Fremskrittspartiet

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
NelsonHahaTransp.gif

Jada masa, denne artikkelen handler om Fremskrittspartiet. Hva? Er det ikke det du leter etter? Så prøv flere alternativer da vel: FRP.

Fremskrittspartiet

[[Bilde:Frpeple.JPG grunnlagt=I frustrasjon over skatter, avgifter og offentlige inngrep|150px]]

Leder {{{leder}}}
Partisekretær {{{partisekretær}}}
Grunnlagt {{{grunnlagt}}}
Hovedkvarter Du kan få vite det, men da må vi klippe neglene dine etterpå og partere den venstre foten din
Ansatte Ukjent
Antall medlemmer Varierende, mellom 0 og 5 328 212
Ideologi En avgift om dagen gjør vondt for magen
Tilknytta Enslig
Nettsted www.usa.gov

Herr FrP

«Jeg blir så arg og tverr og sur, bare av å tenke på hvor stor forskjell de vil ha på folk ... nå kjenner jeg russisken og kommunismedrømmene mine komme her... Man skal ha det like bra og Norge skal bli medlem av Sovjet uansett hva она говорит и делает. Теперь я сюр так что я прошу Сталина Коммунистической Норвегии - на русском языке!!»

- Kristin Halvorsen om FrP

«Men jeg opplever jo også for eksempel at folk som sier at de skal stemme Fremskrittspartiet, er så ille ute og kjører at de kan kapre et fly og prøve å styrte det i Nord-Norge eller Nordland, eller begå drap med kniv på en offentlig buss.»

- Jens Stoltenberg om Fremskrittspartiets velgere på film.

«Sa brura!»

- Frp-velgere om alt

Fremskrittspartiet (FrP, populært kalt tilbakeskrittspartiet, finansministerrot-partiet eller Greske piloters autovernsforening til sterk nedsettelse av offentlige fiolette oppbevaringsskap) er en brei folkebevegelse som har som mål å først ta et skritt frem, for deretter kunne ta to skritt tilbake, slik som i den verdenskjente jallavideoen fra Staur og Vegger kommune. For øvrig er det en stor skam og en trussel mot Partiets eksistens at FrP finnes, og navleLO har derfor gått til innkjøp av sauer i store kvanta for å dempe på konflikten. FrP vil ha mer penger til politi. Samtidig vil de ha friere flyt av alkohol og søndagstilbud til reisende mellom Senja og Svalbard. Ellers er de livredde for utlendinger, og liker verken kebab, nan-brød eller Hufsa-utkledningstrenden hos muslimske kvinner. Derfor vil de ha utlendinger ut av landet. Dessuten er de uendelig snille og velmenende (helt sant!). De er ikke-forståsegpåere, men de forstår seg godt på "folk flest". Det siste tiåret har FrP kjøpt tallrike kakebokser med tilsatt transfett til Erna Solberg i håp om politisk innflytelse.

Politikk[rediger]

Svingeling i aksjon - hvilket standpunkt skal FrP ta i dag, da? Svingeling er det samme dataprogrammet Knut Storberget brukte da politiet skrek etter hijab.

Fremskrittspartiet har egentlig bestemt seg for å ikke bestemme seg for en bestemt politikk, men heller fristille alle sine representanter. På den måten kan de lettere argumentere både for og imot alle saker slik at de til enhver tid er enig med strømningene i hverdagen (Se "snu kappen etter vinden"). Slik håper de å bli et parti for folk flest - Fremskrittspartiet skal nemlig være det beste av alle partia i Norge. Med selvsikkerheten på plass har de bestilt statistiske ekstrapoleringer fra SSB og fått bekreftelse på mistanken sin: oppslutninga vil nå 17 000 % innen 2028.

Eksempler på tunge saker de har tatt har klare standpunkt, er kontroversielle saker som miljø, koalisjon med Det Bevegelige Hofteparti, EU-medlemsskap og homopolitikk, områder hvor folket svinger frem og tilbake som en pendel. FrP fant til slutt ut at om de skulle hatt en pendel til å styre sitt standpunkt, hadde den blitt litt vanskelig å skjule for sine politiske motstandere. Etter regelmessig å ha brukt kart og kompass, gikk de over til enda mer regelmessig bruk av dataprogrammet Svingeling til å finne sitt politiske standpunkt. Her oppgis folkets standpunkt, og ved hjelp av gjennomsnittet til dette og et tilfeldig nummer ganga med 2 avanserte, hemmelige algoritmer, kalkuleres standpunktet. Svingeling var ansett som en bedriftshemmelighet inntil Helga Pedersen gikk tom for fiskefôr og derfor stjal lånte med seg hemmeligheten hjem til Arbeiderpartiet. Seinere er programmet blitt flittig brukt av mangfoldige politikere over det ganske land, så ethvert utsagn bør egentlig tas med både en klype salt og en sjokoladebit til å dempe saltsmaken. Et stort glass vann til er også godt for helsa.

FrP har kommet med mange innspill, som å øke forbruket og senke skattene med 110% innen år 20√17 («to-tusen-og-kvadratrota-av-søtten»). Det mest populære eventyret er at uten offentlige inntekter lover man at velferdsstaten skal bli like moro for folk flest som Disneyland (se også tryllekunstnere).

Fru FrP, her avbilda etter nok et uheldig utsagn.

Fremskrittspartiet mener forøvrig at alt skal koste lite penger, slik at Eli Hagen kan få lettere tilgang til daglige skjønnhetsoperasjoner. Dessuten er innvandrere uvelkomne, fordi Carl finner det plagsom at indere som ruller i snøen i Frognerparken kan ligne på hundeavføring om du står langt nok unna. Det er også svært viktig at alle i FrP får dra på Danskebåten på skattebetalernes regning og at Siv Jensen får gratis trener. Fremskrittspartiet har også sexskandaler på partiprogrammet, og derfor vil Terje Søviknes Terje med tuten trolig bli vår nye statsminister.

FrP har lokalavdeling på østkysten av Spania.

Fremskrittspartiet har for tiden også hatt topphemmelige møter med naziorganisasjonen NASA. Siv Jensen benekter stadig anklagene og viser til gjentatte mistillitsvotum i Italia, men det virker sjeldent.

Retusjert bilde av Per Sandberg

Viktige hendelser[rediger]

Den partipolitiske historia er svært viktig, og når tilbake til skipinga i 1419:

 • 1419 - Karlur Ífarr Hagann sender av ukjent årsak brev til sin kone Élí Hagann med meldinga: «Elí, þú sem þette brev se, ídag skall vi skapa Framstegsparti». Dagblaðið skifter navn til det mer moderne Dagbladet, og erklærer motstand mot partiet og sverger å gjøre alt de kan for å stanse galskapen. Undertittelen «Nýjaste nýtt som er á fá með rúnar» gjøres samtidig om til «ikke stem på Carl Ivar!»
 • 1420 - Tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp oldefaren til Carl Ivar og sønn av Karlur Ífarr Hagann, Karlur Ivarr Hagan, går på do, og blir der i 8 generasjoner.
 • 1973 - Carl Ivar ble nazist og lagde kaffe
 • 1978 - Carl Ivar fikk sin første widescreen. Dagbladet reagerer sterkt og anklager partiledelsen for provoserende bruk av potteplanter.
 • 1983 - Carl Ivar mistet jomfrudommen med en kromkake. Detaljrike bilder trykkes i Dagbladet. Lydopptak følger med som plate til sveivegramofon.
 • 1985 - Carl Ivar smakte på utenlandsk mat for første gang; nan-brød. Det falt ikke i smak, og han ville sende indere ut av landet
 • 1986 - Carl Ivar ble emo. Dagbladet reagerer med å ta sterk avstand og foreslår i en lederartikkel å senke prisene på polsk sjampo.
Frøken Frp, den nye lederen
 • 1986 - Carl Ivar kommer i konflikt med en kebabselger kalt Mustafa og den opphetede krangelen når media. Forbud mot turnips programfestes umiddelbart.
 • 1987 - Siv Jensen ble skinhead. Dagbladet likestiller slik ugudelighet med CD-ens kaldblodige mord på vinylplatene. De lover også at det følger med en plakat med deilige bilder av sveivegrammofonen i neste torsdagsnummer.
 • 1987 - Siv Jensen lot håret gro ut igjen. Dagbladet dobler opplaget og intervjuer Jensen om det lite omstridte turnipsforbudforslaget.
 • 1987 - Arbeiderpartiet rappet Fremskrittspartiets ti år gamle idéer, men kun de som Carl I. Hagen innså ikke ville fungere i praksis
 • 1988 - Eli Hagen byttet hårspray. Dagbladet krever av statsminister Gro tar grep.
 • 1990 - Eli Hagen var ikke fornøyd med de 730 hårspray flaskene hun hadde brukt på to år og byttet derfor merke. Gro mister grepet på Dagbladet.
 • 1991 - Eli Hagen våkner opp til en "bad hair-day" som varer til 2004. Dagbladet lager fast spalte om dette.
 • 1993 - Siv Jensen spilte, sammen med Kristin Halvorsen og Lars Sponheim, inn filmen «Inside deep troath»
 • 1994 - Per Sandberg spilte i en film om tilbakestående kalt "Os Idi-oteer" Han fikk 500 kr for dette og reiste til El Kjøp der han tilbrakte de neste 5 årene på leting etter kaffetrakter.
 • 1995 - Per Sandberg inviterer til nachspiel hjemme i Levanger. Han blir svært smigret av gjestenes komplementer, noe som gjorde at han senere ble avkrevd en takknemlighetsavgift på 3000 kroner.
 • 1996 - Carl Ivar stjal en grill på Expert, og brente en Grandiosa uten paprika på den. Den smakte bedre enn kjønnshårene til Eli Hagen.
 • 1998 - Det renner lettmelk nedover Karl Johans gate en morgen i februar. På bakgrunn av dette trekker Dagbladet paralleller mellom Frp og en sterkt stigende stykkpris på viskelær.
 • 1999 - Per Sandberg kjøpte kaffetrakter
 • 2000 - Siv Jenser får seg PC, med Microsoft 2007-superteknologi, og blir herved kåret til årets svette gamer, gratulerer... VG kårer Dagbladet til årets svette avis.
 • 2001 - Eli Hagen kjørte utfor slottstrappa i en VW Passat
 • 2001 - Eli Hagen trengte ny bil og kjøpte derfor den største hun kunne finne for å si at biler i Norge var for dyre!
 • 2002 - Eli Hagen forteller Carl I. om den nye bilen. Dagbladet punkterer høyre bakhjul i smug, for så å skrive om Frp’s uforsiktighet.
 • 2002 - Carl I. blir sint fordi det er mannens jobb å kjøpe bil i Norge, ikke kvinner og innvandrere.
 • 2003 - Arbeiderpartiet rappet Fremskrittspartiets ti år gamle idéer, men kun dem som Carl I. Hagen innså ikke ville gagne folket. Dagbladet hyller Arbeiderpartiets nye turnipsforbud.
 • 2004 - Partikontoret ransakes av politiet etter mistanke om oppbevaring av store mengder trykksverte og tanntråd. Politiet finner isteden to skrivebordslamper, en pose stratos og deler av en t-baneskinne. De henlegger saken. Dagbladet henlegger politiet.
 • 2005 - Carl Ivar hadde hovedrollen i "Lange flate balltrær"
 • 2005 - Carl Ivar lukter nan brød og kutter all form for støtte til U.D.
 • 2006 - Siv Jensen spillte i musikkvideoen "Call on me". Videoen må sensureres før den trykkes i Dagbladet.
 • 2007 - Siv Jensen ble sett sammen med kosmetikkdronningen Celina Midelfart.
 • 2007 - Carl Ivar finner ut hvordan man skriver og skriver en fiasko-bok.
 • 2007 - Film på YouTube, der det blir vist hva FrP står for. Dagbladet merker seg at lengden er 1:01 og sammenlikner med utbredelsen av uttrykket «LOL».
 • 2008 - Eli Hagen blir nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for boken "Hårgjemsel". Veslemøy Hattifnatt vinner prisen med boka «Pokémon: en fargeanalyse» av ukjent grunn.
 • 2008 - Per Sandberg sniker i innsjekkskøen på Gardermoen. Som medlem i Samferdselskomiteen, syntes han sjøl det var en bragd.
 • 2008 - Hestepære ble den nye parti-retten. Dagbladet stiller seg uforstående til valget av mat som folk flest ikke spiser.
 • 2008 - Arbeiderpartiet rappet Fremskrittspartiets ti år gamle idéer, men kun de som gir mer penger i statskassa. Dagbladet uttrykker bekymring for at pressestøtta ikke økes.
 • 2009 - Søknad om å få ledervervet i Nobelkomiteen ble sendt.
 • 2009 - Carl I Hagen drakk en liter bensin og begynte å spise polsk skjeggsuppe. Dagbladet frykter at dette setter Hagen ute av stand til å løse uegentlige integraler til tredjegradsuttrykk og saksøker FrP for manglende bruk av aksenterte bokstaver.
 • 2010 - Siv Jensen har endelig funnet kjærligheten, og står fram med Karen Espelund som sin forlovede.
 • 2011 - Per Sandberg fikk ikke vite noen ting om mediakjøret mot ordførerkandidaten i Stavanger, og ble for sein til førstesiden i VG.
 • 2011 - Carl I Hagen vurderer å sparke Siv Jensen etter påstand om trygdemisbruk ved korsettkjøp.
 • 2012 - FrP går hardt inn for å lovfeste retten til å eie fire postkasser, vanne hageplanter på natta og ha grønnmaling på tapeten. Dagbladet er i harnisk og skifter farge på logoen fra grønn til rød i protest.
 • 2012 - Siv Jensen opphever forslaget til forbud mot turnips. For dette anklager Dagbladet henne for byråkratisk populisme med en klar visjon uten rot i virkeligheten. Leserne vender avisa ryggen dagen etter fordi ingen forstår noe som helst.
 • 2013 – Carl I. Hagen begynner å blogge. Dagbladet sliter nå med lesere, og er i Vladivostok for å sanke nye abonnenter istedenfor å omtale saken.
 • 2013 - Per Sandberg trekkes fra stortingslisten da Sør-Trøndelags fylkesstyre hevder at han er blitt seriøs i valgkampen.
 • 2013 - Per Sandberg ekskluderer fylkesstyret i Sør-Trøndelag i god FrP-tradisjon.
 • 2014 - Eli Hagen mistet nesen sin i en svensk garasje. Ettersom de fleste ulykker skjer i hjemmet bestemmer hun seg å flytte til Berlevåg.
 • 2014 - FrP sin stortingsgruppe blir arrestert for diskriminering, forskjellsbehandling, rasisme, nazisme, Stalinisme, ingenting, nanoteknologi, og for lave skatter.
 • 2014 - Carl Ivar blir arrestert for å spise nan-brød på offentilg plass. Han skylder på inderne.
 • 2015 - FrP avviser et sett rødgrønne markeringstusjer produsert i Helsinki. Dagbladet stiller seg straks svært kritiske til at FrP fullstendig mangler kunnskap om den ungarske styringsrenta.
 • 2015 – KrF vedtar at Jorda er rund og ikke flat. Dagbladet anklager FrP for å stå bak, og gir dem samtidig skylda for klimaendringer, Justin Bieber og dyre flyturer fra Paris til Berlin.
 • 2017 - Arbeiderpartiet fikk sitt verste valg noensinne på grunn av at høyre truet de som telte med dødsstraff for og få flest stemmer, ryktene sier at Frp var med på dette
 • 2050 – Frp skifter navn til حزب الوحدة والتقدم. Logoen endres til en badeball med en stilisert ح på.


Norske partier du ikke vil stemme på (selv om du er gammel nok), fra venstre til høyre

Venstre | Kristelig Folkeparti | Unge Høyre | AKP | Rødt | RV | Arbeiderpartiet | Norsk Kommunistiske Parti| AUF | Fremskrittspartiet | Renskrittspartiet | Hitlerjugend | Natur og Ungdom | Anders Langes Parti | Martin Kortes Parti | Det Liberale Folkepartiet | Liberalistene | Pensjonistpartiets Ungdom | Sosialistisk Ungdom | Surrealistisk Ungdom | Rød Ungdom | NRK | Pensjonistpartiet | Unge Venstre | Ottar | SV | Senterpartiet | Senterungdommen | Sosialistisk Høyreparti | Det Norske Damp Partiet | Demokratene | Sofademokratene | Kystpartiet | Piratpartiet | Andre | Miljøpartiet De Grønne | Det politiske parti | Høyre


Erna er veldig glad i pepperkaker og liker blåbær