Game of Thrones

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«A Lannister always pays his debt!»

- Tyrion Lannister om å tilbakebetale lån i Santander bank

A Game of Thrones, et spill om troner, er et kjent rollespill for barn skrevet av forfatteren Georg Martin. det inneholder spesielle personer som Lord Eddard Stark, Joffrey mad king, Cersei og Tyrion Lannister, Jon Snø, Daenerys Targarien (sistnevntes navn er så rart at alle folk kalder henne Khaleesi eller rett og slett dragemor) og andre folk med usannsynlige navn. Grunnen til at leken/spillet har blitt så populært er, at dersom noen blir lei av å være med lar de karakteren sin bli drept og kan da sitte å se de andre leke at de går i ørkenen og sulter og tørster mens de selv spiser en is og drikker Ramlösa i skyggen. Noen barn har til og med filmet leken deres og lakt videoene på youtube, noe som har blitt så populært at de greide å selge videoene til HBO (Han bondens okse)som har brakt videoene uredigerte på TV, bortsett fra at de fikk Howard Shore til å lage et nytt tema siden det barna hadde lagd var noen skingre fløytetoner som absolutt ikke hørtes spesielt episke ut. Hvorfor det heter et spill om troner er uvisst siden det bare er en trone i spillet, jerntronen, som består av gamle rustne sverd som ikke kunne brukes lengere. Handlingen er, at alle prøver å få tak i jerntronen og bli sittende der uten å bli halshugget, forgiftet, stukket ned eller drept på annen vis. For å få skuespillet til å se så ekte ut som mulig, er det ofte fullt av urealistiske, teatralske effekter som at de som blir forgiftet får lilla striper rundt nesa. Men dersom et barn som spiller ikke blir lei av leken og gjør alt for å overleve (som Tyrion Lannister og Khaleesi) finner de ut at jerntronen er veldig ukomfortabel å sitte på og bestemmer seg for å abdisere til fordel for en ivrig opposisjon.

House Targaryen[rediger]

dette er huset til Khaleesi. det er ikke så stort, maksimalt 7 kvadratmeter, fordi det er et lite telt laget av skinn. her bor Khaleesi og de tre barna hennes, noen veldig snåle drager, der ingen egentlig vet hvem som er faren. dette har Khaleesi aldri fortalt. grunnen til at de er draker er, at Khaleesi spiste et frityrestekt hestehjerte på en kinesisk restaurent, men det oppdaget hun først etterpå fordi retten bare het Xi-dong (Khaleesi kan ikke kinesisk) og lignet en frityrestekt oksesteik. familien hennes bor i andre telt omtrent på samme størrelse, og de bruker tiden deres på å vandre rundt i noe som ligner Coloradoørkenen, mens de leter etter en plass de kan innta.

The Lannisters[rediger]

Lannisterene er brutale folk som for det meste er stygge eller bare onde. det er egentlig ikke så mye annet å si om dem. Tyrion Lannister, den styggeste av dem alle, er til og med godt likt blandt kvinner noe kritikere har påpekt som <<allerhøyst urealistisk>>.


Baratheon[rediger]

Baratheon er kjent for å holde seg i bakgrunnen og ikke delta så mye i debatten. En unntakelse er Theon Baratheon, som skapte stor debatt med artikkelen sin Menn uten noe kjønnsorgan i forskningbladet 7Kscience. dette satte gang i omskjæringsdebatten og førte senere til at det ble ulovlig for jødiske og muslimske foreldre å omskjære barna deres selv. Dessuten er familien Baratheon kjent for sine store reinsdyrfarmer, der tusenvis av reinsdyr oppholder seg på veldig lite plass. Jon snø har omtalt dette som dyremishandling og har med denne begrunnelse skutt omtrent halvparten av dyra med AK-47. nå jager familien Baratheon ham over alt.


Stark[rediger]

i kort tid var denne slekten ledet av lord Eddard Stark, en menneskelig Kenny McCormick, men han ble fort lei av hele greia og lot seg halshugge av Joffrey mad king. Etterpå oppstod det fullt kaos i slekten, for hvem skulle nå være sjefen? Arya og Bran Stark rømte, Eddards kone prøvde å ta selvmord som følge av en langvarig depresjon, Sansa prøvde å skaffe et nytt overhode til slekten ved å gifte seg med Tyrion Lannister, men han gadd henne ikke mere enn fire uker, og som følge av alt dette kaoset ble Jon Stark så forbanna lei av familien sin at han flyttet til et snøland og byttet navn til jon Snø.


Spynorsk Æ Gæim åff Trauns[rediger]

Siden man i spynorge ikke skjønner undertekstene på bokmål og ikke skjønner vanlig engelsk heller, har man laget en Spynorsk versjon. du kan selv gjette hvordan den er hvis du hører, at the Lannisters er blitt til Teh