 2008 kl. 19:25 (UTC)
Flott! Jeg tror at (noe av) problemet som gjorde at det stoppet opp var at det til enhver tid er kun en håndfull aktive brukere her på Ikkepedia. Har fulgt med her et års tid nå, noen kommer til og noen faller fra, men antallet seriøse brukere er stabilt . Hva kan vi gjøre for å holde på folka litt lengre? Det virker som de liker seg her, men så går de lei og blir borte ..... Ellers er det veldig bra at vi har over 3937 artikler (4768472 innbyggere ehhh 4768473 - det er født en normann til mens jeg forfattet dette!) sammenlignet Uncyclopedias 23331 artikler (Fire zillioner engelskspråklige personer i verden). --Jaf 23. jun 2008 kl. 19:45 (UTC)
Hipp hurra, jeg prøvde meg faktisk på Hjernesjau og jobba med Kvasir. Null reaksjon etterpå. Gjorde om tittelen "Stem på neste ukes hjernesjau" til "neste års hjernesjau". Fortsatt null reaksjon. Jeg tror rett og slett at forumet må innføre kommunismen. Alle En bestemmer og alle andre jobber som faen for lite eller intet. --rody45 bruker''' Brylcreme''' 23. jun 2008 kl. 20:55 (UTC)
Ein bør difniffnift finna på ein måte å få Ikkepedianararararane til å holda seg lengre her. Talet aktive brukarar ligg på rundt...10? Det er ikkje masse å skryta av. Kanskje Den Norske Ikkepedia er for kjedelig for Nordmenn. Kanskje me må satsa på PR. Sjølv fann eg Ikkepedia etter å ha lest om sida i Dagbladet på nett. (Skulle gjerne funne link til den Dagblad-artikkelen, men eg gidde ikkje.) Ikkepedia skulle ha fått meir PR. Og viss det hadde vore, sei 30 aktive Ikkepedianarar her til ei kvar tid, så hadde nye Ikkepedianarar trivst betre. (Min teori). Noken som veit kor populært Uncyclopedia for desse englandskspråklege? Trur Uncyclopedia får meir oppmersomheit åtgaum (Tru det eller ei, det er eit ord det også.) der. Og Hjernesauen bør gjennopprettast. Huff, dette vart ein lang kommentar... --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 23. jun 2008 kl. 21:06 (UTC)
Innledningsvis trodde jeg du hadde smakt på cideren din! --Jaf 23. jun 2008 kl. 21:11 (UTC)
Drikke aldri cider på ein *hikk* laurdag, veit du. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 23. jun 2008 kl. 21:18 (UTC)
Ikke jeg heller, med tanke på at det var torsdag i går. Kanskje derfor jeg svarer først i dag. --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 08:13 (UTC)

Men hei! Nå tok jo hjernesjauen oppmerksomheten fra denne forumstrådens egentlige hensikt: Det nye søkeverktøyet. Hvem av dere vet hvilker trylleformler som trengs? --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 12:28 (UTC)

Eg har ikkje peiling på sånt, men trur Trubadurix kan det. Han sa jo at han skulle ordna det, så det er berre å venta. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 13:31 (UTC)
Hmm, trodde slikt tok tid. Bra vi har noen produktive trollmenn her! --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 16:26 (UTC)
Det er slik her også, diskusjoner løper avgårde i sitt eget tempo og retning. Tror vi har satt Ikkepedia-rekord når det gjelder å skli bort fra temaet i et par andre forum-tråder de siste dagene ... men til saken: fungerer det ikke slik du vil her også da? Når jeg taster f.eks. en "h" i søkefeltet på venstresida får jeg valg på hitler, harald, høne og hedmark og flere til i nedtrekksliste. Har det ikke vært slik en stund? Eller er det noen som har trukket i noen tråder nå nettopp? --Jaf 24. jun 2008 kl. 17:45 (UTC)
De alternativene som kommer opp når du skriver inn f.eks "h" er over artikler du har vært innom for ikke så lenge siden som begynner på H. Det blir derfor bare en ufullstendig midlertidig liste, som slettes om du ikke besøker disse sidene på en stund. Dessuten er det nettleseren din sitt verk, ikke Ikkepedias. --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 17:54 (UTC)
søke på "h" gir ingen ting til meg, men jeg har en litt gammel datamaskin jeg da.--rody45 bruker Brylcreme 24. jun 2008 kl. 17:49 (UTC)
Akkurat som om eg skulle sagt det sjølv, Sir Kanos. Berre på bokmål. Når Jaf søkar på H kjem det opp artiklar han har søkt på før (på H). Hos meg kjem det opp Harry Potter og Homer Simpson... -Paddekaka 24. jun 2008 kl. 17:57 (UTC)
Aha, er det slik å forstå: at når JEG skriver H så kommer artikler jeg har sett på før, men når noen av dere andre skriver H så kommer navnene på artikler dere har sett på tidligere. Tror jeg har skjønt det nå. Og så sier du at det ikke er Ikkepedia som gjør det heller, det tror jeg ikke noe på. Wikipedia gjør noe annet, der søkes det faktisk etter artikler som begynner med "h", ser jeg nå. Det er tøft gjort av dem. (Jeg må tydeligvis ha det meste inn med teskjeer i dag) --Jaf 24. jun 2008 kl. 18:07 (UTC)
Nettopp, og det er den typen søking jeg søker. Og til at du ikke tror på at Ikkepedia ikke har en finger med i spillet på slik det er i dag; PØH! Akkurat nå sitter jeg på en rimelig gammel maskin, og der kommer det ikke fram et eneste alternativ på noen av bokstavene i vårt gregorianske alfabet. Når begynte Ikkepedia-programvaren å forskjellsbehandle datamaskiner? --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 18:11 (UTC)
Det er mer mellom himmel og jord enn andre steder, men Ikkepedia kan man alltid stole på! (At det går an å dumme seg så loddrett ut, da gitt) Har forresten tittet innom noen utenlandske versjoner, ingen av dem hadde denne flotte søkefunksjonen heller. Så da må det antagelig til en versjonsoppdatering på serveren, som vi ikke vet hvor er - men den er der i den store skya som kalles internett, vestover bortenfor havet, litt opp mot Nordpolen, men ikke helt dit. Trubadurix må legge seg å kne og folde hendene og prøve å oppnå kontakt med "de der oppe"! --Jaf 24. jun 2008 kl. 18:21 (UTC)
Eg har sagt det før, og eg seier det igjen; Ikkepedia-serveren ligg i Pentagon. (Som forøverig er styrt av Øgle-folket) --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 18:30 (UTC)
Godt å høre at du vet det. Jeg har vært litt redd for at det er noen med .ru i domenenavnet som driver dette. --Jaf 24. jun 2008 kl. 18:33 (UTC)

  1. Bare tuller!
  2. Kun en spøk!

Siste nytt: Trubadurix jobber i det stille i kulissene --Jaf 24. jun 2008 kl. 18:33 (UTC)

Ah...Redningen er nær. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 18:34 (UTC)
Vi går inn i en nye ikkealder. Sammen skal vi ta over kloden! --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 18:46 (UTC)
Ingenting kan stoppa oss no! --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 18:50 (UTC)
Absolutt ingenting! ...Utenom ismannen, selvfølgelig... *brr!* --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 18:52 (UTC)
Så lenge me har Ismannen på vår side så skal alt gå bra. Berre han ikkje vender seg mot oss...--Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 18:53 (UTC)
Hvis det er han der banna fyren som kjører den derre danske isbilen som bjeller som f.... utom hos meg når jeg sover litt lenge om morran, så trenger ikke jeg ihverfall han på min side. Foreslår skyting. --rody45 bruker Brylcreme 24. jun 2008 kl. 19:02 (UTC)
Niks, skal vi ta en slik utspekulert jævel av en fyr må vi tømme hele våpenlageret. --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 19:04 (UTC)
Skal sjå halvparten av boksane med "is" inni inneheld C4. Eg kan lukta det lang lei når eg kjøper is av han. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 19:06 (UTC)
Uansett, det blir spennende å våkne opp i morgen å se om forandringene har skjedd. --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 19:08 (UTC)
Bra du styrer samtalen trygt inn på emnet igjen. Utrulig kor lett ting har for å spora av her. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 19:11 (UTC)
Når du nevner spor... Er det ikke utrolig hvor kule avtrykk strømpebukser får når man legger dem over togskinner? --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 19:14 (UTC)
Spesielt om det er kjøtt og bein inni dei og toget kjem susande. --Odgor - Ytring - Reklame - Bidrag - Admin - E-Post 24. jun 2008 kl. 19:22 (UTC)
Hmm, det var jammen ingen dårlig ide. --Sir Kanos 24. jun 2008 kl. 19:30 (UTC)
Nå er det vel på kanten av det bizzzarre. Iskremselgere kan jo sendes til USA, Texas og få den vanlige behandlingen. Det blir nå litt mere sivilisert da. Eller humant om en vil. --rody45 bruker Brylcreme 24. jun 2008 kl. 20:03 (UTC)