Greenpeace

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.

Greenpeacs kjente logo.
Greenpeace skyr ingen midler og gjør alltid så godt de kan.
Greenpeaceaksjonister demonstrer mot lagring av farlig atomavfall ved å sette fyr på atomavfallstønnene en etter en.

Greenpeace er en internasjonal forurensningsorganisasjon som ble grunnlagt i Canada i 1971. Organisasjonen er full av folk som protesterer mot alt og alle. Sier du en ting så skal du mene de motsatte, uansett. Greenpeace tror de skal spare miljøet men de blir tatt på senga hver gang. Organisasjonen har sitt internasjonale hovedkvarter i Amsterdam, mens hovedavdelingen for hvalfangstvirksomheten ligger i Sandefjord.


"Så samles vi på hvalen"[rediger]

Kampanjeplakat fra 1997

Greenpeace har gjort seg bemerket i kampen for (eller var det mot?) å utrydde hvalene. Organisasjonen har sammordet store hvalfangst og -fiskejakter under den internasjonale aksjonsrammen "Internasjon: Hvalen". Med sjørøverskuta Rainbow Warrior har organisasjonen angrepet og senket en rekke fredlige fiskefartøy og hvalfangstbåter som har ligget til kai og ikke vært ute å fanget hval. Om ikke dette var nok har organisasjonen også sett seg lei på alle de ensomme selene sjelene som plager folk langs den nordlige Atlanterhavskysten, og følgelig lasert en aksjon for gjøre noe med dette.


Anti-eple kampanjen[rediger]

Deres anti-apple kampanje et brutal eksempel på en omfattende og tåkeleggende miljøbombe. Helt siden 8. klasse har vi hørt om hvor farlig det er med plagiat og så serverer altså Greenpeace nettsiden [www.greenmyapple.com] eller hva kaller den siden. En nettside som viser hvordan miljø skades av at menneskene spiser alt for mange epler. Eple er i kampanjen ment som en metafor som lar seg overføre til menneskenes nedbrytning og oppspising av alt som er grønt og fruktig her på jorden. En kampanje organisasjoner som Apple har gjennomført før dem, langt bedre og til en mye rimeligere penge.

Protestasjoner og kampanjer[rediger]

  • 250.000.000 f.kr: Kampanjen: "Kontinetene trenger hverandre!" mot Pangea.
  • 65.000.000 f.kr: Protesterer mot utrydding av dinosaurer. (Protestanter blir truffet av meteor)
  • 10.000 f.kr: Protesterer mot smelting av istiden.
  • 0: Protesterer mot bruk av regnskogtre i produksjon av kors. (Protestanter blir korsfestet)
  • 1492: Kampanjen: "Verden er stor nok!" mot oppdagelsen av Amerika.
  • 1793: Kampanjen: "ET hode er bedre en null" mot giljotinbruken etter den franske revolusjon. (Protestantene blir halshugd)
  • 1944: Kampanjen "frisk luft" Mot gasskamrene brukt mot Jøder under andre verdenskrig.
  • 1999: Protesterer mot tigerjakt utenfor et hotell i Sør-Afrika. (Blir spist av tigre)eo:Greenpeace