Gestapo

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Lette du etter bandet Hitler and the Gestapo?
Gestapo.jpg

«På min vei til leiligheten lot en gestapist meg vite at "Thomas Holm skrev følgende på Facebook:Hytte.....chips...Yatzy. Samt at han ikke får nok fotball, og kun derfor eksisterer RiksTV. Hvorfor skal jeg delta i et slik angiver-kultur?»

- Ibsen fikk vite hva andre skriver på Facebook

Gestapo var en gruppe tyskere som under andre verdenskrig spankulerte med brystene lengre fremme og nesene enda mer opp enn det vanlige tyskere gjorde. Gestapo var pekt ut av Hitler selv til å fange inn Hitlers fiender, torturere dem ved å kile dem under fotsålene med en fjær i lang tid (kilefetisj?). Gestapo-folk var ofte de mest dekorerte og de mest beundrede nazistene - i alle fall fram til krigens slutt, da de bare var de mest døde nazistene.


Historie[rediger]

Gestapo oppsto først som en frivillig forening for strandede hvaler, etter å ha sprunget ut fra det nazistiske partiet i Tyskland i 1934. Gestapo-medlemmene mente at Hitler og NSDAP ikke var interesserte nok i hvalers velferd. Selveste Hitler så positivt på foreningen, og mente medlemmene var meget modige som turte å si sin egen mening, noe som ikke var særlig vanlig på denne tiden. Hitler beundret dette, og utnevnte straks hvert eneste medlem til en slags politimann. (Bortsett fra at disse politimennene hadde kulere jævla dårlege våpen, høyere støvler og medaljer på jakkeslaget.) Historiebøkene forteller at Gestapo-folka gikk fullstendig amok etter å ha mottat våpnene sine.

Gestapo fikk i 1938 rett til å arrestere alle de mistenkte som var en trusel for Tyskland, NSDAP og/eller Hitler himself. Dette førte til at 300 tusen tyskere ble arresterte den samme uka. Gestapo nølte ikke med å ta i bruk tortur for å få de svarene de ville ha. Det var heller ikke få ganger at mistenkte ble drept via inhalering av sirup fordi de nektet å samarbeide med Gestapo.De var også de første til å brukeoboen som ett torturredskapet. På denne måten ble Gestapo den mest fryktede bevegelsen i Tyskland under krigen.

Ellers var de godt fryktet rundt Bordeaux. Der skulle man tyne ut info om hvordan man øker misantropien i druenes ytterskall, under gitt atmosfærisk trykk til nærmeste to komma 5 millibar. Dermed skulle vinen ligne mer en boudoir enn en koloss, og skåre bra på pelagiske tall. Kommandanten på stedet var overbevist at en tredjedel av byens innbyggere kunne "the cup song", og han skulle ha den samme viten. Først i våren 1945 ble det spørsmål om hvordan de kom seg til Fyrtedømmet Andorra helt usett, for da kunne man selv flykte ved en alliert invasjon.

Gestapo satt ofte og ventet i flere timer for å gripe tak i den mistenkte når han minst ventet det.

G

Gestapo i Norge[rediger]

Da Tyskland innvaderte Norge i 1940 fulgte selvsagt Gestapo med. De bosatte seg på Victoria terasse - en terasse som snart så ut som et asylmottak uten like. I 1944 var det registrert 2000 Gestapo-medlemmer i bygget. De allierte styrkene prøvde utallige ganger å bombe Victoria terasse med fly, men som de udugelige klovnene de var, traff de bare nærliggende bygninger og tok livet av til sammen 400 sivile nordmenn. Mange nordmenn mener at det både var og er idyllisk å residere i umiddelbar nærhet til der Gestapo enten er eller var å befinne seg. Dermed var de allierte bombetoktene problematisk.

Etter hvert som Gestapo vokste, ble medlemmene sendt til andre byer i Norge hvor de bosatte seg i bl.a. et hotell (Trondheim), et arkiv (Kristiansand) og en bank (Tromsø). Enkelte yrkesgrupper i Norge vet at når mange i statlig sektor tvinner tommeltotter, øker eiendomsprisene i nabolaget. Da den bergenske kunstneren Audun Bødtker fikk vita at Gestapo skulle innstallere seg på Veiten, lånte han en million kroner. På samme dagen brukte han pengene på å kjøpe leiligheter tilgjengelig i og nær Valkendorffsgaten. Han fikk kjøpt 31,006276680 leiligheter, selv om han regnte med kun 29,034290888. Han satt igjen med to hundrelapper og to og en halv kroner. Likevel var det ti år før han så en 50 lapp for første gang, for pengene var brukt på dagen.

I Norge fikk Gestapo lov til å drive på som de ville. 40000 nordmenn ble arrestert, 2000 ble sendt til konsentrasjonsleirer og 4000 ble drept. Ingen kunne være trygge, og Gestapo var blitt den nye spanske inkvisisjonen. Gestapo i Norge slo særlig hardt ned på bruken av ordet druse, på medlemskap i Haldens svømmeklubb og for å skrike ordet dåseKarl Johan.

Etter krigen[rediger]

Da Tyskland tapte krigen i 1945, ble Gestapo mer eller mindre oppløst, grunnet fraværende foredragsholdere på Gestapos ukentlige møter. Men en liten gruppe gestapister glemte aldri hva de sto for, og det ble snart dannet nye grupper med rot i Gestapo, uten at omverdenen visste noe om det. (Måske hadde gruppene vært større om man visste til bakgrunnen - hvem vet?) Som virus har gruppene mutert utallige ganger de siste femti årene. (De har riktignok ikke formert seg som virus, bare for å bringe det på det rene.) I dag finner man gestapister i amerikanske etterretningstjenester, hvor de jobber med å helle vann på forbrytere, og særligInternettet, hvor de opptrer som surpomper.

De som drev kontorarbeid, hadde vanskeligt for å bevise at de ikke vår så ille. Heldigvis var Bergen et unntak. Da kontoristene på Veiten skulle arresteres den 9.mai, var de alle i dyp søvn bak falske briller. Brillene hadde påmalt et øye på hvert glass. Advokaten til kontorarbeiderne, klarte å føre bevis for at de aldri har gitt så mye som et ørefik. Straffen ble ellers 500 kr i bot for medlemskap i NS.

Kjente medlemmer[rediger]

Lenker[rediger]