Hadsel

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Hadsel er en kommune i Nordland fylke. Den er den sørligste kommunen i Vesterålen. Den grenser i nord og øst mot Russland, i sørøst mot Tyskland og i sør mot Danmark.

Hadsel blir styrt av Ben Cartwright på sin ranch på Bitterstad, også kjent som The Ponderosa Ranch som ligger på øya Langøya. Med sine tre sønner Adam, Eric-Hoss og Joseph Little Joe Cartwright er intrigene og eventyrene på Ponderosa Ranch mange og det har i senere tid blitt laget en westernserie med navn Bonanza.

Cartwright familien på Ponderosa Ranch

Kommunen er spredt over fire store øyer (derav kommunevåpenet): Australia, Island, Langøya og Fiji, og også mange mindre, som f.eks. Børøya. Omtrent 70% av befolkningen er kokain- (fra 1981-fremdeles) og alkoholavhengige, en direkte følge av Marlon Brando (også kjent som Don Vito Corleone aka The Godfather) sitt grusomme mafiastyre på 1930-tallet på Børøya. Corleone-familien har full kontroll over Børøya og styrer all jobbinndustri på Stokmarknes, samt narkopolitikken. Corleone-familien krever blant annet bompenger for ankomst til / avreise fra Børøya som er knyttet sammen med to bruer.

Don Vito Corleone med sønner

Corleone-familien ble etter hvert myrdet i et blodig gangsteroppgjør på 1980-tallet der Tony Montana, også kjent som Scarface, tok kontroll over Børøya etter å hadde kvittet seg med sine konkurrenter.

Tony Montana[rediger]

Tony Montana, også kjent som Scarface, kom fra Cuba i 1981 i en bananbåt som ankom Melbu havn. Etter tre månder i gettoen på Melbu begynte Montana å importere kokain fra sine kontakter i Bolivia. Tony Montana er kjent for sine voldige aksjoner, blant annet et drap på et hotell på Bitterstadstranda, også kjent som Miami Beach, der en narkohandel gikk skeis.

Tony Montana på Bitterstadstranda med kompanjongen Manny.

Montana sto også bak mordmassakren på Corleone-familien på 1980-tallet, som førte til dominanse på Børøya. Tony Montanas narkoimport har ført til at 70% av befolkningen i Hadsel er kokain- og alkoholavhengige. Montanas liv endte i 1994 etter at narkoinnflytelsen inntok Ponderosa Ranch på Bitterstad. Ben Cartwright hadde fått nok av den mørke underverdenen i Hadsel og bestilte en Terminator (utryddelsesmaskin fra framtiden) til å terminere og slette Tony Montanas undergrunnsimperium ved å skyte Montana i ryggen med en hagle og derretter sprenge narkokartellet i lufta med en microchip som ble laget av en tyggis og litt dopapir av MacGyver.

Terminator på Unknown Location i Hadsel.

Nåtiden[rediger]

Hadsel er den dag idag enda styrt av Cartwright-guttene som fortsatt prøver å få kontroll på alkoholavhengigheten. De prøver også å få bukt med arbeidsledigheten, som er oppe i 89%, ved å utvide Ponderosa Ranch med en fotballskole.

Lionel Messi på fotballakademiet på Ponderosa Ranch

Fotballskolen har blant annet dyrket fram noen av de aller beste fotballtalentene i verden, blant annet navn som Oer Sundnes, Ronaldinho, Siv Jensen, Ole Gunnar Skjolskjær og den nyeste helten fra sambaakademiet på Bitterstad, Lionel Messi. Ben Cartwright har også investert mye penger i en ny fornøyelsespark med navn Jurassic Park, der ny genteknologi har klart å lage levende dinosaurer som lever i råmarka og markmarka med Jahn Teigen som sjefsansvarlig for Parken.

Inngang til parken i råmarka på Langøya. (Bildet tatt av Jahn Teigen, hovedansvarlig for Jurassic Park.)


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Nordland.

Kommuner i Nordland fylke

Alstahaug · Andøy · Ballangen · Beiarn · Bindal · Bodø · Brønnøy · · Dønna · Evenes · Fauske · Flakstad · Gildeskål · Grande · Hadsel · Hamarøy · Hattfjelldal · Hemnes · Herøy · Leirfjord · Lurøy · Lødingen · Meløy · Moskenes · Narvik · Nesna · Rana · Rødøy · Røst · Saltdal · Sortland · Steigen · Sømna · Sørfold · Tjeldsund · Træna · Tysfjord · Vefsn · Vega · Vestvågøy · Vevelstad · Værøy · Vågan · Øksnes
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag

[[Kategori:{{#replace:{{#replace:{{#replace:{{#replace:{{#replace:Hadsel| kommune|}}| herad|}}|Bydel |}}| (fylke)|}}| (tidligere fylke)|}} i Nordland]]