Historie

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Historie har ulike betydninger som i fortelling av eventyr, oppspinn og andre fabler, historiske hendelser (Kristoffer Colombus oppdager ikke India). Sistnevnte betydning, vil vi her fokuseres på. Eventyr har alt sin egen artikkel, og det er en helt annen historie. Historie er alt som ikke har vært, og aldri kommer til å bli. Kort forklart er historie det som ikke finnes. Som kjent er det som ikke finnes vanskelig å tilegne seg forståelse for. Dette er mye av grunnen til at jeg skriver denne artikkelen, nemlig for at du som leser skal forstå historiebegrepet.

Hva historie ikke er[rediger]

Historie er ikke historie, for historie er historie. Det har vært og det er ikke lenger, det finnes ikke, og vil ikke prege livet ditt i noen betydelig grad. Ihvertfall ikke mer enn at du aldri kan vite hva historie egentlig er. Du kan ikke vite hvem som skriver historien, sunn fornuft vil være antakelse av at all historie er feil historie. Først må du finne ut hvem som skriver historien, hvor den skrives, og hvilket redskap den skrives med, og hva den skrives på. Her vil det oppstå et problem, for når du påpeker at historien er feil, kan den også være riktig. Du vil her være uromomentet som forsøker på en udugeliggjørelse av historien. Som motargument vil det ikke være forsvarlig å nevne en eventuell historiedokumentasjon via filmmediet/overvåkning. Film kan fremdeles være manipulert av onde ånder eller av andre usynlige skapninger. Samme kriterier som for å bevise historie som tekst må ligge til grunn også for filmmediet, og dette vil gjøre det hele betraktelig vanskeligere.

Hva historie er[rediger]

Historie er historie, for historie er ikke historie. Historie vil alltid være feil, over tid i økende grad feil. Historie er altså ikke historie selv om den selv påpeker å være det. Se punkt 1. Om du forsøker å skrive en historie. Sett at du tar fram dagbok-notatene dine fra i går. Noen vil sikkert hevde at dette er historie, men nei. Ingen kriterier tilsier at dette er historie. Dagbok-notatene dine kan ha blitt forfalsket av hagenisser, onde dverger eller det som verre er. Du selv kan ha forfalsket dine egne dagbok-notater uten nødvendig forståelse av hvordan dette kunne inntreffe. Forklaringen vil være at du ikke lenger husker hva du gjorde dagen i forvegen, for alt du veit kan du ha gått i søvne og dermed forsøkt deg på en forfalskning av dagbok-notatene. En annen teori til motbevisning av dagbok-notater årgang en dag, vil være om du i det hele tatt husker at du har skrevet noen dagbok. Hvis du mot formodning skulle huske at du har skrevet dagbok, kan det godt tenkes at du husker feil. Du skrev ikke dagbok,selv om du hevder det motsatte. Dette vil igjen påpeke at punkt 2 er nytteløs, historie er umulig og det vil derfor være umulig å forklare hva historie er.